pisnicka12 píše:
Od doby, kdy mi začala menopauza trpím na silné bolesti hlavy, jde zřejmě o hormonální nerovnováhu. Nic mi na bolesti nepomáhá a někdy mám chuť skočit z okna. Je to zoufalé!..Má někdo nějakou radu, jak si pomoct?
Mi bolela hlava odmalička a velmi často a hodně moc. Snad to bylo hormonálním bordelem, snad způsobem přemýšlení, snad životem ve velkoměstě. Od té doby, co jsem dospělý, bydlím na venkově a snad trošku zmoudřel, hlava bolí velmi málokdy. Zvostala je citlivost na změny tlaku vzduchu. Což je přesně teď, včera a dnes. Řeším to velmi jednoduše, 800 mg ibuprofenu. Za deset minut je klid a vím, že jsem si nijak neuškodil, stane se to tak jednou za rok. Ty to budeš možná mít častěji.
Bolest hlavy je strašlivá věc, teta má migrény (což má ale zcela jiné příčiny a způsoby řešení), tráví třeba dva dny v zatemnělé místnosti a chodí sem a tam než padne). Mi bolívala hlava tak, že jsem sháněl pistoli (a sehnal ji) nebo jsem stál v sedmém patře na bakoně a koukal dolů.
Za mne - vzít si Ibalgin a nic neřešit. Ono se to časem srovná, neboj.
A ještě něco. Bolest hlavy něco signalisuje, jako každá bolest. Ale je to tak strašné, že tě to může dostat do šokového stavu a zcela se ti změní metabolismus, a to je šok navrch a pak už to jede exponenciálně. Já jsem si s tím přestal hrát. Jde o to, přerušit tu dráhu, po které tělo informuje o něčem, co není v pořádku. Ty mechanismy vylepšení, či kompensace jsou již nastartovány, tělo si poradí. Jde jen o to, aby´s ty o tom nevěděla a necítila to. Protože ty sama k tomu přispěješ pravděpodobně něčím kontraproduktivním.