Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř črc 03, 2024 5:32 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte led 18, 2011 9:58 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 04, 2010 12:30 pm
Příspěvky: 350
no, ja som na surovej strave necele 3 mesiace, no pocas klystirov s mms a octom som mala pH nizsie ako manzel, kt. sa stravuje "iba" zdravo z pohladu okoliteho sveta.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 19, 2011 1:45 am 
Offline

Registrován: sob pro 18, 2010 2:24 am
Příspěvky: 4
Hrozí nejaké nebezpečenstvo pre telo, ak telo bude dlhšiu dobu (napr. 4-5 dní) v ph 7-8 a viac? Niekde som čítal, že telo sa s alkalózou vie ťažšie vysporiadať ako s aciditou, hlavne obličky. Keď sa telo dostane na Ph okolo 9 je smrteľné... veď ale telo si s tým nevie nejako poradiť ako v prípade acidity, že ťahá prvky tela na neutralizáciu?
Ďakujem!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 19, 2011 10:05 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
ravima píše:
Teď jsem byl týden na zelenině s pohankou, občas jáhly, a pH bylo celou dobu průměrně kolem 6, tedy překyselení. Poslední 3 dny jsem se přejídal jenom samými bílými jedy a masem, zeleniny jsem se ani nedotkl, začal jsem se taky přejídat na noc a pH dnes krásně vyskočilo nad 7 poprvé za dlouhou dobu (po obědě: kachna, knedlíky, a velké množství sušenek a dalších sladkostí navrch) a taky začala správně chodit stolice - prakticky okamžitě po změně stravy na bílé jedy.
Takže jsem definitivně našel správnou stravu pro sebe podle Jardovy teorie (správné pH a správná stolice):
1. pravidlo: co nejvíc se přejídat
2. pravidlo: jíst jenom bílé jedy a nic jiného
Akorát pořád netuším, jak se teda mám zbavit svých zdravotních problémů...

Tak na toto pozor, ono totiž tělo pokud není schopno kyselý sajrajt vylučovat, začne ho v těle ukládat, třeba jako nádory a moč má pak paradoxně dobré pH, což ovšem zdaleka není důkaz správného postupu. Je potřeba si posledovat, zda chodí správná křivka pH, která musí chodit pod 7 pH, třeba k 5,5-6 pH a pak vystoupat nad 7 pH, zhruba na 7,5-8 pH. Pokud vám i na kachnách s knedlíkem bude takto vše, včetně stolice, fungovat, tak není důvod k nějaké panice, ale jinak se musíte odkyselit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 19, 2011 10:18 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
branislav píše:
Hrozí nejaké nebezpečenstvo pre telo, ak telo bude dlhšiu dobu (napr. 4-5 dní) v ph 7-8 a viac? Niekde som čítal, že telo sa s alkalózou vie ťažšie vysporiadať ako s aciditou, hlavne obličky. Keď sa telo dostane na Ph okolo 9 je smrteľné... veď ale telo si s tým nevie nejako poradiť ako v prípade acidity, že ťahá prvky tela na neutralizáciu?
Ďakujem!

Určitě není dobré držet ani jeden extrém a správná je rovnováha, kterou zde popisuji. Vysoké pH tedy nad 8 pH nevadí v řádu několika hodin, ale pak už může člověk i ztrácet vědomí a několik dní již představuje velké riziko. Určitě je nutné to srovnat, třeba velkou dávkou vitamínu C, nebo vypít vepřový vývar cca 0,1-0,2 l. Smrtelné je opravdu pH nad 9 a celkem jisté to jeů. na hodnotě 9,3 pH.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 19, 2011 3:25 pm 
Offline

Registrován: sob pro 18, 2010 2:24 am
Příspěvky: 4
Ráno som si meral moč, a mal som ho okolo 5,5. Potom som si dal jedno jablko, rýchla prechádzka asi pol hodinová, zelený čaj, potom 2 pomaranče a o 14.00 mám ph okolo 7,5. Problém je v tom, že ma pri chôdzi bolia obličky, alebo lepšie povedané si ich cítim, až ma tam niekedy akoby pichne a vtedy to je znak pre mňa, že Ph je príliš vysoko. Tak preto som písal, že či nemôžem mať po čase problém s obličkami, prípadne inými orgánmi... Ak mám ph okolo 6, tak si obličky necítim. Ak si vtedy dám rýchlu chôdzu, tak je pre mňa dosť utrpením, čo sa týka obličiek... Ale i cítim, že mi je trochu na odpadnutie pri vyššom ph, ak sa rýchlo postavím...

