Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon pro 23, 2024 3:32 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: ned říj 12, 2014 12:48 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Z knihy Jana Speváčka "Rozhovor s duchovným majstrom 1. - Cesta mágie

Ledinková voda
"Jednoduchou úpravou vody získame silný energetický zdroj, môžeme ňou zamedziť stálej únave a dokonca zvýšiť svoju potenciu. Keď niekomu radím užívať "ledinkovou" vodu, často spomeniem na jednu babičku, ktorá sa ku mne prišuchtala.
Je faktom, že som jej pomohol aj inak, ale ona za mnou pribehla za dva mesiace a bola ohromne nadšená práve ledinkovou vodou. Druhýkrát som ju nepoznal. Nebola to už babička, ale dáma. Rozprávala, ako ju ledinková voda postavila na nohy, že vraj je jej 68 rokov, a teraz sa cíti o 20 rokov mladšia.

Príprava ledinkovej vody je jednoduchá, ale všetko geniálne je v podstate jednoduché:
1. V mrazničke necháme zmraziť asi 1 l vody v nádobe, ktorá sa neroztrhne. Potom ju necháme pri izbovej teplote
rozmraziť. Zmrznutá a roztopená voda obsahuje takéto útvary -ledinky, ktoré sa nalepia na bunky a regenerujú ich - samozrejme,
keď tú vodu pijeme.
2. Voda sa nesmie ohriať na viac ako na 38 °C, inak ledinkové útvary zmiznú. Skôr ako voda v nádobe premrzne, trvá to
nejaký čas, preto necháme súčasne jednu vodu mraziť a druhú topiacu sa cez deň popíjame.

Hádam každý z nás si všimol, že keď dáme do nejakého nápoja ľad, že nás to osvieži. Nie je to tým, že je nápoj chladný, ale práve ledinkami. Ledinky nájdeme aj v zmrzline, ktorá nás spočiatku osvieži, ale tuk, ktorý zmrzlina obsahuje, za nejaký čas naopak zvýši telesnú teplotu a dochádza k útlmu (u mňa k žiadnemu útlmu nedochádza po konzumácii vysokotukovej stravy, práve naopak - vďaka tomu, že konzumujem minimum sacharidov, pozn. NOWOCAYN_2). V ledinkovej vode, ktorú necháme najskôr roztopiť, môžeme lúhovať šupky z jabĺk, ale aj iné ovocie. Keď zjeme celé jablko, to sa dostane do trávenia a pôsobí inak. Šupky z jabĺk lúhované 10 hodín vo vode pôsobia na
intelektuálnu sféru človeka povzbudivo a hlavne posilnia jeho srdce. Čím kyslejšie máme jablko, tým lepšie. Môžeme využiť aj plánky, ktoré inak nikto nechce. Vylúhované šupky sú bezcenné, tie vyhodíme. Najúčinnejšia je popíjať túto vodu po troškách počas celého dňa.
Ledinky objavil a pomenoval akýsi ornitológ, ktorý zistil, že vtáky, ktorí pijú vodu z roztopeného ľadu, sú oproti rovnakému druhu z teplejších krajín - kde táto možnosť nie je, čulejšie, zdravšie, rýchlejšie im rastú mláďatá a dožívajú sa 3x dlhšieho veku!" vodu, často spomeniem na jednu babičku, ktorá sa ku mne prišuchtala.
Je faktom, že som jej pomohol aj inak, ale ona za mnou pribehla za dva mesiace a bola ohromne nadšená práve ledinkovou vodou. Druhýkrát som ju nepoznal. Nebola to už babička, ale dáma. Rozprávala, ako ju ledinková voda postavila na nohy, že vraj je jej 68 rokov, a teraz sa cíti o 20 rokov mladšia.

