PalinoCelko píše:
Tvoja osobna skusenost ako si videl chudnut cloveka po prechode na vita stavu je pre mna najdoverihodnejsia referencia.
Ten cudnou anglictinou hovoriaci autralcan pokial viam necvici bodybuilding. Je maratonsky bezec a cyklisticky ultramaratonec. Prezentacia svalov posobi dost nestastne.
Ten cech co robi kliky stojmo dolu hlavou bol vtedy na vitastrave par mesiacov ale uz s tym pred dlhsim casom sekol, lebo sa citil otrasne. Svoj pribeh opisal tu
http://www.inspirawtion.com/syrova-strava.html1) Preco tym vitariaskym svalom neverit? Su nejake sprievodne znaky uzivania steroidov okrem naberania svalovej hmoty? Nemam v oblasti ziadne znalosti, len viem, ze z privela testosteronu rednu vlasy. Je to problem toho blondaka, ale evidentne nie problem toho tmavovlaseho.
Ako teda prekuknut steroidy?2) Vyvstala tu jedna zaujimava otazka.
Zenam sa pacia svalnati muzi. Preco to tak je? Priklanam sa ku zdrojom hovoriacim, ze clovek svoju korist nahanal hodiny a napokon ustval k smti resp. mohol ju vyverpanu polahky zabit. Vraj Krovaci v Kalahari tak lovia dodnes. Alebo mexicki Tarahumarovia su tiez toho schopni. Na druhej strane, nikdy som nevidel Eskimaka v dokumente za sobom utekat, to skor cihat na tulena nad dierou v lade.
Preco sa zenam na zalkade vonkajsich znakov nepacia ultrabezci?3) Mozes blizsie opisat akym sposobom ohrozuje starcov artrofia svalov? Som myslel, ze ich ohrozuje Alzeimer, Pakrinson, skleroza vsetkeho mozneho, osteoporoza....
Ďakujem za článok toho čecha, tušil som, že na tej vitastrave dlho neostane...
1. Neveriť preto, lebo keď máš v strave minimum bielkovín, svaly nepostavíš.... Nie je šanca, aby si si vybudoval osvalenú postavu. Skús si to, uvidíš.
Sú kulturisti berúci steroidy, ktorým vlasy nerednú, a berú megadávky steroidov (patria k najsvalnatejším na svete, napr. Dennis Wolf a podobne) - nie je to len o vypadávaní vlasov - nemusí sa to objaviť. A ako prekuknúť steroidy ? Jednoducho - musíš sa v tom orientovať. Dokonca aj súťažiaci v naturálnej kulturistike "sypú" steroidy (nie všetci, ale určité percento z nich - tí, čo sa umiestňujú na vysokých priečkach), len vedia kedy "vysadiť", a vedia, že môžu brať len máličko, aby to nebolo viditeľné, keďže je to akože "naturálna kulturistika". Treba ale spomenúť, že aj keby nebrali steroidy (tí závodníci v naturálnej kulturistike), berú rôzne iné veci, a to nie len proteíny v prášku (čo je pohodička), ale aj kreatín, a rôzne "nahrážky steroidov", čo je samá chémia...
2. Prečo sa ženám na základe vonkajších znakov (výzor) nepáčia ultrabežci ? ... No preto, že sú príliš chudí, zároveň často nižší (myslím, že ultrabežcov nad 180cm veľa nebude...), ale v prvom rade - príliš chudý a v tvári často strhaní. Ultrabežec nemá šancu nabrať svalovinu o nejakom objeme... Naberá len vytrvalosť, možno nejakú silu aj nevytrvalostného charakteru, ale stačí sa pozrieť na telo ultrabežcov, a nie je to žiadna pastva pre oči - čo si budeme rozprávať... Ženu viac pritiahne "šprintér", než ultrabežec. Ak sa bavíme o vonkajších znakoch (telo a jeho osvalenie), a nie o "rýchlosti" v posteli...
... Žena nechce muža chudého ako je jej kamarátka, či ako ona sama.... Ešte tu ale treba podotknnúť, že viac než svaly je pre ženy dôležitá výška muža. Chcú radšej chudého 190cm, než svalnatého 165-170cm... .. Ja osobne mám 190cm, no cvičím a mám dobrú stravu, takže mám svalovinu. Som pre ženy príťažlivý (nie pre všetky samozrejme
), viac príťažlivý, než keď by som necvičil. JE TO FAKT, A VôBEC MI TO NEVADÍ, ČLOVEK MÁ POSIĽŇOVAŤ, KAŽDÉ ZVIERA JE SVALNATÉ.... A - nežijeme v Indii ani v Afrike, ženy tu vidia rôznych svalnáčov, treba sa tomu prispôsobiť do určitej miery, a prirodzene - veď posilňovanie tela bez steroidov je predsa ZDRAVÉ.
3. Každý čím je starší (dajme tomu od veku 23 rokov ?? ...), tým ťažšie naberá svalovú hmotu.... a čím je človek starší, tým mu svalov viac ubúda, aj keď pravidlene posilňuje. Ten, kto neposilňuje, má vždy menej svalov, než keby posilňoval (to vie každý...)... keď človek neposilňuje a je už starý, má problém s pohyblivosťou rôzneho druhu, aj s kondíciou. Artrofuje, pomaly sa chystá na smrť (hoci to môže trvať roky...).... Nie je vitálny ako by mal byť, ubúdajú mu svaly ktoré mal (aj keď neposilňoval), hoci ich veľa nebolo.... Pozri sa na telo a pohybové schopnosti starého športujúceho muža, a na telo a pohybové schopnosti nešportujúceho starého muža... Uvidíš ten rozdiel aj čo sa týka výzoru tela, aj čo sa týka jeho pohybov, vitality.
Ale toto nie je téma o svaloch, takže už som na túto tému v tejto "téme" s názvom "Prosím o radu" dopísal" =).... Ahoj.