Dášena píše:
Pálení rtů začalo před 2 lety a já to snad rok brala tak, že je to počasím. Vyzkoušela jsem snad všechny lojové tyčinky na rty,ale všechny hrozně pálily.Pak jsem zkoušela dětské mastičky, od lékařů pokus zda to není plíseň tak Canesten (hrozně pálil) a Fucidin (nic neléčil). Rty jsou červené,scvrklé, loupou se, a pod spodní hranou rtu je velmi červený 1/2 cm děsně pálivý proužek.
Pálení jazyka se objevilo z ničeho nic v listopadu 09. Páí stále, intenzita je různá,většinou pálí jen špička. Někdy pálí i kořen jazyka, asi 2x jsem to měla až do jícnu. Někdy mám pocit,že si ho musím vytrhnout z pusy jak to pálí. Vzhledově je jazyk někdy bělavě potažený s hlubokou střední rýhou, jindy zase úplně zdravě vypadající. Není malinový,odřený, nebo bolavý.
Nevím, co má na intenzitu pálení vliv, včera jsem např.jela hodinu autobusem,první polovinu cesty pálila jen špička a než jsem dojela domů a až do večera pálil celý hrozně až do krku. Nic jsem nejedla, 2 hodiny před cestou banán a půl jablka.
Stále čtu, zkoumám a hledám na internetu čím si pomoci a tak mě napadla také ta překyselenost organismu. Nemám a nikdy jsem ale neměla žádné žaludeční potíže. Mám spíše zácpu- 3dny nic,další den jdu třeba 4x,pak 3dny normálně a to se opakuje.Stolice je světlá. Již týden jím jen zeleninu, ovoce,jáhly a pohanku-zásadotvorné potraviny. Zjištovala jsem i Ph moči a pohybuje se mezi 6-7. Za ten týden nikdy nebyla v zeleném políčku.Děkuji Dana
Ještě odpověď k zádům: bolest zad je způsobena bolestí páteře, před 30 lety jsem byla operovaná na plotýnku L5, teď mě trápí S1. Bolí i krční páteř.
No, jak to takto popisujete, tak bych to viděl na silnou acidózu a rozhodně je nutné se nyní dostat mezi hodnoty 7,5-7,8 pH. Toto se dá nyní celkem dobře docílit pomocí melounů, které jsou už běžně ke koupi a můžete tedy vyzkoušet melounovou monodietu, kdy se jí jenom melouny v neomezeném množství po dobu několika dní, dokud se pH nedostane na požadované hodnoty. Další zdroj autointoxikace, který musíte ihned odstranit je ta nesmyslná defekace a pokud se stolice nedostaví spontánně, tak ihned udělejte klystýr, optimálně zásaditý s přídavkem jedlé sody. Podle všeho by to mělo zmizet naráz i s tím problémem páteře, protože staré rány bolí po zvýšení kyselosti těla mnohem více.