Adléta píše:
Ahoj všem,
přišla jsem tady v naději získat nějaké nové podněty,rady,zkušenosti s bojem s touto duševní poruchou. Trpím jí už léta a vlastně ani nevím, jestli jsem se s ní už nenarodila. Pokud jste někdo četl třeba na netu příznaky této poruchy, pak od každého z nich trošku mám já. Není to každodenní boj, je to u mě každominutový boj s nutkavými myšlenkami, které ovládají mou mysl natolik, že mě úplně ovládají. Stačí asi napsat příklady, což je úplně nejzřetelnější: Musím splnit vždy to, co zničehonic ovládne mou mysl a poté musím neustále si ověřovat, kontrolovat a neskutečně dlouho se ujišťovat, že jsem vše udělala tak, aby to bylo " v pořádku". V momentě, kdy se takto "uklidním", přijde další nečekaná myšlenka-rozkaz a vše začíná nanovo. Je to celé každodenní koloběh, který začíná denně s probuzením a utichá s usnutím. Je to neustálý pocit zašpinění sebe i svého okolí, nedokonalého umytí, špatně provedené práce (jakékoli) a tudíž z toho plyne hodinové sprchování, snaha nikoho se nedotýkat,abych se neušpinila, nikam si nesedat, časté přesčasy v práci, abych svou práci po sobě několikrát zkontrolovala, ujišťování se, že jsem nezavadila např. o stůl cestou z pokoje do jiného pokoje(důvod nemám, prostě se musím ujšťovat) apod. Pokud někdo víte, jak na to, budu moc ráda. Moc bych ocenila konkrétní rady. Už totiž nemůžu dál, jsem vysílená a unavená.
Rozumných rad se vám dostalo celkem dost a zvláště člen Alopat vám radí dobře. Ne vždy lze ten stav překonat tím že se nad problém povznesete, protože on bývá hodně často svázán s potravinovou intolerancí a bakteriálním rozvratem ve střevě. Sám jsem něco obdobného měl ve vzdálenějším příbuzenstvu, prostě stará teta měla utkvělou představu že nezamkla, což byla schopna kontrolovat i desetkrát a mordovala stále dokola zámek a vždy dobu zkoušela zda je opravdu zamčený a další problém měla s tím že předpokládala že v jakémkoliv pytlíku najde peníze, stále je skladovala a prohlížela zda tam náhodou peníze nejsou. Jinak byla až neskutečně normální a ve věku 83 let naprosto v pohodě z hlavy byla schopna sčítat kvanta položek a nikdy se nesekla. S odstupem času jsem zjistil že to přímo souvisí s konzumací bonbónů, která jedla na kila a pokud se povedlo jí je na čas zabavit problém se výrazně zredukoval. Bohužel v tom věku to nebylo možné již předělat tak si ten svůj problém nakonec odnesla na onen svět. Myslím že pokud poladíte prostředí ve kterém se pohybujete a střeva máte velkou šanci na plné odbourání svých potíží.