Maraela píše:
Dobrý den,mám problém s váhou.Před 7 lety jsem začala brát antikoncepci,do té doby jsem si při výšce 156cm držela váhu kolem 65 kg,po prášcích jsem začala přibýrat na váze.před 2roky jsem podstoupila sterilizaci ale váha pořád stoupá teď mám 90 kg .Jím tak nějak všechno ale nepřejídám se,večer se snažím jíst spíš zeleninu nebo ovoce.Problém s trávením,skoro všeho,i po pití říhám, a hlavně zeleniny a luštěnin mám asi 15 let,od operace žlučníku.Hladovku držet nemůžu protože když se nenajím tak mi klesne cukr a je mi špatně.Bortí se mi párteř a už jsem vyzkoušela všelijaké diety ale bez úspěchu,kvůli námahovému astmatu mám problém s cvičením.Začínají se mi přidávat další zdravotní komplikace jako je porucha cyklu a teď už 3 angína v průběhu dvou měsíců.Každý radí něco jiného a na klinice kam kvůli váze chdím by chtěli abych podstoupila bandáž žaludku a z toho mám opravdu strach.Co by jste prosím poradil?
Nanechte se mrzačit díky neschopnosti některých lékařů. Člověk určitě netloustne proto, že nemá bandáží zmrvený žaludek, ale proto, že nemá v pořádku štítnou žlázu, případně má zvýšený kortizol a mnohdy i adrenalinovou rezistenci, což ho stále obaluje tukem, protože jde vlastně o přípravu na horší časy, až dojde jídlo. Někdo se takto připravuje na horší časy tak dlouho, až ho klepne pepka. Patrně příroda vůbec nepočítala s tím, že člověk bude mít stále co jíst a tím se vlastně při stresu sám zasebevraždí, protože v přírodě by měl stres pouze pokud by neměl co žrát, nebo by ho něco honilo a při tom se moc tloustnout nedá. Mimochodem cukr většinou klesá při vysokém adrenalinu a ten se dá poměrně snadno vypnout vitamínem B3 niacinamidem, většinou stačí i malé dávky kolem 100 mg, ovšem dá se dávat daleko více.