Alopat, si naozaj odborník, ale to, že vôbec nepovažuješ "duchovné/duševné príčiny chorôb" za niečo reálne, to ma celkom prekvapuje. Tipujem (na 99%), že si presvedčený o tom, že vesmír vznikol "z Veľkého tresku", a že my ľudia (a zvieratá) sme sa vyvinuli evolúciou, začalo to neživým prachom, pokračovalo nejakými organizmami v praoceáne, mäkkýše, ryby, plazy, vtáky, cicavce.... že ? Lenže to nie je pravda. Myslel som si to aj ja, bol som o tom presvedčený, ale nie je to pravda. Tento topic však nie je o tom, aby som tu písal "na strany", dôkazy, že evolúcia (s výnimkou "mikroevolúcie" konkrétnych živočíšnych druhov, napr. sfarbenie, zvyky, atď) je podvod, rovnako heliocentrický systém... Akurát si k tomu dovolím napísať - NIE, nie je to v mojom prípade o viere. Nemusím veriť. Odhodil som všetky "naučené vedomosti" ohľadom toho, čo nás spoločnosť vyučovala celé generácie, ak sa bavíme o evolúcii a o vesmíre. Začal som pozorovať svet, a nevidím JEDEN JEDINÝ dôkaz, jav, ktorý by ukazoval/dokazoval, že prebieha evolúcia druhov, a že Zem je guľatá, Slnko obrovské, vesmír nekonečný. A keď ty sa pozeráš na svet práve optikou toho, že Inteligencia/Stvoriteľ tohto sveta neexistuje, a že všetko vzniklo "náhodou" (ja ti to nevytýkam), tak potom sa nedivím, že "duchovné príčiny chorôb" berieš ako blud, "duševné príčiny chorôb" pripúšťaš, ale LEN ako výsledok zamorenia organizmu parazitmi, ktoré narúšajú psychiku, a tým dušu človeka. Lenže tak to nefunguje, funguje to práve naopak - duchovné a duševné problémy (ak majú reálny podklad, proste ak človek dokáže vysvetliť z akého dôvodu duševne trpí) vysielajú nízke vibrácie v človeku, a tie narúšajú činnosť orgánov, prípadne aj priťahujú parazity, ktoré nemôžu "kraľovať" v tele človeka s vyššími vibráciami, ale len v tele človeka s nízkymi vibráciami spôsobenými buď tým, že človek vysiela zlo, alebo tým, že človek je dlhodobo nespokojný, nešťastný, dlhodobo sa sklamal zo života, dlhodobo cíti hnev, a iné negatívne emócie.
Alopat, podľa všetkého si myslíš, že sme vznikli evolúciou "z náhody", pretože v tvojich príspevkoch nikdy nebolo badať, žeby si spomenul duchovné/duševné PRÍČINY chorôb. Keby si vedel, že sme boli stvorený nejakým Stvoriteľom (absolútne neviem ako vyzerá, a možno ani nemá žiadnu fyzickú podobu...Ja proste neverím, že sme VÝZOROM "Na obraz Boží"... Načo by jemu boli zuby, penis, konečník, tráviaca sústava... VEĎ NIČ NEKONZUMUJE A NIKDY NEKONZUMOVAL...
). A preto neprijímaš myšlienku, že odkláňanie sa od harmónie, od pozitivity, vytvára choroby duše A TELA. Lebo Stvoriteľ to tak zariadil. Keď zchádza konkrétny človek Z CESTY, ktorú má naplniť, nerešpektuje svoju dušu, je s ňou v konflikte pre rôzne dôvody, MUSIA prísť choroby. Samozrejme môže existovať nejaký sviniar, proste zlý človek, ale JE S TÝM V HARMÓNII, a taký človek, keď je s tým v harmónií a nemá pocit viny, a ide si "za svojim" hoci aj cez mŕtvoly (aj reálne), cíti sa úplne v pohode, je spokojný so životom, tak taký človek nebude trpieť ŽIADNOU chorobou vzniknutou z duchovných/duševných príčin. LEN TEN, KOHO NIEČO "ZOŽIERA" V DUŠI, len ten si oslabí/zníži vibrácie svojho tela, svojich orgánov, a pustí parazity do svojho vnútra.
Takže skús sa nad tým zamyslieť, Alopat. Svet je aj duchovno, nie len fyzično.