Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 25, 2026 3:45 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Nové hledání

[ Vyhledáváním bylo nalezeno 25 výsledků ]

Stránka 1 z 2 Přejít na stránku 1, , 2  Další
Autor Zpráva

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Minerály, vitamíny a enzymy

Předmět příspěvku: Minerály, vitamíny a enzymy
Napsal: sob lis 02, 2024 1:23 pm 

Odpovědi: 2984
Zobrazení: 2993068

Dobrý den, prosím o radu pro dceru. Před rokem zjištěn z krve při běžné kontrole u obvodní lékařky nedostatek železa. Užívala železo v tabletách, které jí způsobovalo zažívací potíže. Dr. radila vysadit a jíst potraviny s obsahem železa, což také dělala. Dále se tím nezabývala s prohlášením, že to m ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Železo

Předmět příspěvku: Železo
Napsal: úte srp 15, 2023 3:51 pm 

Odpovědi: 92
Zobrazení: 209152

Děkuji za reakci. Ze laboratorních výsledků jsme dohledali TSH (štítná žláza) je zřejmě v pořádku, hodnota 2,05 (0,270 - 4,200). Hodnotu Feritinu jsem uvedla chybně, má ji 6,5 (13 - 150). V jiných příspěvcích kde je zmínka o feritinu se píše, že je důležitá hodnota ceruloplasminu, tu bohužel neznáme ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Železo

Předmět příspěvku: Železo
Napsal: pon srp 14, 2023 11:22 pm 

Odpovědi: 92
Zobrazení: 209152

Dobrý večer, prosím o radu pro dceru, 44 let měla v krevním obraze nízký hemoglobin - 115 (120 - 160). Lékařka nechala udělat další rozbor, kde bylo zjištěno následující: železo 7 (7,16 - 26,85) Feritin 65 (10 - 291) saturace transferinu 9,3% (20 - 55%) transferin 3,01 (1,8 - 3,82) leukocyty 4,89 (4 ...

Fórum: Základ našich nemocí   Téma: Alergie

Předmět příspěvku: Alergie
Napsal: čtv bře 30, 2017 11:18 am 

Odpovědi: 271
Zobrazení: 409560

Dobrý den, prosím o radu. U vnuka, který bude mít v květnu pět let byla zjištěna intolerance na mléko a mléčné výrobky. Dále má zvýšené monocyty - 0,100 a nízkou ureu - 2,3. Je stále zahleněný, kašel, rýma, afty v puse, bolest v krku.Snažíme se vše zvládat přírodními prostředky a nedávat antibiotika ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Minerály, vitamíny a enzymy

Předmět příspěvku: Minerály, vitamíny a enzymy
Napsal: ned srp 25, 2013 3:51 pm 

Odpovědi: 2984
Zobrazení: 2993068

Poradí mě prosím někdo, v jakém množství přidávat kyselinu askorbovou do ovocné případně zeleninové šťávy pro její konzervaci? Nechci vyrábět sirupy a džusy s obrovským množstvím cukru, raději bych jako konzervant použila KA. Děkuji.

Fórum: Další druhy očisty   Téma: Očista ledvin

Předmět příspěvku: Očista ledvin
Napsal: stř kvě 09, 2012 7:27 pm 

Odpovědi: 336
Zobrazení: 603735

Dobrý den pane Jardo, prosím o radu pro moji dceru. Je po těžkém porodu, který skončil císařským řezem. Už cca 14 dnů před porodem měla velmi oteklé nohy, úplně celé, dokonce i šlapky na nohou tak, že měla potíže chodit. Tlak měla 120/70 a v moči neměla bílkovinu, takže stav lékař nijak neřešil. Dne ...

Fórum: Stavba nových základů   Téma: Tabulka potravin vhodných pro boj s kvasinkami

Napsal: pon úno 06, 2012 5:37 pm 

Odpovědi: 212
Zobrazení: 369457

Děkuji za reakci. Tato "tatarka" je výborná i smíchaná se syrovou zeleninou např. zelím, paprikou, strouhanou okurkou apod. A salmonela naštěstí nehrozí, již otestováno. Slepice jsou krmeny jen zbytky z domácnosti, obilím, bramborami, šrotem apod., vše domácí produkce. Tam se asi salmonela nemá jak ...

