Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 17, 2024 6:49 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bio bedýnky
PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 2:53 pm 

Jelikož jsem velice spokojená se zásilkami, které jsem si předplatila na půl roku, přidávám také jeden tip, bedýnky nakupuji na zdravicek.cz, teď mají brambory za 17 kč kg, nikde jsem na levnější cenu nenarazila, jinak pak ještě doporučuji internetový obchod svitidlaeglo.cz, přišlo mi vše v pořádku a asi po pár zkušeností začnu nakupovat více na netu, běhat celý dny po obchodech mě nebere.

Předmět příspěvku: Re: Bio bedýnky
PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 7:02 pm 

chalinka píše:
teď mají brambory za 17 kč kg, nikde jsem na levnější cenu nenarazila,

Mno.. já jsem trochu mlsnej na brambory a denně jezdím po vlastech českých a nikde jsem tak drahý brambory neviděl \":!:\" \":D\"
Pěstitelé, bramboráři prodávají ze své produkce za 10-12 kč/kg, v supermarketech horší kvalita za 12-14 Kč. Nemluvím o prodejcích na každém kilometru u silnice po 7 kč/kg. U nich je kvalita sporadická... \":wink:\"

PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 8:21 pm 

milda píše:
Mno.. já jsem trochu mlsnej na brambory a denně jezdím po vlastech českých a nikde jsem tak drahý brambory neviděl \":!:\" \":D\"
Pěstitelé, bramboráři prodávají ze své produkce za 10-12 kč/kg, v supermarketech horší kvalita za 12-14 Kč. Nemluvím o prodejcích na každém kilometru u silnice po 7 kč/kg. U nich je kvalita sporadická... \":wink:\"

Bio brambory co ti ještě dovezou nemůžeš srovnávat s běžnými bramborami v supermarketu. Kromě toho že je to pohodlné tak lidé co to dělají dostanou i fér ceny, což se při prodeji přes supermarket nestane. Tam je potřeba jít na dřeň, nebo spíše pod cenu, aby nákupčí v tescu takovou věc přibral do sortimentu.

PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 9:59 pm 

sakul píše:
Bio brambory co ti ještě dovezou nemůžeš srovnávat s běžnými bramborami v supermarketu. Kromě toho že je to pohodlné tak lidé co to dělají dostanou i fér ceny, což se při prodeji přes supermarket nestane. Tam je potřeba jít na dřeň, nebo spíše pod cenu, aby nákupčí v tescu takovou věc přibral do sortimentu.

Srovnával jsem cenu hlavně s pěstiteli, které znám léta a prodávají výbornou kvalitu po 10-12 kč/kg. Ale ty máš ještě ten Bio-rozvoz a ten taky něco stojí...
Jen by mě zajímalo, jak Biopěstitelé bojují třeba proti mandelince, nebo plísni bramborové. Mám taky zahrádku a kdykoli jsem koupil nějaký Bio-přípravek proti škůdcům, tak byl příšerně drahý a nefungoval. \":wink:\"

PříspěvekNapsal: čtv říj 21, 2010 8:24 am 

milda píše:
Jen by mě zajímalo, jak Biopěstitelé bojují třeba proti mandelince, nebo plísni bramborové. Mám taky zahrádku a kdykoli jsem koupil nějaký Bio-přípravek proti škůdcům, tak byl příšerně drahý a nefungoval
Nevím jak s plísní, naštěstí se nám vyhýbá, ale s mandelinkou je to snadné. Jednou dvakrát přes den projdeme záhony a housenky prstama trochu pomasírujem (rozuměj rozmačkáme), může bejt něco víc bio? \":D\"
(jasně, takhle to jde jen na tý uvedený zahrádce doma, ne u velkopěstitele)

PříspěvekNapsal: čtv říj 21, 2010 9:40 pm 

Jindra píše:
Nevím jak s plísní, naštěstí se nám vyhýbá, ale s mandelinkou je to snadné. Jednou dvakrát přes den projdeme záhony a housenky prstama trochu pomasírujem (rozuměj rozmačkáme), může bejt něco víc bio? \":D\"
(jasně, takhle to jde jen na tý uvedený zahrádce doma, ne u velkopěstitele)

Taky jsem pěstovával brambory a mandelinku řešil, jak říkáš. Záhon malý a hlavně babička sbírala poctivě. Ale potom náš soused, který měl pole brambor popráškoval proti mandelince a my jsme měli až do podzimu mandelinku i na ořechu.... \":wink:\" \":lol:\" \":lol:\"

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]