Príprava ledinkovej vody je jednoduchá, ale všetko geniálne je v podstate jednoduché:
1. V mrazničke necháme zmraziť asi 1 l vody v nádobe, ktorá sa neroztrhne. Potom ju necháme pri izbovej teplote
rozmraziť. Zmrznutá a roztopená voda obsahuje takéto útvary -ledinky, ktoré sa nalepia na bunky a regenerujú ich - samozrejme,
keď tú vodu pijeme.
2. Voda sa nesmie ohriať na viac ako na 38 °C, inak ledinkové útvary zmiznú. Skôr ako voda v nádobe premrzne, trvá to
nejaký čas, preto necháme súčasne jednu vodu mraziť a druhú topiacu sa cez deň popíjame.

Hádam každý z nás si všimol, že keď dáme do nejakého nápoja ľad, že nás to osvieži. Nie je to tým, že je nápoj chladný, ale práve ledinkami. Ledinky nájdeme aj v zmrzline, ktorá nás spočiatku osvieži, ale tuk, ktorý zmrzlina obsahuje, za nejaký čas naopak zvýši telesnú teplotu a dochádza k útlmu (u mňa k žiadnemu útlmu nedochádza po konzumácii vysokotukovej stravy, práve naopak - vďaka tomu, že konzumujem minimum sacharidov, pozn. NOWOCAYN_2). V ledinkovej vode, ktorú necháme najskôr roztopiť, môžeme lúhovať šupky z jabĺk, ale aj iné ovocie. Keď zjeme celé jablko, to sa dostane do trávenia a pôsobí inak. Šupky z jabĺk lúhované 10 hodín vo vode pôsobia na
intelektuálnu sféru človeka povzbudivo a hlavne posilnia jeho srdce. Čím kyslejšie máme jablko, tým lepšie. Môžeme využiť aj plánky, ktoré inak nikto nechce. Vylúhované šupky sú bezcenné, tie vyhodíme. Najúčinnejšia je popíjať túto vodu po troškách počas celého dňa.
Ledinky objavil a pomenoval akýsi ornitológ, ktorý zistil, že vtáky, ktorí pijú vodu z roztopeného ľadu, sú oproti rovnakému druhu z teplejších krajín - kde táto možnosť nie je, čulejšie, zdravšie, rýchlejšie im rastú mláďatá a dožívajú sa 3x dlhšieho veku!"


Môj komentár : Podľa mňa by práve prechod medzi pitím "neledinkovej" vody a ledinkovej vody mohol byť taký, že by sme pili vodu rozmrazenú vodu izbovej teploty, do ktorej by sme ale ešte pridali kocky ľadu. Neskôr by sme mohli piť vodu priamo topiacu sa z ľadu, ale ideálne z ľadu, ktorý je vytvorený z vody, ktorá už prešla prevarením, zamrazením, odmrazením, a bola odliata tak, aby nánosy ostali mimo nej - teda aby bola čistejšia.
Takže napríklad mne sa pozdáva takýto postup :
Prevariť vodu v smaltovom hrnci aspoň 5 minút (po minútovom zovretí "na plný plyn" môžeme ubrať plyn, ale ešte nevypínať), vychladne, zamraziť v tom hrnci v mrazničke (alebo vonku v zime), odmraziť kľudne na sporáku aby to bolo rýchle, ale tak, aby sa voda príliš neoteplila, takže kľudne prestať rozmrazovať na horiacom plyne vtedy, keď už ostane vo vode len možno "jedna ľadová guľa" veľkosti snehovej gule, a potom tá vlažná voda po vypnutí plynu tú guľu "rozpustí" do pár minút. Potom tú vodu zlejeme do džbánu/džbánov, a keď minerály, nečistoty atď sa usadia na dne, tak ju zlejeme späť do hrnca ktorý sme predtým vydrhli hubkou (kľudne bez saponátu) od zbytku usadenín pri rozmŕzaní vody v ňom a dať znova zamraziť, alebo rovno do PET fliaš (ktoré boli aspoň 5 krát napustené na 24 hodín destilovanou vodou (kľudne technickou, tú predsa nebudeme piť, len ňou budeme "odmorovať" fľašu), aby tá z nich "požrala" dioxíny, atď, a aby sa v mrazničke počas mrazenia vody v nich z nich už do vody/ľadu nič nevylučovalo), ktoré môžeme dať zamraziť do mrazničky. Ideálne pollitrové, litrové, liter a pol, záleží od požiadaviek.
Takúto vodu si môžete zobrať do práce, a to bez toho, aby sa vám do pár minút rozmrazila. Rozmrazovať sa bude pomaly pár hodín, v závilsosti na teplote prostredia v práci, a na objemu fľaše.
Ja, keď si robím čaj, tak používam "ľadové kocky", ideálne z takto urobenej vody. Uvarím čaj tak, že keď ho chcem napr 5dcl, tak zalejem sušené bylinky pomocou 4dcl vody a nechám luhovať, a zlejem do iného pohára.... Potom nečakám kým čaj vychladne, ale pekne do neho pridám ľadové kocky, ktoré tej "mŕtej prevarenej vode" dodajú kryštalickú mriežku, energiu, alebo aj život ak sa to dá tak povedať. Lúhujem na keltskej špirále, alebo pred pitím si ten čaj upravím jeho spinovaním.

