Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 25, 2026 6:19 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Nové hledání

[ Vyhledáváním bylo nalezeno 30004 výsledků ]

Stránka 1980 z 2001 Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983 ... 2001  Další
Autor Zpráva

Fórum: Očista tlustého střeva   Téma: Sankhapraksalana

Předmět příspěvku: Sankhapraksalana
Napsal: pát kvě 15, 2009 2:12 pm 

Odpovědi: 2494
Zobrazení: 2175608

jahoda píše:Dobry den, pisete pouzijte kuchynskou sul...na SP myslite tim stolni sul, kuchynskou morskou sul s pridanym chemickym jodem ci pouze bez jodu??? (tj. chemicky vybelena, zcela bez mineralu, pridane carcinogenni chemikalie proti slepovani atd.), jelikoz chemikalie pusobi dobre na vytvoreni ...

Fórum: Očista tlustého střeva   Téma: Klystýr a mikroklyzma

Předmět příspěvku: Klystýr a mikroklyzma
Napsal: pát kvě 15, 2009 1:51 pm 

Odpovědi: 1759
Zobrazení: 1964022

Mat píše:Dnes, ked som robil klystýr, tak som pred tým neešiel na stolicu, jednoducho som nemal nutkanie ako inokedy. Vcera som ale jedol dost málo šalát(hlavne ladový+ ostatná zelenina dokopy cca 250 g+ ryba, pstruh cca 250g v surovom stave, reálne mohla mat 160g) a na veceru už iba trochu šalátu+ ...

Fórum: Hydratace organizmu   Téma: Skutečně zdravá voda - zdroj

Předmět příspěvku: Skutečně zdravá voda - zdroj
Napsal: pát kvě 15, 2009 11:53 am 

Odpovědi: 152
Zobrazení: 330547

Araila píše:Děkuji za vysvětlení (krystalická mřížka apod.). Nejsem profesí chemik, takže se v této problematice příliš neorientuji. Jen jsem četla řadu názorů v tomto oboru vzdělaných odborníků v tom smyslu, že třeba destilovaná voda je prý škodlivá, protože z těla vytáhne potřebné minerály mj. z k ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Uskladnění potravin

Předmět příspěvku: Uskladnění potravin
Napsal: pát kvě 15, 2009 5:54 am 

Odpovědi: 50
Zobrazení: 82577

Araila píše:S tou konzumací syrového masa mne napadá - není tu nebezpečí parazitů? Když nedojde k usmrcení jejich larev a vajíček tepelnou cestou. Já ho konzumovat nedoporučuji, ani z etických důvodů, ale pokud někdo bez masa nemůže žít, jak dost veliká část lidské populace uvažuje, tak toto je jedi ...

Fórum: Hydratace organizmu   Téma: Skutečně zdravá voda - zdroj

Předmět příspěvku: Skutečně zdravá voda - zdroj
Napsal: pát kvě 15, 2009 5:36 am 

Odpovědi: 152
Zobrazení: 330547

Araila píše:Dobrý večer, Chtěla bych se zeptat na rozdíl mezi pitím destilované vody (třeba z domácího destilačního přístroje) a vody vyrobené pomocí reverzní osmózy. Všude jsem dosud četla o doporučení pít destilovanou vodu buď samotnou nebo smíchanou s čerstvou zeleninovou šťávou (Dr. N. Walker, M ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Bílkoviny a sacharidy – dělená strava

Napsal: čtv kvě 14, 2009 9:43 pm 

Odpovědi: 221
Zobrazení: 358101

Mat píše:Zjest 2-3 vajcia prip. aj menej, to snád nie je taký preslap. _zažil som si mamplylobaktera a bol som na tom skutočne značne zle. Preto aj ked vylisujem ten cesnak tak, ja to radšej risknem a budem ho jest na tvrdo. Obávam sa tej salmonely. To s tými semenami som skúsil ale bez oleja, preto ...

Napsal: čtv kvě 14, 2009 9:01 pm 

Mat píše:Uvedomujem si, že je tá vláknina hrubšia, to je pochopitelné, pretože je nerospustná, nenabobtná ako tá z jablk napr. Ale pri súčasnej rannej konzumácii ovocia sa dá dospiet ku kompromisu, ako eliminovat lepok aby, sa správne natrávil+ vela zeleniny(co je dalšia vláknina). Aké sú konkrétne ...