Ako sa telo chráni pred ph vyšším ako ph 9. Pri acidite uberá potrebné prvky, žeby neutralizoval kyseliny, ale ako to je pri alkalóze?

Ďakujem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 19, 2011 9:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
branislav píše:
Ráno som si meral moč, a mal som ho okolo 5,5. Potom som si dal jedno jablko, rýchla prechádzka asi pol hodinová, zelený čaj, potom 2 pomaranče a o 14.00 mám ph okolo 7,5. Problém je v tom, že ma pri chôdzi bolia obličky, alebo lepšie povedané si ich cítim, až ma tam niekedy akoby pichne a vtedy to je znak pre mňa, že Ph je príliš vysoko. Tak preto som písal, že či nemôžem mať po čase problém s obličkami, prípadne inými orgánmi... Ak mám ph okolo 6, tak si obličky necítim. Ak si vtedy dám rýchlu chôdzu, tak je pre mňa dosť utrpením, čo sa týka obličiek... Ale i cítim, že mi je trochu na odpadnutie pri vyššom ph, ak sa rýchlo postavím...

Ako sa telo chráni pred ph vyšším ako ph 9. Pri acidite uberá potrebné prvky, žeby neutralizoval kyseliny, ale ako to je pri alkalóze?

Ďakujem.

Oba extrémy fungují stejně a tělo je musí dorovnávat z vlastních rezerv. Nicméně u těch ledvin se nemusí problém rekrutovat pouze ze zásaditosti, ale větší problém může znamenat přebytek draslíku, čili to by bylo vhodné nějak diagnostikovat a dorovnat sodíkem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 25, 2011 11:04 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 04, 2010 12:30 pm
Příspěvky: 350
dobry vecer Jarda, nemate nahodou skusenost so steviou? mozno ju pouzivat ako sladislo, pripade do kavy alebo melty, aby to neosobilo nejake kvasenie?
mimochodom, vcera som si (mala som strasnu depku a nechut k celej zdravej strave + zapcha) dala po 3 mesiacoch 2 zakusky, dnes rano pH takmer 7, pobede som si zabudla zmerat, ale vecer bolo nejakych 6,6. vacsinou mavam ovela nizsie pocas celeho dna, cize rano aj okolo 5 a ked si rannymi stavami zdvihnem ku 7, tak ci tak mi to nevytiahne popoludny na tych 7,5. cize toto ma celkom prekvapilo, az som sa zlakla, ci sa mi v tele nezadrzuju kyseliny, uvidim zajtra rano. no k tym zakuskom, velmi ma potesilo to, ze som si to vobec neuzila, nechutili mi, a zdali sa mi priserne sladke!! vybrala som si to, co mi vzdy velmi chutilo, takze mam radost, ze predsa nieco pozitivne. potom som si spomenula, ako som si davala den predtych susene slivky a pochutnavala si na nich \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 26, 2011 10:39 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
Martina46 píše:
dobry vecer Jarda, nemate nahodou skusenost so steviou? mozno ju pouzivat ako sladislo, pripade do kavy alebo melty, aby to neosobilo nejake kvasenie?
mimochodom, vcera som si (mala som strasnu depku a nechut k celej zdravej strave + zapcha) dala po 3 mesiacoch 2 zakusky, dnes rano pH takmer 7, pobede som si zabudla zmerat, ale vecer bolo nejakych 6,6. vacsinou mavam ovela nizsie pocas celeho dna, cize rano aj okolo 5 a ked si rannymi stavami zdvihnem ku 7, tak ci tak mi to nevytiahne popoludny na tych 7,5. cize toto ma celkom prekvapilo, az som sa zlakla, ci sa mi v tele nezadrzuju kyseliny, uvidim zajtra rano. no k tym zakuskom, velmi ma potesilo to, ze som si to vobec neuzila, nechutili mi, a zdali sa mi priserne sladke!! vybrala som si to, co mi vzdy velmi chutilo, takze mam radost, ze predsa nieco pozitivne. potom som si spomenula, ako som si davala den predtych susene slivky a pochutnavala si na nich \":)\"

