Zdravim Jardo a gratuluju k rozchozeni fora.
3 nebo 4 roky se vydatne o svoje telo staram,pustuji, bylinkarim, nejim bile jedy (zcela mimoradne), hodne ovozel,pestra byt obcas varena strava-tak 4x do tydne, maso vyjimecne, kefiruju s houbickama apod blbinky.
Tak jak postupne odpadavaji jednotlive problemy, nemuzu hnout s jednim a sice velice pomaly metabolismus.
Jako male dite jsem kojena nebyla, nutili me jist i kdyz jsem nechtela a mela odpor(s budikem jsem travila u jidla i nekolik hodin), na maso nejsem,ale za to jsem byvala moukova (kynuta peciva),tucne nesnasim,smazene jsme nikdy nejedla. Sono slinivky pred 2 roky bylo ok. Nedavno jsem byla na mereni,kde pani na Oberonu zjistila,ze mam velice malo Bromelainu-tr.enzymu. Koupila jsme tedy jak Bromelain,tak Pangrol a zkousela co to udela.Byla jsem hoodne prekvapena. Po jidle ,ktere jsem snedla s Pangrolem jsem citila lehkost,priliv energie a za pomerne kratkou dobu jsem vubec nevedela,ze jsem jedla(zatim to testuju ,enzymy uzivam jen do jidla,ktere je varene,do syroveho jsem to zatim nezkousela)normalne by me to tam lezelo dost dlouho. Uz nejakou dobu premyslim jak rozchodit moje traveni vcetne strev,domnivam se vsak,ze ma slinivka a vse s travenim spolecne je nejak poskozeno uz od detstvi. Pokud si dobre pamatuju,tak jestlize male dite zacne v kojeneckem veku dostavat pro nej neprimerenou stravu,tak k poskozeni dojde. Je nejaky zpusob jak toto zjistit a pripadne telo znovu naucit travit? Co jsem se docetla udajne se clovek rodi s dopredu danou zasobou enzymu a pak finito.
Pokud bych mela i malo HCl,tak tam lze telo nejak primet tvorit jeji mnozstvi vice? Pusty i dlouhe (nad 20 dni) toto nevyresily,naopak se telo srovnalo a vyzaduje jeste mene potravy. Staci me snist "jednu" mrkev denne a jsem "prezrana".