dfgfh píše:
Zdravíčko, omlouvám se, že se ptám na něco, co bylo určitě řečeno nesčetněkrát, ale mám v tom už takový maglajz, že se zeptám pro jistotu také. Jaké všechny vitamíny či jiné doplňky stravy by měl člověk se špatnou imunitou jíst? Slyšela jsem o dávkách vitamínu C až 15 - 20 000 mg/den, což mi však následně údajně způsobí nedostatek vitaminu B2 a B6 a kyseliny listové, zinek se má užívat se selenem, k jódu a vápníku je také zapotřebí zinek. Jsou všechny tyto informace pravdivé? A jaké množství kterého vitamínu je tedy optimální? Nyní jím denně zhruba 1200 UI vitamínu D, 400 UI vitaminu E, 15 mg zinku, 300 mg hořčíku, cca 3 mg vitaminu B, asi 1500 mg vitaminu C, 4500 UI vitaminu A a 100 mg selenu. Co všechno bych ještě měla zařadit? A na jaký nedostatek si nyní zadělávám? Jsem přesvědčena, že na nějaký zajisté, tak se raději ptám, dokud je čas.
Také bych se ráda zeptala, co dalšího mohu udělat pro podporu své imunity. Před 9 lety jsem prodělala infekční mononukleózu a od té doby jsem velmi často nemocná. V současnosti už opravdu neúnosně často, téměř denně. Po vyléčení z mononukleózy jsem se léčila na imunologii s přemnoženým eb virem, ale asi po třech letech téměř bez výsledků jsem problém přestala řešit (mladá blbá) a nyní bych s tím něco dělala. Mám na mysli nějakou proceduru doplňující zdravou stravu. Ideálně bych se ještě ráda vyhnula užívání MMS, zkoušela jsem ho jednou, ale mám z něj trochu strach. Na serveru upramene.cz mi byly porazeny kávové klystýry, myslíte, že by mohly něco vyřešit? Nebo jaké doplňky stravy ještě zařadit?
Děkuju moc, budu opravdu vděčna za každou radu. Klára
Klystýry určitě ano a následně probiotika. S vitamíny a minerály jste již začala a tak tedy ještě určitě sauna, doprovázená častým pohybem a prací na psychice. Pomůže určitě úprava stravy se zaměřením na čerstvou zeleninu, možná i ovoce plus zeleninové šťávy. Zařaďte hodně cibule, česneku, chilli, zázvoru, kurkumy, něco z toho ke každému jídlu.
Z doplňků například větší množství aloe šťávy, jakékoli superpotraviny jako chlorela apod.
Udělejte si vlasovou analýzu ať víte na které prvky se zaměřit, také rozbor krve na mikroskolpu s temným polem, a%t vyloučíte plísně a kvasinky (které pokud máte špatnou imunitu bude zřejmě dobře zabydleným nájemníky).
Pokud nic, tak v tomto období se začněte saunovat. Moje imunita bývala strašná (ve škole 300 a více zameškaných hodin, ATB 3x ročně), teď pokud mne něco jednou za rok přepadne tak to trvá jednu noc a to je vše. A největší zlepšení přišlo právě po saunování. Navíc chlapi co se mnou chodí roky, jsou na klasické stravě a vitamíny dodávají jenem přes hektolitry piva. Přesto je jejich imunita lepší než většiny lidí co se snaží o zdravý životní styl.
Určitě projděte křížem krážem tohle fórum a třeba i články o imunitě a překyselní na
http://www.celostnimedicina.cz a zjistíte, že posílit imunitu je vcelku banální problém, pokud člověk opravdu chce.