muflon píše:
No právě...aby tělo rozložilo a zpět poskládalo z masa jen ty aminokyseliny které zrovna potřebuje, musí vynaložit také mnoho energie....zatímco o mnoho méně energie a efektivněji si to poskládá pokud bereš BCAA nebo jiné AK v doplňcích, případně i bez doplňků z PESTRÉ rostlinné říše (a stačí těch semínek o mnoho méně než masa, i když je maso levnější....proto jsem zastáncem pestrosti stravy a žádných extrémů (ať co se týká rostlinné nebo živočišných potravin jako vejce, atd.)
Ty mi chceš nahovoriť, že napríklad 50g semienok nahradí 100g mäsa ?
...........asi ma porazí.... Uveril si ďalšiemu MEGAKLAMSTVU.......
muflon píše:
- pestrým střídáním řasy spirulina, konopného semínka, chia semínek, sezamu, máku, ořechů atd je k zajištění dostatku AK podle mne potřeba o dost méně než by to samé člověk musel řešit množstvím masa....(ale máš pravdu že za to si musí zaplatit o něco víc (ale neni to zas tak dramatické!), než kdyby jedl hlavně maso, vejce a další živoč.stravu....(zamysli se trochu logicky---místo návratu k paleo se zamysli kam směřuje vývoj lidstva - stále přibývá rizik které dříve předci tolik řešit nemuseli....NEMOCI ŠÍLENÝCH KRAV, PRASEČÍ A PTAČÍ MORY RESP. VIRY PŘENOSNÉ NA ČLOVĚKA (zas něco v Číně úmrtí, přestože zakročili preventivně "včas"...), ATB A HORMONY NA RYCHLÉ VYHONĚNÍ RŮSTU MASA U BROJLERŮ, NEZDRAVOST VAJEC Z VELKOCHOVŮ (a to ani nemluvim o tom že málokdo má možnost ve městě jíst 1-2 dny čerstvá vejce po snesení slepicí...), TĚŽKÉ KOVY ZE ZNĚČIŠTĚNÝCH MOŘÍ A ŘEK V RYBÁCH...atd atd
(pokud by měla v něčem pravdu třeba bible, tak prej tam je že lidstvo začalo jíst maso až po potopě od Noema, a že v budoucnosti se zabíjet a jíst zvířata nebudou, takže nikoli návrat k paleo mamutovské stravě, ale někam zpět k rostlinnému a plodovému a semínkovému "Adamovi...."
Prepáč, ale pripadáš mi zmagorený........ Choroba šialených kráv bola z toho dôvodu, že im dávala začať žrať živočíšnu stravu (myslím, že nejakú kostnú múčku z rýb, či čo...a možno aj nejaké mäso), pričom kravy sú BYLINOŽRAVÉ...
Vtáčia a prasacia chrípka sú DIELOM LABORATÓRIÍ......... A čísla mŕtvol sú MEGA KLAMSTVO, ale JASNÉ, ver tomu, lebo to ide "proti mäsu", takže TO "MUSÍ BYŤ PRAVDA", i keď iným drístom z Televíznych novín a podobne, NEVERÍŠ.....
Ja hovorím o kvalitných potravinách, nie o podradných... To, že sa predávajú aj ŠMEJDY, to nič nemení na tom, že človek potrebuje MäSO, VAJÍĆKA, A TUKY VO VEĽKOM...... A na tom nič nezmeníš, lebo to tak zariadila MATKA PRÍRODA...
A to s tým, že vajíčka staršie než 1-2 dni sú NEVHODNÉ, je BLBOSŤ ako vyšitá........ Ale ver si tomu, nech sa páči, aspoň si budeš môcť aj takto "ospravedlniť" to, že vajíčka neješ....
Pokiaľ by mala v niečom pravdu Biblia, tak jablko by malo byť tou najhoršou potravinou pre človeka, ktorá dostala Adama s Evou preč z raja.... Poďme si rozprávať rozprávky.... Bibliu si každý môže vyložiť AKO LEN CHCE....
muflon píše:
...píšeš že konzumuješ "veľa tuku" - jakého tuku teda hlavně????
a jinde jsi psal že "Oliváč a kokosový tuk jem minimálne (napr. už 3 týždne som nemal kokosový, oliváč používam zásadne len na očistu pečene...)..... A čo konzumovali naši predkovia ??? aké tuky ??? ......z mäsa, z vnútorností, z kostí....z vajec...",
= takže ghí nejíš moc často (nebo ano?), a rostlinné tuky jak se o nich vyjadřuješ nekonzumuješ skoro vůbec (já vidim jako nejvhodnější formu příjmu olejů přímo celá semena - slunečnice,dýně,konopná,sezam,ořechy,mandle,kokos ap...)