Viem, že sa už o ledinkovej vode na tomto fóre písalo, ale zaslúži si samostatné vlákno, rovno s jej názvom.

Mám jednu otázku, na pána Jardu, a aj na kohokoľvek iného, kto sa vie k tomu vyjadriť...
Odporúča sa piť STUDENÚ ledinkovú vodu počas športového výkonu ? Nemyslím tým beh a pitie počas neho, myslím tým napríklad posilňovanie, a popíjanie takej vody počas páuz medzi sériami cviční..... Ak sa to hodí, tak to asi až vtedy, keď je človek UŽ ZVYKNUTÝ aspoň pár mesiacov takú vodu popíja doma, v práci, atď - teda nie keď je rozhorúčený po silových a aeróbnych výkonoch, však ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: ned říj 12, 2014 4:41 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Keď budem ledinkovú vodu trošku zohrievať v ústach pred zhltnutím, jej účinok sa nebude zmenšovať, že ? Alebo by bolo dobré si vytrénovať hrdlo na to, aby odolávalo takto studenej vode ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: ned říj 12, 2014 10:26 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Táto voda sa dá dohľadať v googli aj pod názvom ROZMRAZENÁ VODA....

Citujem napríklad zo stránky http://artpraktik.sk/index.php?p=1_61


"V poslednej dobe sa stále viac a viac vedcov zaoberá výskumom vody. Skúmajú jej vlastnosti a charakteristiky z fyzikálneho a chemického hľadiska už stáročia, ale dodnes na niektoré otázky ohľadom vody nemajú odpovede. Napríklad doteraz nenájdete vedca, ktorý by vám spoľahlivo vysvetlil, prečo sa hustota vody, jedinej látky na svete, pri mínusových teplotách zvyšuje, na rozdiel od iných látok, u ktorých je to presne naopak.

Sú aj iné nevysvetlené vlastnosti vody. Niektorí vedci pripúšťajúci, že je známych viac ako 100 anomálii vody.
Na otázku prečo má rozmrazená voda neobvyklé vlastnosti: hustotu, vodivosť, viskozitu a ďalšie faktory, ktoré ju odlišujú od obyčajnej vody, veda tiež zatiaľ nemôže jednoznačne odpovedať. V dôsledku jedného z experimentov sa zistilo, že kryštalická štruktúra ľadu počas topenia rýchlo mení svoj stav, po dokončení topenia ľadu voda začne vydávať akustické impulzy, ktoré trvajú približne 17 hodín a práve počas tejto doby voda prejavuje svoje liečebné a stimulujúce vlastnosti. Po uplynutí tohto času sa stáva normálnou.
Látková premena alebo metabolizmus zahŕňa základné chemické premeny, od ktorých priamo závisí život a rast organizmu. Látková premena v tele funguje pomocou vody. Voda rozpúšťa výživné látky, ktoré sme prijali v potrave, odnáša ich do buniek a vyplavuje z nich škodliviny, ktoré sa vylučujú obličkami, črevami, kožou a pľúcami. Voda z vodovodu sa skladá z molekúl rôznej veľkosti, pričom molekuly vody, ktoré sú väčšie než otvory bunkových membrán, sa do bunky nedostanú. Molekuly rozmrazenej vody, sú menšie ako otvory bunkových membrán, do bunky prenikajú rýchlejšie a s menšou spotrebou energie. Taká voda značne urýchľuje látkovú premenu a všetky biologické procesy v živých organizmoch. Preukázalo sa, že biologická aktivita zmrazenej vody je skutočne unikátna. Je dokázané, že zmrazená voda výrazne zvyšuje klíčenie a produktivitu rastlín. Keď sa mladé zvieratá napájali rozmrazenou vodou, bola zaznamenaná zvýšená odolnosť voči chorobám a ich telo sa vyvíjalo rýchlejšie.

