Veverka píše:
Setkala jsem s několika kýlami a většinou ponámahovými. Některé se nám podařilo i zvládnout bez operace. Co mi však drobet děsí je hiální kýla. S tou jsem se setkala jednou a to byl fofr na sál.
Máte nějaký recept na kýly ? Určitě by se to také někomu šiklo. Jak jim předcházet ? Popřípadě když ,,vylezou" jak se jich zbavit.
Zas si vymýšlím, že ??

Již jsem tady na to několikrát odpovídal, ale je to v různých tématech. Základem je dále stav nezhoršovat vystouplým břichem, které je důsledkem roztaženého střeva. Není to řešení, ale jako pomoc v srůstu stěny, také není vhodné nějaké namáhání a je potřeba důkladně střevo čistit, aby břicho bylo pokud možno zcela ploché. Na to musí být zajištěna dokonalá spontánní defekace a minimální plynatost. Potom si tělo celkem může s daným problémem samo poradit. Vhodná je i podpora tkáně kýlním pásem, který pomůže k srůstu tkání v poškozeném místě. Vhodný je klidný pomalý pohyb bez velkého namáhání a tento speciální pás, který kýlu podrží, aby se střevo do protržené stěny stále nevsouvalo. Předcházet se jim dá pravidelným rozumným namáháním břicha pomocí cviků, kdy se tkáň neoslabí a vydrží i velikou zátěž.