Vítkova mamina píše:
Pane Zajíčku,
kontakt na Vás jsem dostala od kamarádky, která se na Vás před nedávnem obrátila se svými zdravotními problémy, Vašimi radami se řídí a pochvaluje si, že se cítí opravdu lépe. Mám 5-tiletého syna, v květnu to bude rok, co mu lékaři diagnostikovali cukrovku 1. typu. Od té doby jsem si vyslechla celou řadu informací, rad a typů "jak na to", ale bohužel se nám kompenzace glykemických indexů příliš nedaří. Přestože ve spolupráci s diabetoložkou opatrně navyšujeme dávky inzulínu, pořád se pohybujeme s glykémií kolem cca 15 mmol/l, s tím že se pohybujeme v rozmezí od 3 do 25 mmol/l. Při kontrolách v ambulanci jsem ujišťována, že je to docela dobré, ale když vím, jaká úskalí jsou spojena jak s vysokými, tak s nízkými hodnotami krevního cukru, tak mě to příliš neuklidňuje. Odešla jsem ze zaměstnání, abych se o Vítka starala, ale občas si říkám, že mu svojí péčí spíš škodím, než pomáhám. Od listopadu užíváme Euthyrox, sono a krevní vyšetření ukázaly na autoimunitní zánět štítné žlázy. Pokud máte pro nás nějakou radu, věřte, že budu velmi ráda, když se o ni s námi podělíte.
Děkuji za Váš čas
Cukrovek je mnoho typů, ale předpokládám, že se jedná o juvenilní diabetes a asi Vás trochu zklamu, protože tento typ cukrovky se dá úspěšně léčit především do okamžiku, kdy tělo není dosud navyklé na dodávaný inzulín. Pak již zpravidla odmítá obnovení tvorby a pokud se to přesto povede, znamená to mnoho úsilí a velice zásadních změn, v životě takto nemocného dítěte. Léčba musí být naprosto tvrdá, bez nejmenšího ústupku a to znamená dítě cíleně vyřadit z běžného života a při jeho jednoduchém uvažování ho vlastně začnete o výhody civilizovaného člověka připravovat, což mu připadá nepřirozené a podle toho i reaguje a může se to obrátit i proti Vám. Cukrovku tohoto typu matka v naprosté většině případů vyvolá svému dítěti odstavením od kojení a přechodem na umělou, naprosto nepřirozenou výživu, většinou různé mléčné dětské potraviny. Dále tento proces zásadně umocňuje strava plná koncentrovaných škrobů, cukrů a tuků, čili z pohledu dítěte ty nejlepší a důležité potraviny. Léčba, pokud má vůbec mít nějaký smysl, musí tyto nepřirozené produkty z života dítěte zcela odstranit a začne se pracovat s látkami, které dětem moc nechutnají, ale tělo je nezbytně potřebuje. Základem je práce s enzymy, které musí upravit činnost slinivky břišní, dále dodat tělu chrom, vitamín B6 a další látky nutné k regeneraci poškozených a nefunkčních tkání. Základ tvoří pitný režim postavený na šťávách ze zelených lusků fazolí, kapusty a bílého zelí, dále hlávkový salát, špenát, celer, endivie, petržel a karotka. Předpokladem úspěchu je naprosté vynechání jakýchkoliv koncentrovaných škrobovitých, tučných a cukrovaných jídel, které je třeba dodržovat naprosto striktně i proti vůli léčeného člověka, jinak léčba nemá význam. Naprosto každá dodaná potravina musí být živá, plná enzymů a pak šance určitě je. Jako příklad Vám uvedu pitný režim, který musí denně obsahovat minimálně 2 litry čerstvých šťáv v následujících kombinacích karotka, špenát, nebo karotka,hlávkový salát, zelné fazole, růžičková kapusta, nebo čisté bílé zelí, nebo karotka růžičková kapusta, zelené fazole, nebo karotka, celer, endivie a petržel. Šťávy se doplňují potravinami tak, aby tělo dostalo silně nadlimitní dávky minerálů, vitamínů a enzymů, při současném užívání některých vitamínů a minerálů v tabletách, kde dávky mnohanásobně překračují doporučená denní množství, což se ani velice dobrou stravou, bohužel někdy docílit nedá. Pro kompenzaci dlouhodobého a mimořádného deficitu, je to ovšem nezbytně nutné a to se v ordinacích lékařů asi nedozvíte. Popsat postup je na celou knihu, ale jako příklad Vám to snad stačí. Musím Vám říct, že pokud si pacienta nemám možnost vyšetřit, tak radím na základě letitých zkušeností, ale neomylný určitě nejsem. Vysvětlit Vám celý postup zabere nejméně 4 - 6 hodin a i tak se s množstvím nových informací, budete muset nějak poprat, protože naprostá většina lidí, některé věci na jeden pokus nepochopí. Navození ztracené rovnováhy těla, znamená pochopení a dodržování mnoha souvislostí, nezbytně nutných k udržení zdraví. V tomto Vám samozřejmě mohu být nápomocen a formou osobní konzultace Vás seznámit se vším, co je třeba dodržovat. Pokud budete mít zájem o schůzku, tak mi zavolejte na telefon uvedený na stránkách vpravo, pod mojí fotografií a domluvíme se na termínu schůzky.