Počas zmrazovania voda mení svoju štruktúru na kryštalickú. V takej štruktúre nie je miesto pre cudzie látky vo forme solí, chemických nečistôt, ťažkých kovov, lebo počas formovania ľadu kryštalická mriežka akoby vytláča nečistoty. Keď tento proces prebieha v nádobe, vo forme na výrobu ľadu, tak všetky nečistoty a škodlivé látky sú sústredené na jednom mieste - v strede nádoby pod ľadovou kôrou v nezamrznutej vode, ktorá tvorí zhruba 1/4 objemu. Takú vodu treba zliať a vyhodiť.
(dá sa to urobiť jednoduchšie, bez toho, aby sme sa piplali s vodou, a boli celý deň doma na to, aby sme dávali pozor kedy zamrzne určitá čas vody - proste zamraziť celú vodu po prevarení, odmraziť ju, a nečistoty, prímesy, minerály popadajú na dno nádoby... Ideálne dať zamraziť ešte raz - nie je ale nutné, hoci tak to bude účinnejšie, a potom už netreba nič zlievať, pozn. NOWOCAYN_2)
Štruktúra obyčajnej vody má chaotickú štruktúru a chaotické usporiadanie molekúl, zatiaľ čo rozmrazená voda má vysoko usporiadanú štruktúru a je podobná štruktúre medzibunkovej tekutiny. Medzibunková tekutina hrá veľmi dôležitú úlohu v živote buniek nášho organizmu. Do nej bunky „vyhadzujú“ rôzne odpadové materiály a molekuly rozmrazenej vody pomáhajú medzibunkovej tekutine sa ich zbaviť.
Ešte v 1958-1961 rokoch sa počas výskumu Tomskými vedcami potvrdila vysoká biologická aktivita rozmrazenej vody. Dvadsaťpäť pacientov všetkých vekových kategórií po dobu troch mesiacov používali na pitie a varenie len rozmrazenú vodu. Bolo zaznamenané celkové zlepšenie zdravia, znížilo sa množstvo cholesterolu v krvi, zlepšil sa metabolizmus.
Položme si túto otázku : "Keď priaznivé účinky rozmrazenej vody na náš organizmus sú dokázané, a dá sa v domácich podmienkach takú vodu pre seba pripraviť, prečo potom treba hľadať drahé prístroje na vylepšenie vody?

Tak čo, pôstari, vykašlete sa na destilovanú vodu (v prípade, že ju nechcete upravovať mrazením a rozmrazením) ? MALI BY STE, taká ledinková, čiže prevarená, zamrazená a rozmrazená voda....tá bude pre organizmus oveľa prirodzenejšia, než destilovaná bez spomenutej úpravy. A bude tak isto zbavená minerálov, možno nie totálne, ale z veľkej časti áno. A pôst to 100% nijak nenaruší + na rozdiel od destilovanej vody táto ledinková/rozmrazená voda dodá vášmu telu počas pôstu aj určitú energiu, na rozdiel od destilovanej vody.
Možno ešte lepšou variantou by bola destilovaná rozmrazená voda, ale to neviem, len pripúšťam túto možnosť. Ale pokiaľ viem, tu nikto ešte nespomínal, že by takto upravenú, čiže rozmrazenú destilku pil, až na pána Jardu v jeho návode...


Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne pon říj 13, 2014 1:51 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: ned říj 12, 2014 11:18 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
"...Buňky je nutno vyčistit. Jak do nich ale propašovat potřebnou vodu v takové podobě, aby uvnitř mohla ještě něco rozpouštět? Musí být čistá jako destilovaná, ale musí mít co největší shluky molekul, aby cestou do buňky rozpouštěla balastu co nejméně a v buňce zase co nejvíce a to ještě pozvolna, aby se nerozvrátilo iontové hospodářství buňky. To umí jedině ČERSTVĚ ROZTÁTÁ VODA Z LEDU A SNĚHU...."

zdroj : http://www.dedekkorenar.cz/clanky/o-zdr ... -vode.html


Takže ďalšie "mínus" pre obyčajnú (teda nezamrazenú a nerozrmazenú) destilovanú vodu...


Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne pon říj 13, 2014 1:52 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: pon říj 13, 2014 12:56 am 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Ledinkovou vodu mam uz davno vyzkousenou a chutnala me. Zamrazovala jsem ji v nerezove forme, ta moje je na 2 litry vody a zajimalo by me, jestli je tento material na to vhodny? Pokud ne, tak ktery material se doporucuje? Dekuji za odpoved! M.

Příloha:
nerezova forma.JPG
nerezova forma.JPG [ 6.54 KiB | Zobrazeno 28117 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: pon říj 13, 2014 8:55 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Miram : Nerez nie je vhodný/á. Odporúča sa sklo, smalt, PET.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: pon říj 13, 2014 11:29 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
NOWOCAYN_2 píše:
Miram : Nerez nie je vhodný/á. Odporúča sa sklo, smalt, PET.

Diky Nowocayn, ja jsem si to myslela, jen jsem se chtela ujistit. Zahali to tady doma, driv jsem v tom pekla chleba, ted je to nevyuzite.
Smaltovou nadobu mam taky, ale ta je urcena k peceni krocana, to by me zabiralo v mrazaku trochu vic mista \":D\" a taky by se s tim blbe manipulovalo, takze musim sehnat neco lepsiho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: úte říj 14, 2014 8:45 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
miram píše:
Diky Nowocayn, ja jsem si to myslela, jen jsem se chtela ujistit. Zahali to tady doma, driv jsem v tom pekla chleba, ted je to nevyuzite.
Smaltovou nadobu mam taky, ale ta je urcena k peceni krocana, to by me zabiralo v mrazaku trochu vic mista \":D\" a taky by se s tim blbe manipulovalo, takze musim sehnat neco lepsiho.

O 5 dní môžeš mať "nezávadné PET fľaše", a to tak, že treba mať v PET fľaši 5 X 24 hodín destilovanú vodu (stačí technická z pumpy čo predávajú). Každý deň po dobu 5 dní obsah destilovanej vody, ktorá bude nasávať chémiu z povrchu plastu vnútornej časti fľaše, budeš vylievať, a znova doleješ vodu. Ja to tak teraz robím (už prešlo prvých 24 hodín) s troma PET fľašami : 0,5L, 0,75L a 1L.

Fľašu s roztápajúcim sa ľadom si môžeš aj prenášať so sebou kdekoľvek (najlepšie je ju obaliť utierkou), na rozdiel od neuzavretej nádoby typu hrniec, pohár, atď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: čtv říj 23, 2014 12:44 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Ahojte.

