pavlinka.a píše:
Vážený pane zajíčku,
asi před třemi týdny jsem vám volala a sdělila všechny zdravotní potíže, které mě trápí. Řekl jste, že je třeba abych Vás navštívila, že pro moji osobu sestavíte individuální jídelníček. Ihned po telefonním rozhovoru s Vámi jsem začala číst Váš web. Od půl 7 večer do 5 ráno jsem pročítala opakovaně některé části Vašeho webu a byla jsem šťastná. Musím Vám za to velmi poděkovat a pochválit Vás, že jste vše takto sestavil. Se vším se přesně ztotožňuji, a to proto že můj otec trpěl 2 roky rakovinou a já pročetla stohy knížek, ze kterých se mi líbily právě zdravotní rady a poznatky, které jsou totožny s vašimi. Jenomže tehdy jsem nebyla schopna, pro osobní citovou zainteresovanost, vytvořit systém léčby a navíc otec nebyl schopen uplatňovat ba i uznávat mé vyčtené rady. Rozsah jeho nádoru byl tak velký a metastáze tak rozšířené, že se jeho zdravotní stav nezlepšil. Druhý den po přečtení webu jsem se rozhodla, že začnu čištěním žaludku a připravím se abyste se mnou neměl tolik práce. Ale moje dlouholetá deprese zesílila, zřejmě při pomyšlení na to co budu muset změnit ve svém stravovacím režimu. Mé velké předsevzetí se leklo a uteklo. Říkal jste že tělo se očístí snáze než hlava. Můj serotonin je nízký a objevuje se v nevypočitatelných periodách, které nemohu vysledovat. A tak alespoň, když někoho potkám odkazuji ho na Váš web. Takto moje uzdravování ustrnulo. Moc Vás prosím, napište mi jak snížit své úzkostné stavy, abych mohla začít snad s návštěvou u Vás. Trpím velmi silnou cestovní horečkou a vyjíždím mimo město mnohdy o několik dnů déle. Jak začít nejdřív s léčbou doma abych Vás mohla navštívit. Potřebuji se zbavit strachu z cestování. Prosím jestli by jste mohl uvažovat o vydání ne knihy (ta se ztěží dostane k velkému množství lidí), avšak pravidelně vydávané časopisy mohou číst i lidé, kteří nemají přístup k internetu. Uvažoval jste vydávat, alespoň pravidelné články do časopisů?
Těším se na Vaší odpověď, s pozdravem Pavla.
U depresí to není jen o jídelníčku, ale hlavně o čistotě trávicího traktu, především tlustého střeva. Naprosto nezbytná je defekace minimálně 2 x denně a stolice musí mít hrubou strukturu, nesmí zapáchat a ani nijak špinit záchodovou mísu. Pokud po stolici musíte užívat štětku, na uvedení záchodové mísy do původního stavu, tak se depresí nemůžete zbavit a jste v začarovaném kruhu. Jídlo Vám vyvolává deprese a deprese vyvolávají chuť na jídlo. Z toho je jediná cesta a to naprosto radikální změna životních a stravovacích návyků, odkyselení těla a založení nových bakteriokultur v trávicím traktu. Již to, že čtete až do rána, byť jakkloliv zajímavé texty, je cesta do pekel. Na tyto stavy, je naprosto stěžejní velice dobrý a pravidelný servis těla v době spánku a minimum je ve Vašem případě 8 hodin spánku, z čehož je vhodné co nejvíce před půlnocí. Po půlnoci již spánek takovou kvalitu nemá a velmi nebezpečný zlozvyk, jakým je čumění do televize, dlouho do noci, připraví o pevné nervy postupně většinu populace. Já sám mnoho spánku nepotřebuji, ale i tak preferuji spánek před půlnocí a raději se budím ve 4 hodiny ráno odpočatý, než jako lidé, kteří se budí v 10 hodin a jsou celý den na šrot. Na televizi nekoukám i z toho důvodu, že blbé kecy nesnáším a těšínská jablíčka již vůbec ne. Nic jiného na programu stejně není a je tedy škoda, plýtvat elektřinou za zapnutý přístroj a ničit si přitom zdravé nervy.
Pokud Vám moje texty připadají logické, tak z nich určitě chápete, že všechno jde, stačí pouze hrozně chtít a to já za Vás vyřešit neumím. Za svůj život jste zodpovědná Vy a nikdo jiný a pokud Vám někdo slíbí, že to bude řešit za Vás, tak Vám kecá a pokud to chcete poslouchat, tak jste nevyléčitelně nemocná. Pokud budete zalezlá doma a živit si tím svoje deprese, tak jste beznadějný případ. Dojděte si k lékaři, ať Vám předepíše Ansilan, ne proto aby jste ho užívala, ale proto, ať si sebou do lesa, nebo do společnosti můžete v kapse nosit svého ochránce, pro případ nouze a s touto berličkou v kapse, se musíte vydat proti nutkání svých pocitů a udělat ty kroky, které Vás depresí navždy zbaví. Mezi ně patří, dokonalá očista těla spodem i vrchem a na úpravu stavu kyselosti a depresí, pijte následující šťávu minimálně 0,5 - 1 litr denně. Doporučuji denní konzumaci cca 1 litru směsy čerstvé šťávy mrkve 2/4, celeru 1/4 a brambor 1/4. Pít je nejlépe cca 0,5 hod před obědem a večeří vždy 0,5 l. Rozhodně se vyvarujte konzumace soli, cukru a jakýchkoliv přípravků pro doplnění vápníku, hořčíku a dalších minerálů v nerozpustném anorganickém stavu, to Vaše potíže ještě prohloubí. Organický dobře vstřebatelný vápník doplníte nejlépe konzumací jemně umletého máku, sezamu a oříšků. Ještě lepší je pojídání syrové růžičkové kapusty, brokolice, nebo špenátu ze kterých získáte navíc velice důležitou kyselinu listovou. Můžete si doma vyrábět, velice snadno, ořechové mléko. Večer namočte do menší skleničky 2 polévkové lžíce loupaných slunečnicových semínek, 2 polévkové lžíce neloupaného sezamu a 15 - 20 mandlí. Ráno to i s vyluhovanou tekutinou, ve které je množství organického hořčíku, nalijte do mixéru a cca 5 minut mixujte v 0,3 - 0,5 litru vody, nebo ještě lépe čerstvé mrkvové šťávy. Hustotu si postupně upravíte, podle své chuti a i suroviny lze podle chuti měnit. Podotýkám, že toto mléko je po všech stránkách lepší, něž ostatní zdroje vápníku a hořčíku. Na dobrý spánek si kupte melatonin a co nejvíce spěte, nejlépe po půlhodinové večerní procházce na čerstvém vzduchu.
O vydání knihy uvažuji , ale nějak to všechno nestíhám, mimo tyto webové stránky, se věnuji pacientům, řídím svůj podnik a publikuji v časopise Recepty prima nápadů, kde mám pravidelné články na celou dvoustranu, prozatím jsme domluveni na celý tento rok. Co bude dále se uvidí, třeba mě krize donutí se podniku zbavit a budu se cele věnovat této činnosti, která mě baví a kterou nikdy žádná krize asi ohrožovat nebude, protože nepředpokládám úbytek nemocných lidí v takovém neřízeném bordelu, který panuje v naší republice.