Napsal: čtv kvě 14, 2009 6:57 pm 

Mat píše:Čo sa týka toho doktora, tak som na pochybách. Obilniny, ktoré možem máčat to sú ktoré? Myslím, že sa to nedá so všetkými. Aj celozrnné obilniny sú také škodlivé? Viem, že obsahujú lepok, ale ten má problém strávit iba človek s celiakiou nie. Okrem toho mobsahujú vela vlákniny, ktorá posobí ...

Fórum: Hydratace organizmu   Téma: Odšťavňovače a ostatní přístroje-zkušenosti

Napsal: čtv kvě 14, 2009 6:11 pm 

Odpovědi: 1418
Zobrazení: 1519243

Araila píše:Také jsem o GS uvažovala, ale vadí mi na něm plasty a kombinace nylonu a tvrzené oceli u hnětacího soukolí. Jinak je ale asi skvělý: Přístroj navíc obsahuje příslušenství, se kterým můžete vyrobit všechny druhy ořechových másel jako mandlové nebo sezamové, dezerty z mraženého ovoce, zmrz ...

Napsal: čtv kvě 14, 2009 4:14 pm 

Araila píše:Všimla jsem si, že ve svém příspěvku k přístroji Greenstar varujete před uchováváním vody v plastových lahvích, kde rychle dochází k její kontaminaci. Ale jak je to potom s plastovou lahví na klystýr třeba při použití uriny? To je přece také velmi "hladová" tekutina, o níž Dr. Walker ve ...

Fórum: Hydratace organizmu   Téma: Odšťavňovače a ostatní přístroje-zkušenosti

Napsal: čtv kvě 14, 2009 11:37 am 

Odpovědi: 1418
Zobrazení: 1519243

Araila píše:Angel Juicer mne zaujal také a uvažuji o jeho koupi. Co bych ještě ráda věděla, je zda si umí tento přístroj poradit i třeba s ořechy a bylinkami. Ale pokud zvládá, jak píšete, i dýňové semínko bez problémů, měl by asi i ořechy. Angel Juicer, je skutečně Rolls Roycem mezi odšťavňovači a ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Kumulace škodlivin v potravním řetězci

Napsal: čtv kvě 14, 2009 11:22 am 

Odpovědi: 8
Zobrazení: 29367

Andrea 81 píše:Je konzumace těchto oliv škodlivá? http://www.lifefood.eu/strava/susene-olivy-bio.html Je otázkou, zda přímo škodlivá, na to nedokážu odpovědět, nicméně už popsaný postup zpracování, naznačuje, že se o příliš neupravenou potravinu nejedná a je diskutabilní, kolik soli, takovouto potra ...

Napsal: čtv kvě 14, 2009 11:01 am 

Mat píše:Ja, osobne ho vobec nepotrebujem, ale bol som u lekára a ten mi kázal aby som ho konzumoval. Doteraz mi vobec nechýbalo a tiež si myslím, že vajcia, hoci aj varené mi toho poskytnú viac. Z tých obilovín som zaradil uz aj spaldu, pohanku zatial iba vo forme bio cestovin, pretože sa mi ju nik ...

Napsal: čtv kvě 14, 2009 10:14 am 

Mat píše:Je vporiadku ked sa napijem po vykonaní klystýru? Pijem vodu. Zatial som nič negatívne nezaznamenal Ďakujem Není žádný důvod, proč by se po klystýru nedalo ihned pít, nebo jíst, toto omezení pití, platí pouze u očisty šankaprakšalánou a do prvního jídla, se pít skutečně nesmí. Dokonce i po ...

Napsal: čtv kvě 14, 2009 6:02 am 

Mat píše:S akou zeleninou je možné kombinovat pečeného pstruha v rúre, príp vareného? Čítal som, že vraj sa ku tomu hodí listová zelenina a nehodí sa vraj mrkva. Ako to mám chápat? Ved mrkva obshuje vlákninu a je to zelenina tak prečo nie? Akú zeleninu mám teda ku tomu jest? Rovno sa spýtam, aj na h ...
Stránka 1980 z 2001 Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983 ... 2001  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Přejít na: 
Zdraví-AZ · poháněno WordPressem a bbPressem