Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví
  Právě je pát říj 09, 2026 3:15 pm

Úvodní stránka › Fóra › Inzerce › Inzerce a dobré tipy › Kefírová houba › Odpověď na: Kefírová houba

Jarda
Správce
Xion píše:
Ja tomu potrebujem porozumiet, aby som dokazal vyladit tu vyrobu, pretoze zatial sa mi nedari, a neviem preco. Viem len, ze ked menim podmienky, meni sa aj vysledny produkt. Napriklad, ked tam huby necham v polovici kefiru, tak druha polovica kefiru, ktora len stala, chuti inak, nez ta prva. Cize, zjavne tam aj tie huby samotne nieco robia, ich pritomnostou sa menia podmienky celeho kefiru. Takisto, ich pomerom, vzhladom k mlieku.

Houbičky jsou opravdu pouze společenství bakterií a ty konají ten rozkladný proces, ovšem je otázkou, zda jej mohou konat odděleně, tedy v nepřítomnosti některé z nich. To již nedovedu zodpovědět, ale některé patrně pracují i mimo houbičku a jiné třeba ven vůbec nelezou, jde o relativně složitý proces symbiózy, který do detailu neznám, to je spíše dotaz na nějakého mykologa. Vím že v místních podmínkách se tím dost zabýval mykolog Ing. Jiří Baier a jednou jsem s ním o tom mluvil, ale abych pravdu řekl, tak zcela do detailu jsem to nezkoumal.

Zdraví-AZ · poháněno WordPressem a bbPressem