Curious píše:
Dobrý den,
ráda bych znala názor pana Jardy na regresní terapii, jestli dokáže vyřešit permanentně chronické zdravotní problémy. Máte někdo zkušenost?
děkuji
Katka
Osobně si myslím, že regresní terapie je dobrou metodou
pokud se jedná o odborníka, který tě tím provede.
Zde je třeba rozlišit mezi hypnozou a regresí, jak už bylo řečeno regrese
se provádí v hladině alfa, v naprostém klidu, v relaxací a HLAVNĚ! při plném
vědomí a je pouze veden, není manipulován do nějakého určeného výsledku.
Absolvovala jsem to několikrát. Např. mě to zbavilo vleklých ženských zánětů, které
jsem měla v 15ti letech. Samozřejmě je taky jasné, že pokud jde o psychické bloky,
zážitky, které způsobují nemoc, pak je tato metoda vhodná (což u mě tak bylo) -
od té doby klid. Pokud jde vyloženě o stravovací a výživové chyby, tak si myslím, že to
dlouhodobě rozhodně nepomůže. Přesto chci podotknout, že si myslím že regresní terapie
nebezpečná není, což se o hypnóze říci nedá, protože v hypnoze nejste pány situace a
nikdy nevíte kdo vás jak programuje. U regrese jste při plném vědomí a terapeut vás pouze
vede, vy mu vyprávíte co vidíte a cítíte a když dlouho stojíte na místě tak se vás otázkami
snaží rozpohybovat. Je to dle mého názoru nenásilná metoda. Ale pravdou je, že to chce
profesionála, předem odzkoušeného člověka s referencemi.
Konstelací se taktéž musím zastat!
Každá léčebná metoda má své pro a proti. Ale do těchto "psychických" metod bych se osobně
nepouštěla v případě, že by měl někdo jakékoliv psychické potíže či byl psychicky labilní nebo
neurotik, depresemi počínaje a schizofrénii a dalšími psycho-nemocemi konče.
Mě tahle diskuze zní jako totální bububu, zvlášť pokud by
případně výše zmínění neměli s tím zkušenost.
Myslím, že občas člověk pomoct potřebuje, protože objektivně neumí posoudit situaci, protože do ní
nevidí (Ať už díky blokům nebo podoboně). Určitě zastávám názor, že co jde, by člověk měl řešit sám
a nespoléhat se stále na pomoc ostatních, ale občas přijmout jiný postup může být naopak velmi
prospěšné. Jo a pokud se opravdu vychytá psychický blok, který způsobuje danou nemoc, tak se nemá
CO přesunout. Krom toho blok je pořád blok a pokud se blokáda hromadí, je jasné že nemoc propukne tak
či tak. A určo bych nejdřív vyzkoušela všechno možné než alopatickou medicínu. A taky si myslím, že rakovina
nevzniká jentak a ani si nemyslím, že by jí způsobila nějaká tato metoda, pokud by se člověk vyloženě neprogramoval.
Všechno co neznáme, toho se bojíme, jako např. já HCl
s jejímž dávkováním zacházím velmi opatrně.
Já bych skloubila pro dobrý celkový stav jak změnu stravy, tak změnu mentálních postojů a zvyků. Protože nevím jistě,
zda jeden bez druhého může dlouhodobě fungovat.