Ve zdrojích o protikvasinkové dietě jsem postrádal interaktivní tabulku povolených a zakázaných potravin, ve které by se dalo přehledně vyhledávat a filtrovat potraviny pro různé fáze diety.
Začal jsem tedy pracovat na své vlastní a chci vás poprosit o spolupráci.
Zde
http://www.ulozto.cz/12565116/protikvas ... abulka-xls najdete excelovský soubor s kategoriemi potravin a potravinami. Dále je tam škála 0 - 5, která hodnotí, jak je potravina v dietě vhodná či nevhodná.
Aktuální verzi najdete v mém podpisu na konci zprávy
Budu rád za vaše názory, pokud máte pocit že potraviny by měla být v jiné kategorii nebo nějaká důležitá chybí. U dvou je pouze otazník, jelikož v nich nemám jasno.
Pro větší přehlednost můžete v tabulce filtrovat. Pokud budete chtít napříkad vidět pouze potraviny s maximálním protikvasinkovým účinkem, tedy v kategorii 0, stačí úplně nahoře v tomto sloupci kliknout na šipku a odškrtnout všechny položky mimo "x".
Tabulka obsahuje 2 listy - první je seznam potravin, druhý legenda s vysvětlením Měnit je možné v listech vlevo dole. Zde najdete následující hodnocení potraviny
0 výrazný protikvasinkový efekt, jíst co nejčastěji
1 tvoří nosnou část jídelníčku ve všech fázích diety, zcela bezpečné
2 bezpečné, vynechat pouze z první fáze diety
3 rizikový potenciál, jíst až ve třetí fázi diety a vždy s opatrností
4 nebezpečné, vyjímečně možno zařadit až po vyléčení candidy
5 konzumovat jen pokud by nám šlo o život
a také rozdělení pro jednotlivé fáze diety
Fáze diety
1 cca prvních 4-8 týdnů, přísná dieta, pouze potraviny 0 a 1
2 cca 2 - 3 měsíc, přísně kontrolovaný jídelníček, potraviny 0, 1 a 2, trvá do vymyzení příznaků
3 cca 4 - 6 měsíc, kontrolovaný jídelníček od vymyzení příznaků do naprosté stabilizace stavu, potraviny 0,1,2 a 3
Budu se těšit na vaše připomínky a snad bude tabulka někomu k užitku
Lukáš
PS: Na základě připomínek a dalších poznatků budu věci postupně měnit a přidávat. Finální tabulku zveřejním