blancco píše:
Dobrý den, omlouvám se, ale nevěděla jsem, kam téma zařadit a proto založila nové. Chtěla bych poprosit o radu, po přestěhování do nového bytu se mi po měsíci vyrazila kruhový suchý ekzém, který se mi objevil ještě na dalších dvou místech na těle - nesvědí a největší vystouplí suchý flíček má tak velikost 5 cm. Od doktorky jsem dostala kortikoidy, ale bojím se, že když zmizí na jednom místě vyrazí se mi na dalším. Jinak z výsledků vyšetření -stěru z kůže není přítomna žádná bakterie či plíseň. Dočetla jsem se zde, že ekzém je projevem zaneseného střeva. Tak chci zkusit možnost vyčištění střeva pomocí monodiety a to melounu (půst bych asi zatím nevydržela). Chci se poradit zda je možné při tom užívat i zelený jíl tobolky 2-2-2 (pro zesílení výsledku) - nerada bych si ublížila. Na ekzém zkouším teď přikládat list aleo. Omlouvám se za dálku příspěvku a děkuji předem všem za pomoc
V tom nevidím problém, ale základ je stále v čistém střevě a to meloun tak snadno nevyřeší, to chce klystýry. Meloun vám upraví pH i defekaci, ale úsady na stěně střeva to by mu trvalo dost dlouho.