mik2 píše:
Dobrý den, přemnožila se u mě candida. Nejdřív jsem běhal po doktorech, kteří se ale jen trumfovali, jak silný lék mi napíšou a stejně nic pořádně nefungovalo. Nakonec jsem zjistil (dle příznaků) o co jde a začal s dietou. Po pár dnech se to začalo zlepšovat, fleky z jazyka pozvolna mizeli, a díky česneku se mi ráno na jazyku nedělal ani povlak (nebo jen minimální).
Teď můj problém. Jsem student velmi náročné VŠ, rodiče mi nemohou moc přispívat (i když by chtěli), takže si na živobytí musim přivydělávat a nemůžu přestat. Můj největší koníček, kterej mě zachraňuje, abych se z toho nezbláznil je posilování a bojové sporty. Bohužel zvládat mou školu, fyzicky náročnou práci a ještě si tak dvakrát tejdně zajít do posilovny se nedá zvládnout, když jíte jen zeleninu. Zkoušel jsem to teď asi 14 dní s tím, že jsem jedl opravdu nehorázné porce zeleniny, tmavého pečiva atd. ale stejně jsem úplně hrozně vyčerpanej. Dnes jsem rezignoval.
Prostě musím normálně jíst a časem si zkusim koupit nějaký dražší lék (v současnosti si můžu dovolit jen ty základní - česnek, kokosový olej, zinek), ale nechci ty kvasinky dráždit víc než je třeba. Proto jestli byste mi mohli poradit. Konkrétně co si myslíte o těchto potravinách:
kynuté knedlíky, bramborové knedlíky, rýže, brambory, file, vepřové maso, hovězí maso, uzeniny, sýry, smetanové omáčky, polévky (např. nudličková, knedlíčková apod.)
Na to vám žádný lék nepomůže, pokud by to tak fungovalo, tak vám ho lékaři dají, ale nic takového zatím nikdo nevymyslel. Člen muflon vám to píše správně, prostě si zde nastudujte dostatek informací a uvidíte, že to jde. Jinak větší část těch uvedených potravin je ideální krmivo pro kvasinky a budou určitě rády, že jim tak podstrojujete. Měl by jste si nastudovat pseudoobiloviny, třeba jáhly a že by vám po nich chyběla energie je nesmysl, ta vám chybí kvůli překyselení a pokud ho odstraníte budete naprosto neunavitelný.