Má zmysel do vody izbovej teploty, ktorá už je "ledinková", no čaká na druhé zamrazenie, zamiešať práškový vitamín C a himalájsku soľ ? Pýtam sa preto, lebo si myslím (ale môžem sa mýliť), že takto bude vstrebávanie vitamínu C a himalájskej soli do organizmu účinnejšie, resp. bude prebiehať inak, než keď sa rozpustí v obyčajnej vode, resp. neledinkovej vode...
Urobil som to tak, dal som ledinkovú vodu už izbovej teploty zamraziť druhý krát, pričom som pred začiatkom druhého mrazenia do nej pridal vitamín C a himalájsku soľ. Zajtra uvidím výsledok - neviem v akej koncentrácii bude prítomný vitamín C a himalájska soľ v roztápajúcej sa vode pri jej postupnom roztápaní sa... Možno na začiatku (okraj ľadu po obvode plastovej fľaše) bude ich koncentrácia väčšia, možno menšia, než by bol priemer takto nimi "nasýtenej" vody v nezamrazenom stave....To zajtra spozorujem vďaka chuťovým pohárikom na mojom jazyku, snáď...

Ďalej ma ale zaujíma, či takto "nasýtená" ledinková voda bude mať tak isto čistiace účinky pre bunky, ako ledinková voda "nenasýtená" spomínanými doplnkami výživy.... Vieme totiž, že napr. že čistá destilovaná voda bude určite čistiť lepšie čokoľvek čo ňou čistiť budeme, než destilovaná voda nasýtená vitamínom C a himalájsku soľou...

Čo si teda myslíte o tomto nápade s nasycovaním ledinkovej vody ? ... Mohol by som ju nasýtiť už roztápajúcu sa, napr. keby ostalo nerozmrazených možno 10% ľadu vo fľaši, takže dajme tomu 9dcl ľadovej vody a 100g ľadu, takže by to bola stále tá "pravá ľadová ledinková voda", a vitamín C + himalájska soľ by si neprešli zamrazením ako roztok s vodou... Lenže v takto nízkej teplote sa vo vode sa takýto trochu hrubší prášok (vit.C, him. soľ) VEĽMI ŤAŽKO ROZPÚŠŤA, preto by som to radšej rozpúšťal až v "ledinkovej vode izbovej teploty", a dal zamraziť znova, aby som z toho dostal už "druhú generáciu ledinkovej vody, tento raz nasýtenej vitamínom C a himalájskou soľou, ktoré si prešli týmto energetickým procesom mrazenoia spolu s vodou, ktorá s nimi vytvorila roztok - snáď...".

Pokiaľ viem, himalájska soľ obsahuje minerály len vo forme chloridov, alebo sa mýlim ? Telo tak isto obsahuje minerály vo forme chloridov, resp. ich vie najlepšie využiť. Voda z vodovodu obsahuje myslím minerály vo forme chelátov, však ? ... Vodovodná voda sa po prevarení, zamrazení a rozmrazení stane mäkšou, čistejšou, pretože jej minerály + nečistoty, prímesy, spadnú po určitom čase na dno džbánu, do ktorého sme rozrmazenú vodu vyliali. Ale ako to bude s vitamínom C a chloridmi z himalájskej soli, či tiež popadajú na dno, alebo nebudú viditeľne patrné v roztpajúcom sa roztoku takto nasýtenej ledinkovej vody, to by som mal zistiť zajtra.... Ak sa v rozmrazujújcej sa vode "vyzrážajú", bude to asi zlé znamenie...

Možno s tým ale zbytočne "blbnem", a stačilo by vitamín C a himalájsku soľ predsa len rozpusti v ledinkovej vode o teplote dajme tomu 5 stuňov celzia, a vitamín C + himalájska soľ si nemusia prejsť mrazaním ako vodný roztok... \":D\" \":D\"

MôŽE SA K TOMU NIEKTO VYJADRIŤ ? ALEBO TO UŽ MOŽNO NIEKTO Z VÁS SKÚŠAL ? ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: pát říj 24, 2014 11:39 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 502
Bydliště: NMnV
Vidím že niekto sa dokáže aj sám so sebou porozprávať. Poznal som ešte jednoho takého čo to dokázal, ten nedávno chytil aj ebolu ale bolo mu jej ľúto tak ju pustil.
Volá sa Chuck Noris.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*sebou
PříspěvekNapsal: pát říj 24, 2014 12:40 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Deane píše:
Vidím že niekto sa dokáže aj sám so sebou porozprávať. Poznal som ešte jednoho takého čo to dokázal, ten nedávno chytil aj ebolu ale bolo mu jej ľúto tak ju pustil.
Volá sa Chuck Noris.

