Drobek píše:
Dobry den pane Zajicku. Diky za predchazejici odpovedi. Nedavno jsem na Vasich strankach v diskuzi dostal odkaz na texty dr Walkera o piti stav. Tohle jsou pro me docela nove veci a velmi dobre informace. Zaplnili mi mnoha bila mista v oblasti stravovani a piti stav. Vase odpoved me opet obsahove zklamala, cekal jsem nejaky navod ci tabulku. Ale dnes mi to uz vlastne prilis nevadi. Vase stranky i vase zkusennosti mi uz velmi pomohli v prehodnoceni meho soucasneho zpusobu stravovani. Pred mesicem jsem si ani neumel predstavit, jak takhle muze nekdo zit. V soucasnosti mam asi tak jedenkrat tydne abstak na varenou nebo spis smazenou potravinu. Z toho vyplynula dnesni prvni otazka, na kterou zatim neznam odpoved: jak a nebo cim mi skodi cibule pripadne kvetak- pokrajena na kolecka a pecena na olivovem oleji pri 130-160 st.
Po opeceni 1 velke cibule do ni rozklepnu 1 vejce. teplotu snizim a vejce jen trochu osmazim. Takze misty je vejce jeste mokre, ale je uz smazene.
Hledal jsem nejakou kombinaci, kdy jist pecene a nemit mouku a tim si co nejmene ublizovat ale jsem novacek a radeji bych znal Vas nazor. Varena nebo pecena cibule mi v minulosti chutnala a mohu ji zamenit s kvetakem.
A druha otazka: kdyz snim denne 25g mandli a 25g liskovych orisku, muze to mit pro me nejake negativni dusledky? Ty orechy nejdrive pokousu a pak, pred polknutim si dam lzicku medu od vcelare. Je to na moje pomery dobra lahudka. Dnes jsem se docetl, ze pry v tech mandlich i jadrech orisku je dost oleje na pokryti denni potreby. je to pravda a nebo mam k tem oriskum pridat i nejakou jinou olejovou potravinu? A pokud ano, tak jakou?
Za posledni mesic jsem mel asi 4x nebo 5x varene jidlo. Jinak mi staci pist stavy a jist zeleninu a ovoce a opravdu se citim lepe nez drive. Za ten mesic jsem zhubl asi 8 kg. A citim se vazne svezi. Diky za odpoved a pekny den. Drobek
Na tom popisovaném jídle není nic špatného, pokud ho nejíte často, nespálíte tuk, nebo bílkoviny, tak nevidím problém a slušně chutná i podobným způsobem udělaná květáková omeleta a k tomu třeba okurkový, nebo hlávkový salát. U těch oříšků jediným negativem může být tloustnutí a pokud s ním nemáte problém, tak zase bez problémů je jíst můžete. Jiná věc je kombinace s tím medem, protože to již může dobře krmit kvasinky. Je tam cca 50 % tuku a pokud by šlo o jediný zdroj tuku za celý den, tak přidat můžete a může klidně jít i o čistý tuk, třeba kokosový olej. Jak je vidět, tak vám to svědčí a není tedy co kritizovat.