ovekyska píše:
dobry den jarda,
niekde som sa docitala, ze nadbytok horcika moze sposobit zastavenie peristaltiky, tiez, tu jeden clen pisal o moznom probleme s vylucovanim nadbytku horcika, pokial je problem s ladvinami.
prote, ak neprezenie ani obrovska davka horciku, je tu zjavne nejaky problem. o deficite nemoze byt reci, v priebehu par dni som zvysila davku chloridu horecnateho o niekolko gramov a prestalo ma prehanat, iba bublanie v crevach a strasne naduvanie.
teraz som na par dni horcik vysadila a ustalo to, dnes (vcera som opat nasadila v mensom mnozstve a opat ma zacina nafukovat).
chystam sa na odbrek rvi - stav prvokvv v tele, ale zial az po prazdninach, lebo cetujem prec.
vadilo by, ak by som v tejto prazdninovej dobe, cca 2 mesiace, prestala brat horcik?
beriem vsak ine doplnky, co s horcikom suvisia, tak neviem.
mam podvahu - BMI 15,9. (47kg)
dalsi problem, dost nahle schudnutie z 52 na 47, ma to nieco do cinenia so sodikom....? (pricina bola velmi aktivne az vysilujuce cvicenie, pravdepodobne).
som velmi uavena, co som pri svojej vahe, nez som zacala chudnut (52kg) nemala. opuchnute nohy, (aj krcove zily v pociatkoch) velmi tazky pocit v nohach, vzduvanie, akoby mi tekutiny ostavali v crevach...
sodik som mala podla analyzy v minuse, solim vsak normalne. hoci oproti predchadzajucej strave je to menej, lebo nejem sol inde nez v salate, predtym to boli aj solene vyrobky rozne.
davam si kazdopadne oddych od ocist, jaterna a sanka, aj klystiry, lebo mimo domu to bude dost nemozne.
ak by som ostala tieto dva mesiace iba na jode a selene (znizena funkcia SZ, teplota kolise medzi 36,1- 36,6, velmi to lieta), bol by to problem? ak totiz budem bez klystirov a budu zapchy ma nejaky zmysel brat doplnky?
asi som to dost chaoticky napisala.....
Hořčík se dá velice snadno kontrolovat odběrem krve, kdy jako samoplátce dojdete do laboratoře a vyšetření si zaplatíte, čili k tomu nepotřebujete žádného doktora, ale 25,-Kč za tento prvek a nějaký poplatek za odběr. Také není nutné ho brát stále, pokud máte dojem, že ho máte dost, prostě ho vysaďte a tělo má určitě zásobu na několik měsíců. Stejný postup je pro sodík a zhruba stejná cena, čili nechte si udělat vápník, hořčík, draslík, sodík, železo a chloridy, což stojí cca 200,-Kč a víte kde je problém. Na úpravu stavu sodíku v těle se používá solanka z himalájské soli, to jsem zde také popisoval. Za dva měsíce se nic zásadního nepodělá, ale brát spoustu věcí a mít zácpu je nesmysl, to děláte něco špatně.