Vidím, že niekomu v provokáciách ostatných členov fóra nesiahamani po členky \":D\" ...
Toto je MOJE VLÁKNO, a je fuk, či dám za sebou bez odpovede niekoho aj 20 príspevkov. Ver tomu, že to niekto OCENÍ, a nie jeden užívateľ tohto fóra. PS : Tvoje vtípky stoja za prd a 4 orechy....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: pát říj 24, 2014 12:54 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Pokus dokončený :

Ledinková voda izbovej teploty, v ktorej som následne rozpustil himalájsku soľ a vitamín C, po následnom zamrazení a rozmrazení dokázala, že tento proces nemal žiadny "zhlukovací" vplyv na čiastočky himalájskej soli a vitamínu C.
Inak povedané, možno bola v určitých častiach ľadu trochu vyššia koncentrácia týchto spomínaných prímesí než v iných (čo aj bola), ale na dne fľaše sa nevyzrážal ani vitamín C, ani himalájska soľ, A TO JE TO HLAVNÉ.
Rátam teda s tým, že TÝMTO SPôSOBOM sa zvýšila hodnota ledinkovej vody pre zdravie organizmu, aspoň čo sa týka jeho nasycovania vitamínmi a minerálmi. Takto by podľa všetkého mali byť viac "bioaktívne", a lepšie sa dostať do buniek v organizme.
Myslím, že by sa to dalo skombinovať KĽUDNE aj s nejakou rastlinnou tinktúrou rozpustenou v ledinkovej vode, ideálne tiež pred jej druhým mrazením, alebo napríklad s práškom kaolín, či chloridmi nejakých solí (chlorid horečnatý, draselný, atď).
Treba ale dodať, že konzumácia práve sa rozmrazujúcej ledinkovej vody je pomalá, a preto asi dosť záleží aj na jej CHUTI, aby sa napríklad z toho nestalo "denné popíjanie s odporom".... Ledinková voda nasýtená vitamínom C a himalájskou soľou (nasýtená pred druhým mrazaním) má podľa mňa príjemnú kyslo-slanú chuť, nie veľmi výraznú, našťastie. S nejakou dobre "doladenou" tinktúrou by to mohlo byť ešte zaujímavejšie aj chuťovo, keby si to spolu "sadlo". Ale s takým chloridom draselným či chloridom horečnatým by som radšej počkal na oteplenie ledinkovej vody na izbovú teplotu, a radšej to vypil bez vychutnávania si.... \":wink:\"

Ešte by som rád dodal, že asi by si svoje v konzumácii ledinkovej vody mala ponechať aj čistá ledinková voda, bez nasýtenia niečim. Ja si ponechávam aj takú, asi v polovičnom množstve prijatej ledinkovej vody denne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: ned lis 16, 2014 10:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
miram píše:
Ledinkovou vodu mam uz davno vyzkousenou a chutnala me. Zamrazovala jsem ji v nerezove forme, ta moje je na 2 litry vody a zajimalo by me, jestli je tento material na to vhodny? Pokud ne, tak ktery material se doporucuje? Dekuji za odpoved! M.

Nejvhodnější je PET lahev, vše ostatní představuje při mrazení problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: *LEDINKOVÁ VODA*
PříspěvekNapsal: ned lis 16, 2014 10:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
Deane píše:
Vidím že niekto sa dokáže aj sám so sebou porozprávať. Poznal som ešte jednoho takého čo to dokázal, ten nedávno chytil aj ebolu ale bolo mu jej ľúto tak ju pustil.
Volá sa Chuck Noris.

Už dlouho jsem se tak nezasmál, až se manželka přišla podívat co se mě stalo.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz