ducinka píše:
Dobry den ci ahoj vsem,
potrebovala bych poradit. Jsem v techto vecech uplny zacatecnik. Nahodou jsem natrefila na info o tibetske kefirove hoube a odtud uz byl jen kousicek k Tibi krystalum a kombuse.... Chtela bych to vyzkouset, ale nevim, zda to nemuze vadit pri kojeni. Jde mi hlavne o to, ze se v napojich vytvari alkohol.... V kefiru predpokladam, ze ne, ale i tak se radsi ujistuji, ze je uzivani vhodne a neohozim tak mimiska....
Moc dekuji.
Tady strach není na místě. Jak kefír, tak tibi jsou jednoznačně vhodné pro pravidelné použití v těhotenství a matce i dítěti mohou pouze prospívat. Sice se v nich tvoří nějaké množství alkoholu, ale to nelze brát jako něco škodlivého. Jde o tak malé dávky, že dítěti nijak vadit nemohou a nakonec jsou mnohem zdravější, než toxiny vyvolávané kvasinkami, která si většina matek namnoží nezodpovědným pojídáním sladkých sajrajtů. Tyto kvasinky právě jak kefír, tak tibi úspěšně likvidují a starají se o pravidelnou, kvalitní defekaci. Potom není zamořováno prostředí střeva a přilehlých orgánů, což samozřejmě svědčí i plodu, který tam dočasně bydlí. Představte si sama sebe, jak se musíte po celou dobu pobytu vyskytovat v zahnívajícím prostředí, které si tam mnoho nezodpovědných matek vytvoří špatnou životosprávou a zaneseným tlustým střevem. Není se pak čemu divit, že mnoho dětí má ihned po narození z těchto příšerných podmínek v břiše matky velké zdravotní potíže. Čisté střevo matky plodu zajistí ideální podmínky k životu a to právě podporují oba tyto vzácné produkty plné prospěšných bakterií.