EDIT: Nejsem si jist, zda-li jsem téma založil na správné místo. Pokud ne, omlouvám se.Zdravím,
především pana Jardu a dále ostatní návštěvníky tohoto fóra.
Předem se omlouvám za tak dlouhý text, ale snažil jsem se napsat každou maličkost, která by se mohla přispět k odhalení příčiny mého dlouholetého problému.
Nevím, jestli mi bude schopen někdo poradit, přesto mě zajímá váš názor, či nějaké doporučení na můj problém.
Mám už někdy pocit, že jsem tak trochu ztracený případ
Již asi od 9 let trpím celoroční, alergickou či chronickou rýmou. Nyní je je mi 22, rýma neustala. Tedy asi okolo 9. roku mého života jsem kvůli nepřetržité rýmy tzv. "začal chodit po doktorech". Poprvé jsem také navštívil alergoologa. Udělal mi testy na alergie. Vyšel pozitivní test na roztoče. Poté jsem asi 5 let byl "léčen" pomocí alergenového extraktu - Imunoterapie. Po ukončení této léčby-test na alergie - výsledek negativní. Dodneška si vzpomínám na slova doktorky: "no, tak to jsme tě vykurýrovali, výsledek je negativní". Na to jsem paní Doktorce odpověděl: "nevykurýrovali, vždyť rýmu mám pořád, a ještě horší". Jen se blbě ušklíbla, pokrčila rameny a od té doby se to táhne. ORL - Alergoologie - ORL - Alergoologie, atd -furt dokola. I v lázních jsem kvůli toho byl- Nepomohlo
.
Od té doby jsem vystřídal snad všechny dostupné druhy Antihistaminik,nosních sprejů(i kortikoidní), očních kapek a kdo ví čeho všeho. Dále jsem prošel nespočtem rentgenů hlavy(kvůli nosních dutin), kde se samozřejmě(až na malinké polypy, na které jsem jen dostal kortikoidní spreje) nic nezjistilo. Zmíněné léky mi sice příznaky vždy zmírnily, ale rýma nikdy neustala. Dodnes si občas zajdu k alergooložce akorát pro Zodac(tablety-antihistaminikum), jinač nic jiného.
Když jsem asi v 16-17 letech zjistil, že chození po doktorech(čekání v čekárnách) je opravdu ztráta času, usoudil jsem, že bych to měl převzít do svých rukou. Začal jsem se, pomocí internetu, zajímat o mé zdraví. Jelikož jsem měl v té době příznaky kvasinkové infekce, a celkově jsem se necítil dobře, Přestal jsem jíst cukr, sladkosti(už mám dost plomb), bílé pečivo a přestal pít mléko. Byla to tehdy velká změna, jelikož od dětství jsem tohle všechno konzumoval ve velkém. Hlavně sladkosti, rohlíky, mléko, dále každý den do školy-půl hodiny louhovaný (v hliníkovém hrnci) černý čaj, maminkou pečlivě připravovaný a téměř vařící nalévaný do plastové láhve(chuťovka co?:)).(S tím čajem to bylo jen asi do mých 12 let, pak už jsem to naštěstí nepil.)
Po této "dietě", kdy jsem přestal s cukrem, bílým pečivem a mlékem, příznaky kvasinkové infekce po delším čase(1-2roky) odezněly, cítil jsem se líp, ale rýma neustupovala. Dodnes se tedy snažím jíst docela zdravě: hodně zeleniny, ovoce, piju jen vodu nebo bylinné čaje. I když vyjímečně nějaké ty hranolky se smažákem si neodpustím.
Naposled co jsem byl na ORL, asi ve 20ti, mi doporučili operaci nosní přepážky. Prý je křivá. Odmítl jsem a od té doby jsem tam nebyl. Dýchat nosem, i přes neustálou rýmu, kupodivu mohu. Jinač dříve to bývala spíše vodnatá rýma, nyní je to hustší a průhledný hlen. V zimě je to kvůli chladu (+sem tam nějaká infekce) horší. Když vyjdu v zimě ven, tak smrkám velmi často. Se Zodacem je to trochu lepší. Příznaky po vysazení Zodacu: prvních pár dní je znatelné zhoršení příznaků+časté kýchání, ale po nějaké době se to umírní. Tzn, že v létě Antihistaminika brát pořád nemusím. Jinač v noci dýcham normálně nosem, a ani se kvůli rýmy nebudím.
Další věci, které k mému zdraví zřejmě moc nepřispívají, je to, že bydlím v centru většího města, kde bývá často špatný vzduch. + Alkohol, který konzumuji sice jen tak 2-3x za měsíc - ale bohužel ve velkém = tzv. "dvoudenní alkoholové jízdy"(asi se na to vybodnu). Párkrát se mi po takové "kalbě" stalo, že jsem měl dost vysoký tep. Okolo 180/min(divné?), ale vždycky jsem to nějak zaspal
. Jinak jsem nekuřák. Ještě jsem si vzpoměl, že mi nedávno doktor na jedné vstupní prohlídce řekl, že mám mírně zvětšenou štítnou žlázu, ale že prej je to normální, tak nevím jestli to nemůže mít též souvislost s tím vším??
Snažil jsem se různě posílit imunitu (adaptogeny, byliny, vitamin D), ale asi to nebude tak jednoduché . Občas pojídám Klanoprašku, rakytník, někdy popíjím lapacho. Například po kopřivovém čaji se mi kupodivu příznaky rýmy zlepší, ale jen na chvíli -a časté pití kopřivového čaje prý není dobré na ledviny či co. Také jsem si všiml, že když delší dobu nic nekonzumuji, tak nemám potřebu tolik "smrkat"
. Občas si vyrábím i koloidní stříbro, které užívám, když cítím, že na mě jde nějaká infekce. Protože mít alergickou/chronickou rýmu dohromady s infekční je pro mě dost kruté.
Přes to všechno ta "mrcha" rýma si nedá pokoj.
Mám dojem, že "příroda mi nenadělila do života moc silnou obranyschopnost a za ta léta imunita asi dostala zabrat. Jen doufám, aby se to nehoršilo. A nechci celý život pojídat prášky na zmírnění příznaků.
Díky za přečtení tohoto trochu krkolomného a dlouhého příspěvku. Má otázka tedy zní:
Jsem ztracený případ?, anebo je nějaká možnost se z toho dostat?? a jak? Předem dík za jakékoliv rady.
PS: Naděje umírá poslední. To je zajímavý postup léčby z druhého konce, jakékoliv problémy v dýchacích cestách je potřeba řešit na výfuku, a zde nepopisujete jaká je defekace. Pokud je dlouhodobě špatná, tak nezkoumejte a vyčistěte výfuk, uvidíte jak se bude chovat ten vršek. Jinak vysoký tep po větší dávce chlastu je normální, pumpa se musí dost snažit, protože procpat do kapilár slepené krvinky jí dá docela dost práce. Nastudujte si zde teplotní test, nebo test pomocí skvrny na zápěstí a uvidíte jak si vaše štítná žláza opravdu stojí, souviset to pochopitelně může, protože pak nechodí defekace a jste zase u výfuku. Kopřiva čistí krev, čili zase toxiny a čištění. Já myslím, že pokud začnete čistit střevo a další orgány, plus nasadíte křenovou kašičku, tak z toho budete venku.