Ghí jem zo všetkého NAJVIAC............ My nemáme k dispozícií takú širokú "paletu" zvierat, ako mali naši predkovia..... Im stačil tuk z dobytka, prasiat, kostí, mlieka, atď...... V obchodoch je to v dnešnej dobe ťažšie (a PREČO ???? Lebo ľudia kupujú hlavne sračky vo forme sacharidov....takže nie je taký dopyt PO KVALITE živočíšnych potravín), takže také Ghí príde VHOD.
Slnečnicové, dyňové, konopné, sézamové semená, orechy mandle.....VŠETKO PLNÉ ANTINUTRIENTOV............. BLBÉ NA TRÁVENIE (živočíšne tuky nevyžadujú istý druh enzýmu z ľudského tela na svoje spracovanie, ale rastlinné VYŽADUJÚ, sú to podradné tuky, a hlavne plné POLYNENASÝTENÝCH SAJRAJTOV............. ktoré majú byť v minimálnom množstve........... Muflon, ty si FAKT MYSLÍŚ, že človek je "oberač slnečníc, dyňových semienok, konopných, oberať a lúpač sézamu.... ?????? VEĎ TO ANI DO RUKY NEVIE PORIADNE CHYTIŤ ..... Zapni MOZOG, a VŚIMNI SI, že sú to potraviny pre človeka NEPRIRODZENÉ.......... Možno, keď odhodíš tvoju "VIERU", tak to pochopíš... Lúskaj slnečnice 2 hodiny vkuse, a dostaneš ich do seba 100gramov....... Daj si kus mäsa, a zješ ho za 5 minút... Semienka si niekde strč, obsahujú ANTINUTRIENTY (fytáty, inhibítor tripsínu...), mäso ich neobsahuje ŽIADNE... Ale načo to tu písať stále dokola....
PS: jak si se posměšně zmínil o gaineru (já je teda zatim nepiju), tak sem koukal na složení u 4fittnes.cz a tam mají Gainer směs:
maltodextrin (62g), syrovátkový koncentrát 80 (19,6g), lecitin (5g), Omega3 (3g), dextróza, fruktóza, větvené esenciální aminokyseliny (2,5g), taurin (0,8g), A-AKG (1g), L-Lysin, inulín
http://www.4fitness.cz/produkty/gainer-950g-p-1723/(tam bych viděl vše OK, ale až na ten lecitin (nejspíš z GMO soji...) a hlavně ten maltodextrin - kvůli tomu to proto raději nekupuju a vyrábím si směsi AK a ionťáku svoje bez additiv a podle mne dalších nevhodných příměsí...
S tím doplňování proteinů přes Protein CFM stále váhám, vzhledem k mému předchozímu příspěvku ohledně metastudie, publikovanou na vitalsport.cz[/quote]
Skús sa nad sebou zamyslieť........... Bojíš sa vstrebávať bielkoviny zo živočíšnej stravy, a radšej si chceš miešať prášok s vodou, plný chémie, vyrobených vo vysokých teplotách (to mlieku škodí), a BOH VIE z akého mlieka..... Alebo čoby "boh vie"..... Z TOHO NAJNEKVALITENJŠIEHO, aby najviac ZAROBILI, a dodajú tam príchute, "deodorant" potravinový (ako dodajú napr. do niektorých rybých olejov, aby ich nebolo tak cítiť)..... A TY TO CHCEŠ KONZUMOVAŤ....
A to, že to mlieko doja z kráv so zapálenými vemenami (to najlacnejšie mlieko), a že sú tam baktérie hnisov, atď..... TO TI JE FUK............. To je mi teda ZLVÁŠTNE............ Ale o.k., možno raz dostaneš rozum.... Ja už žiadne proteíny v prášku nepoužívam.... A - ŽIADNA ZMENA...... Mal som ich síce len 3 krát týždenne....ale..... teraz vôbec, už celé mesiace... Neschudol som ani GRAM svaloviny...
Gainer je čistá CHÉMIA.......... zvetralá, umelá, zhotovená z tých NAJLACNEJŠÍCH SUROVÍN,............ Myslíš, že aké "omega3" tam dodajú ? TO NAJLACNEJŚIE, NAJMENEJ FUNKČNÉ, Z POCHYBNÉHO ZDROJA............. To isté aj čo sa týka bielkovín srvátkových (to som už písal výššie)... akurát to "na oko" "zachránia" PRÍCHUŤOU.......... aby si človek nevšimol ten sajrajt....príchuťou a FARBIVOM............ Ty sa bojíš KVALITNÉHO MäSA, ale nebojíš sa "PRÁŠKOVEJ ZMESKY" bieklovín a sacharidov z POCHYBNÝCH ZDROJOV....... To je mi teda logika....