Nabízíme domácí Ghí, tj. čištěné či přepuštěné máslo zcela zbavené živočišné bílkoviny. Naše Ghí je vyráběno tradičním způsobem a při jeho výrobě se dodržují přísná ájurvédská doporučení. Naše ghí je vyráběno z českého čerstvého másla (nikoliv stolního zamraženého másla) od kraviček z volného chovu oblasti Jizerských hor a je vyrobeno s láskou. Oproti ostatním Ghí nabízeným na trhu je naše Ghí přepuštěno ne 1x ale 3x pro maximální odstranění živočišné bílkoviny, aproto můžete toto Ghí skladovat i po otevření při pokojové teplotě minimálně 2 roky. Zároveň má naše ghí oproti baleným produktům nabízeným v obchodech nesrovnatelně lepší vůni i chuť, a to zejména díky čerstvému máslu, ze kterého je vyrobeno.
Už naše babičky znaly výhody přepuštěného másla. Po dlouhé době zapomnění se opět přepuštěné máslo dostává do centra zasloužené pozornosti a rostoucí poptávka uzkazuje, že si přepuštěné máslo opět našlo své místo v moderní kuchyni. Podle Ajurvédy je Ghí nejvhodnějším tukem pro vnitřní i vnější použití a zároveň nejlépe stravitelným tukem pro člověka. Ghí přepuštěné máslo je 100% tuk plný energie. Ghí neobsahuje sůl ani laktózu a tak je přínosný pro ty, kdo nemůžou jíst mléčné výrobky. V Ajurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly porganismu. Podle ajurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje také hladinu cholesterolu. Zároveń napomáhá detoxikaci, neboť váže jedy v těle, které jsou rozpustné v tuku a odvádí je z těla ven. Ghí podporuje tři aspekty činnosti mysli: učení se, paměť a vzpomínání. Ghí pomáhá vyvažovat nadbytek žaludečních kyselin a pomáhá udržovat a upravovat vnitřní prostředí žaludku. Zvyšuje kvalitu spermatu a vajíčka pro zdravější plod. Stejně jako aloe, použitím ghí předejdeme puchýřkům a zjizvením, pokud je včas aplikováno na kůži. Ceněná je zejména jeho schopnost promastit pokožku, proto se přidává do různých léčivých mastí a je vhodné pro masáže dětí. Ghí používají k ošetření pokožky a k masážím i wellness studia. Ghí má slabě nasládlou, lahodnou ořechovou chuť. Pro indickou kuchyni je přepuštěné máslo odjakživa samozřejmostí. Ghí má jasně žlutou barvu a velmi silnou máslovou chuť. Je považováno za nejlepší produkt pro přípravu vařených, pečených a smažených jídel. Ghí může být rozpáleno až do velmi vysoké teploty a je považováno za vysoce satvickou potravinu. Máslo ghí vydrží dlouhé smažení, aniž by se připalovalo. Smaženému pokrmu dodá úžasnou křupavost a máslovou chuť. Dobře přepuštěné Ghí vydrží téměř neomezeně dlouhou dobu bez konzervačních látek.
Cena: 245,- Kč za 500 ml 390,- Kč za 1000 ml
Veškeré dotazy, připomínky a objednávky můžete posílat na adresu ghi-pro-zivot@email.cz
Přílohy: |
ghee_0.jpg [ 13.88 KiB | Zobrazeno 5861 krát ]
|
Naposledy upravil Firebird dne sob led 25, 2014 4:28 pm, celkově upraveno 1
|