Fórum: Stavba nových základů   Téma: Tabulka potravin vhodných pro boj s kvasinkami

Napsal: ned úno 05, 2012 6:54 pm 

Odpovědi: 212
Zobrazení: 369457

Dobrý den pane Jardo, v tabulce potravin je majonéza uváděna jako vhodná až ve třetí fázi diety. Jaký je Váš názor na domácí majonézu, udělanou z celého vejce /domácího/ a jakéhokoliv oleje, ochucenou solí, česnekem, cibulí, lístky rukoly nebo řeřichy vypěstovanými na okně, případně ochucenou jiným ...

Fórum: Recepty a dobré tipy   Téma: Výborná červená řepa

Předmět příspěvku: Výborná červená řepa
Napsal: pát led 27, 2012 9:12 pm 

Odpovědi: 47
Zobrazení: 153130

Tak to asi připravuji kvasinkám dobrý oběd........a co když k ní dám kvašenou zeleninu? A co mrkev, ta je také sladká. Z mrkve a červené řepy dělám také šťávu. S tím uskladňováním máte pravdu, já si jako dítě pamatuji, že jsme měli doma ve sklepě na ovoce v rohu vybetonovaný takový malý "bazének" ve ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Kyselé zelí

Předmět příspěvku: Kyselé zelí
Napsal: ned led 15, 2012 2:09 pm 

Odpovědi: 57
Zobrazení: 97121

Na pickles jsem už vyzkoušela různé množství soli, nejvíce nám chutná na 1kg již nakrájené zeleniny 10g soli. Toto množství dávám ať nakládám cokoli. Výsledný produkt je příjemný, nepřesolený a mě nejvíc chutná tak 2-3 den, dýl stejně nevydrží..... Pokud z něj dělám pro jiné členy domácnosti salát, ...

Fórum: Další druhy očisty   Téma: Vhodnost očisty v těhotenství a při kojení

Napsal: čtv led 12, 2012 4:25 pm 

Zobrazení: 150534

...... snad brambory? Ty může jíst celý den, stále na ně má chuť, jí je většinou upečené v troubě na plátky nebo jen tak ve slupce. Někde jsem tu četla, že v kombinaci s luštěninami je to v pořádku.

Napsal: úte led 10, 2012 2:48 pm 

Dobrý den pane Jardo, dcera se řídí při stravování v těhotenství Vašimi radami. Přesto, že jí hodně ovoce a zeleniny a bere céčko a další doplňky dle Vaší rady, dostala silnou rýmu a má asi ucpané i dutiny, slzí jí oči a celkově mám dojem, že je viróza v čelních dutinách. Poradíte prosím, jak se jí ...

Fórum: Recepty a dobré tipy   Téma: Černý bez

Předmět příspěvku: Černý bez
Napsal: pon led 09, 2012 12:08 am 

Odpovědi: 30
Zobrazení: 44690

Se syrovými bezinkami máme také špatné zkušenosti. Přesto je stále zpracovávám, ale vždy tepelně upravuji. Letos /vlastně vloni/ jsem dělala s bezinkami vynikající marmeládu. Poměr je 1/2 hrušek, druhou polovinu tvoří švestky a bezinky a to cca půl na půl, ale když jsem měla velmi sladké až přezrálé ...

Napsal: pát pro 30, 2011 11:32 am 

Děkujeme, určitě se bude řídit Vašimi radami. Po přečtení Vašich odpovědí konstatovala, že jsou tvrdé, ale pravdivé a pro ni poučné........ na miminko dlouho čekala a tak pro něj udělá jistě vše, co je potřeba.

Napsal: stř pro 28, 2011 2:51 pm 

Pokud omezí nebo vyloučí (a to si myslí, že udělá) nevhodné potraviny jako maso, sýry a pečivo, co doporučujete na podporu činnosti jater a nadledvinek? Ostropestřec není v těhotenství doporučován.........
Stránka 1 z 2 Přejít na stránku 1, , 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Přejít na: 
Zdraví-AZ · poháněno WordPressem a bbPressem