toto je email ktery jsem poslal panu Zajickovi a nasledne na jeho upozorneni dal i sem. omlouvam se vsem za jeho delku Dobry den, pisu Vam, protoze jsem narazil na Vase stranky, ktere se mi velmi libi. Protoze jste jediny, kdo vypada, ze skutecne vi o cem mluvi, rad bych se Vas zeptal co byste mi doporucil na reseni meho dlouholeteho problemu. Trpim uz asi od dvaceti let akne, mam ho jen na obliceji na tvarich, zkusil jsem uz vsechno mozne, ruzne masti, doplnky vyzivy, rasy, leky, kapky, oleje, jily... proste vsechno co jmeno ma, jsem vyzkousel, projezdil jsem spoustu doktoru a sarlatanu, uplne zmenil jidelnicek (drive sem jedl hodne masa, uzenin, malo zeleniny.. posledni roky se sravuji, rekl bych, velmi racionalne a vyvazene) a porad nic. diky svemu problemu jsem zacal studovat i skolu vyzivy, ale priznam se, ze mam stale mezery, hlavne v takovych tech vecech co se tyce kyselinotvornosti potravin, ruznych energii apod. nas totiz ucili uvazovat zapadnim (biochemie, fyziologie apod.) zpusobem. na podobne veci se ve skolach neveri, acibazickou rovnovahu jsme projeli velmi zbezne a po porvchu. pritom ja jsem nanestesi orientovany dost mimo, studoval jsem teologii a religionistiku, zajimam se o jogu a mystiku, cvicim uz nekolik let, pravidelne relaxuju, medituju.. nekourim, nepiju.. nikdy jsem to nedelal.. zacal jsem koketovat i s ajurvedou, s bylinama, je toho hodne, ale neusporadene. zajimaji mne prave takove ty holisticke vyzivove systemy a ruzne ocistne praktiky, protoze je vnimam jako vec, kterou nutne potrebuje moje telo. dnes je velky marketingovy hit mluvit o detoxikaci organismu ale kdo ji SKUTECNE umi? vsude mozne narazim na to ze tenhle doplnek vyzivy cisti telo, tenhle cisti krev, tenhle cisti ledviny, tenhle streva, tenhle caj cisti to a jiny zase tamto, ale.. uprimne receno, ja v to neverim.. protoze jsem toho vyzkousel tolik a ... nic.. at jsem zkusil cokoliv, nepomohlo to.. Jsem z toho uz dost unaveny a zoufaly, jsem ochoten si dost odeprit, uci mne to joga, ale docela bych rad aby to melo smysl chapete. kdyz vidim ostatni jaky vedou zpusob zivota, rikam si, ze bych na jejich miste musel by asi uz davno mrtvy. pritom ja se necitim nijak extremne spatne, ale myslim ze na to ze jsem nekolikaletym zakem jogy a ziju prakticky uplne cisty zivot, ze bych mel zarit zdravim. to nezarim. ale chci. Nechal jsem si udelat i vsechny krevni testy, a vsechno vyslo v poradku. Doktori rekli, ze jsem zdravy. to je smesne, pritom mi zaroven namerili vyssi tlak (150 na 80) a to je mi 26 let, dostal jsem i leky a chvili je bral ale bylo mi akorat hur a tak jsem je vysadil, nenavidim leky. tlak stejne nesnizily, naopak. uz nekolik let vytrvale hledam reseni sveho problemu, ktere nenachazim. pripada mi, ze neni cesta ven, vsechno stoji spoustu penez a v konecnem dusledku to cloveku nepomuze. ja uz vazne nekdy nevim kudy kam, pripadam si beznadejne a to mne vadi. dovolil jsem si Vam napsat a zeptat se, co byste doporucil, kde by mohla byt skryta pricina onech problemu s pleti a s tlakem. nikdo z doktoru ovencenych tituly to nevi, delaji se chytrymi ale jen tapou a zkouseji na mne ruzne masticky a leky, pritom ja jsem clovek ktery nenavidi chemii, mam rad prirodu, harmonii a takove ty opravdove, hluboke veci, ktere jakoze fakt funguji. mozna mam nejakou tu spatnou bakerialni floru ve strevech (laktobacily ale jim pravidelne), nebo kandidozu, podle ajurvedy mam zvysenou pita dosu, ale stejne tak muzu mit metabolickou acidozu, nebo rozhozenou hormonalni balanci, nebo nedostetecnou redukci homocyseinu, nebo mozna mam rozhozene zivly nebo proste spatnou karmu. ja uz fakt nevim. je toho tolik, v tom se clovek nevyzna a uplne se ztrati. ruzne vzajemne se odporujici koncepy tvrdi ze tohle je pricina.. radi ze je treba delat to a to ale pak jde clovek dal protoze vidi ze to nefunguje a narazi na necoo radi opak. me to uz mate a NEBAVI. po tom, co jsem si precetl Vase stranky (jeste ne cele) jsem se rozhodl Vam napsat, protoze vypadate jako nekdo, kdo se vyzna a kdo by mohl poradit. pisete, ze jste se dostal z velmi vaznych, mozna fatalnich problemu za tri mesice. rikam si kdyz to dokazete Vy, proc bych to nedokazal taky. bohuzel ale nevim jak. neverim, ze na to neni reseni, neverim ze neexistuje pricina, neverim na nesmysly, neverim doktorum a jejim recem kteryma mne krmi. snazi se mi namluvit ze delaji co mohou ale ja mam oci a usi a vidim, ze nedelaji, nedelaji nic, jen vybiraji poplatky. za celou dobu jsem nenarazil ani na jedineho, ktery by mi pomohl. ani trochu. nezbyva mi nez se vylecit sam. vim to. chci to dokazat. jsem ochoten udelat cokoliv, jen nevim, co by to melo byt. mozna ze to taky nevite ale preci jen mate vic zkusenosti a znalosti, znate souvislosti, ja bych je musel dalekosahle dohledavat a studovat. byl bych moc rad kdybyste si udelal cas a na muj email odpovedel a nejak mne alespon nasmeroval nebo klidne i predepsal co presne bych mel delat, nebo co byste delal Vy kdybyste byl na mem miste. kdyz nic nenapisee budu hledat dal sam a bude asi chvili trvat nez na to prijdu ale ja verim ze jednou to reseni najdu. verim v to. musim. nic jineho mi nezbyva. omlouvam se jestli Vas svym emailem nejak obtezuju, verim ze ne ale i tak.. budu dal studovat Vase stranky a urcite zkusim prakikovat techniky (zatim delam klystyry) co pisete, ale asi bych potreboval trochu vic souvislosti. zda se mi ze porad jenom hadam, nemam to spojene, je spousta mezer a otazek.. dekuji ze jste to docetl az sem a dekuji predem za pripadnou odpoved.
|