Vševěd píše:
Jak léčí pan Jarda?
otázka: "Jak na vysokou hladinu prolaktinu v krvi?"
následuje otázka do google "zvýšená hladina prolaktinu"
první odkaz který vyjede je tento:
http://www.prolaktin.cz/priciny-zvysene-hladinyPříčiny zvýšené hladiny prolaktinu v krvi
Citace:
Přirozené zvýšení:
* v těhotenství
* při kojení
* po stimulaci bradavek
* stresu
* spánku
* přehřátí organismu (například v sauně)
* hladovění
Zvýšená hladina prolaktinu navozená léky a léčivými bylinami:
* estrogeny (například hormonální antikoncepce)
* většina psychofarmak (léků na duševní nemoci)
* některé léky na vysoký krevní tlak
* na žaludeční vředy aj.
* některé léčivé byliny (kopřiva aj.)
Příčiny zvýšené hladiny prolaktinu v důsledku nemocí:
* nádorové procesy hypofýzy
* jiné expanzivní procesy v oblasti podvěsku mozkového, jiné onemocnění hypotalamu a hypofýzy
* periferní hypotyreóza (snížená funkce štítné žlázy, kde příčina je přímo ve žláze)
* ledvinná nedostatečnost
* patologické procesy na hrudní stěně (operace, pásový opar) – ty zvyšují hladinu prolaktinu v krvi stejným mechanismem jako kojenec při sání
* choroby jater (jaterní cirhóza)
* idiopaticky zvýšená hladina prolaktinu – nejasného původu, neznáme příčinu
pan Jarda to přepíše, v očích laické veřejnosti stoupne jeho fundovanost, a on doporučí to co vždycky - sirnou patlanici, syrovou potravu, minerály v prášku.
To je univerzální lék na všechno.
Té dobyčné bych doporučil se držet inhibitorů prolaktinu, které jí předepsala doktorka.
Pokud si to dotyčný nedovede vyhledat sám, tak je rozhodně je vhodnější mu napsat objektivní informace, což předpokládám nastalo, než nenapsat nic a o fundovanost mě rozhodně nejde. Jinak jako detektiv by jste asi chcípnul hlady, čerpal jsem informace odtud,
http://cs.wikipedia.org/wiki/Hyperprolaktin%C3%A9mie a rozhodně se za to nestydím, já nikomu netvrdím, že jsem Vševěd. Ono je to sice nepochopitelné pro Vševěda, ale homeostáza se dociluje pořád stejným způsobem a nemocný nepotřebuje nic jiného než docílit homeostázy, což je stále stejné, bohužel.