Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv zář 24, 2026 4:50 pm

Úvodní stránka Fóra Zdraví-az Stavba nových základů Padání vlasů Odpověď na: Padání vlasů

Petra2
Účastník

V poslední době (cca 3-4 roky) sleduji že ženám okolo 30 let výrazně řídnou vlasy. Úplně mladinké holčiny to nemají a starší ženy (nad 65 let) taky ne. Je to vidět hlavně když člověk jede tramvají a vidí pod sebou sedící lidi. Ženy mívaly vlasy vždy husté, teď hodně často vídám vlasy jemnější (někdy až chmýří), přilepené k pokožce hlavy a hodně prořídlé. Bývá vidět kůže hlavně nad čelem a v oblasti "koutů". Přitom ženy kouty co jsem kdy pozorovala dříve nemívaly.
Nejvíce je to vidět když má někdo černé vlasy, pak ta kůže prosvítá. Vlasy jsou řidší a ztenčené.

Já sama toto zatím nemám, ale děsí mě to pozorovat. Všimla jsem si toho po přestěhování z vesnice do Prahy. Předtím jsem to nikdy neregistrovala. Pořád mi vrtá hlavou čím by to mohlo být způsobené. Napadá mě že by to mohl gbýt důsledek používání silikonových šamponů (silikon se nesmí dostat na pokožku), což by mohlo dělat optické zmenšení objemu vlasů. Silikony začali přidávat do šampónů a hlavně kondicionérů "tichým duchem". Ještě v devadesátých letech to tam nebylo. Další co mě napadá by mohla být nějaká otrava (voda, vzduch, následky Černobylu ?).

Konzultovala jsem to se známým jehož žena je dermatoložka a on mi to potvrdil slovy:"Jo, Soňa to taky říká, za poslední 2 roky stouplo plešatění u žen o 500%".

Vrtá mi to dost hlavou a ráda bych tomu přišla na kloub. Napadá vás někoho něco ?

U chlapů nevím jak to je, já nikdy mužské plešatění nesledovala, tak nevím jestli je toho víc nebo míň nebo stejně. Pokud by to bylo jen u žen, asi to bude něco co působí na hormony. Obecně se ví, že jsou ve vodě estrogeny z antikoncepcí. Je však možné, že by ty estrogeny působily v nadměrném příjmu (voda plus antikoncepce) nakonec "antiestrogenně" ?

Zdraví-AZ · poháněno WordPressem a bbPressem