Stevie i lipie se dají používat naprosto bez problémů a lze je jenom doporučit, určitě kvasinky nepodporují, tam se o cukr nejedná. Občasné úlety se připouští, ovšem on si člověk postupně natolik odvykne na ty umělohmotné šmejdy, že mu prostě nechutnají a je klid.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 03, 2011 5:25 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv úno 03, 2011 4:54 pm
Příspěvky: 2
Vážený pane Zajíčku,
jsem laik co se týká kysel. a zásadotvorných potravin. Začala jsem se stravovat zásadotvornými potravinami, nebo si to alespoň myslím (nemám žádné zdravotní obtíže, sportuji, ročník 76). Takto se stravuji tak měsíc a nerozumím změnám pH moči, které jsou během dne, první moč ráno je o pH 5,8 a při dalším močení až do večera je pH kolem 7,4. Přes den jím hlavně zeleninu tepelně upravenou, ráno si dávám hlavně ovoce s jogurtem, mezi hlavními jídly jím syrovou zeleninu, ovoce, mandle, suš. kustovnici, .... Také užívám doplněk stravy probalance (minerální látky a stopové prvky). Chtěla bych se zeptat, jak přibližně tento stav kdy se ph rovná trvá, jestli tedy nedělám něco špatně. Za jakékoliv rady a tipy Vám děkuji.
S pozdravem Ilona


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 03, 2011 9:39 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
ilona9906 píše:
Vážený pane Zajíčku,
jsem laik co se týká kysel. a zásadotvorných potravin. Začala jsem se stravovat zásadotvornými potravinami, nebo si to alespoň myslím (nemám žádné zdravotní obtíže, sportuji, ročník 76). Takto se stravuji tak měsíc a nerozumím změnám pH moči, které jsou během dne, první moč ráno je o pH 5,8 a při dalším močení až do večera je pH kolem 7,4. Přes den jím hlavně zeleninu tepelně upravenou, ráno si dávám hlavně ovoce s jogurtem, mezi hlavními jídly jím syrovou zeleninu, ovoce, mandle, suš. kustovnici, .... Také užívám doplněk stravy probalance (minerální látky a stopové prvky). Chtěla bych se zeptat, jak přibližně tento stav kdy se ph rovná trvá, jestli tedy nedělám něco špatně. Za jakékoliv rady a tipy Vám děkuji.
S pozdravem Ilona

Pokud byste se ptala Kurta Tepperweina, autora knihy Pryč s kyselostí, tak by Vám zřejmě řekl, že si vedete skvěle. Nízké ranní PH naznačuje že tělo přes noc účinně odbourává kyseliny a denní PH přes 7 že máte dost zásad. Tento léčitel kromě rána doporučuje mít celý den PH přes 7, Jarda však mluví o křivce, která se přes 7 dostává až v pozdně odpoledních hodinách. Nicméně Vaše stravování určitě tvorbu kyselin nebude podporovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 03, 2011 11:34 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
ilona9906 píše:
Vážený pane Zajíčku,
jsem laik co se týká kysel. a zásadotvorných potravin. Začala jsem se stravovat zásadotvornými potravinami, nebo si to alespoň myslím (nemám žádné zdravotní obtíže, sportuji, ročník 76). Takto se stravuji tak měsíc a nerozumím změnám pH moči, které jsou během dne, první moč ráno je o pH 5,8 a při dalším močení až do večera je pH kolem 7,4. Přes den jím hlavně zeleninu tepelně upravenou, ráno si dávám hlavně ovoce s jogurtem, mezi hlavními jídly jím syrovou zeleninu, ovoce, mandle, suš. kustovnici, .... Také užívám doplněk stravy probalance (minerální látky a stopové prvky). Chtěla bych se zeptat, jak přibližně tento stav kdy se ph rovná trvá, jestli tedy nedělám něco špatně. Za jakékoliv rady a tipy Vám děkuji.
S pozdravem Ilona

Tak sakul vám to píše dobře, zde se můj názor trochu liší od oficielních verzí, ale i ten stav který vykazujete není moc na závadu, nicméně trochu kyselinotvorných jídel by asi neuškodilo, protože tento stav může z dlouhodobého hlediska vyvolat zánětlivé procesy v močových cestách.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 06, 2011 2:54 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jarda píše:
Tak sakul vám to píše dobře, zde se můj názor trochu liší od oficielních verzí, ale i ten stav který vykazujete není moc na závadu, nicméně trochu kyselinotvorných jídel by asi neuškodilo, protože tento stav může z dlouhodobého hlediska vyvolat zánětlivé procesy v močových cestách.

Hezký den,

právě čtu knihu PH zázrak od Roberta Younga a jde zde několik věcí, které bych rád konzultoval. Young zmiňuje níže uvedené potraviny, které je třeba důsledně vynechat z jídelníčku. Někde se však názor Younga a Váš může rozcházet Rád bych znal Jardo Váš komentář:

Ovoce a šťávy -obsahují vysoké procentu cukru, který krmí mikroformy, které jej proměňují na alkohol (o vlivu přírodního cukru na kvasinky zde na zdraviaz bylo hodně napsáno). Dále uvádí: Při zrání ovoce se polysacharidy v procesu kvašení štěpí na menší molekuly cukrů, které jsou sladší a ty pak působením kvasinek kvasí a ovoce se mění v podstatě na alkohol a plísně - vlastně hnilobu. Ovocné šťávy jsou ještě horší, protože cukry v nich jsou koncentrovanější a vláknina nikde.
Potud Young, který nakonec připouští konzumaci citrónů, limet, grepů, rajčat a avokáda (poslední dvě však řadí do zeleniny ??). Ostatní je nutné vynechat, nebo zařadit sezonní ovoce zcela vyjímečně.

Jiný autor, Kurt Tepperwein však doporučuje ovoce snídat, stejně jako Vy

Pivovarské kvasnice (u nás pangamin) - výrazný zdoj mikroforem, zvýšují množství mytotoxinů v těle a Young vyjmenovává řadu nemocí, které způsobují - tedy vynechat úplně (Jardo často pangamin doporučujete, i když myslím že jsem zaznamenal že jste psal, že může krmit kvasinky)

Houby - obsahují mytotoxiny a jsou velkým zdrojem kyselin. Neexistuje podle něj "jedlá" houba a je třeba je vynechat z jídelníčku úplně (Jardo Vy doporučujete syrovou hlívu, i když houby jako celek ne)

Sladkovodní řasy - poškozují játra a nerv. soustavu, vyrůstají často v toxických jezírcích, tedy zcela vynechat(na zdraviaz jsou doporučované především mořské řasy, avšak sladkovodní chlorela je hodnocena kladně)

Kukuřice - obsahuje 25 písní a hub, z nichž několik je karcinogenních. Jardo Vy myslím zmiňujete kukuřici jako ne ideální potravinu, ale občas vhodnou k zařazení. Young se zmiňuje i i zaplísnění arašídů, kde se naprosto shodnete.

Brambory - obsahují v podstatě hromadu cukrů takže krmí kvasinky, navíc déle skladované jsou toxické (zcela vynechat). Vy jste se několikrát psal,že brambory jsou problematickou potravinou kvůli polysacharidům, nicméně pečené jsou občasně v pořádku. Zde ještě srovnání s K. Tepperweinem, který brambory naopak vynáší do nebes, doporučuje jejich každodenní konzumaci - ať již vařené nebo syrové.

Víno (i to červené) - krmí kvasinky, je plné písní, je to alkohol který sám o sobě je škodlivý (Vy doporučujete jednodruhové suché červené - příležitostně)

Na druhou stranu zmiňuje sóju jako vysoce hodnotnou potravinu, kterou je nutné v mnoha modifikacích začlenit do stravy (klíčky tofu, boby ...). Pro Vás je to potravina, které je nutné se vyvarovat.

U ostatních potravin jako jsou mléč. výrobky, maso, sůl apod. je naprostá shoda.

Děkuji za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 06, 2011 10:01 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
A mňa by ešte zaujímalo porovnať, kto zaznamenal aké vysledky so svojimi doporučeniami u svojich pacientov, koľko pacientov sa komu podarilo svojimi skusenosťami a odporúčaniami zachrániť z akých vážnych chorôb a tiež koľko rokov má kto prax. Lebo takých odborníkov čo si prečítajú pár knich od iných odborníkov tu už bolo a ešte veľa bude. Najobjektívnejšie vždy vypovedajú dva faktory: 1. Ako je na tom so zdravím osoba ktorá o tom píše a či naozaj to čo odporúča aj ona sama dodržuje.
2. Činy a výsledky. Tie vždy povedia viac ako iba písanie a konšpiračné teórie o možných riešeniach a postupoch.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 06, 2011 10:05 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
mohy píše:
A mňa by ešte zaujímalo porovnať, kto zaznamenal aké vysledky so svojimi doporučeniami u svojich pacientov, koľko pacientov sa komu podarilo svojimi skusenosťami a odporúčaniami zachrániť z akých vážnych chorôb a tiež koľko rokov má kto prax. Lebo takých odborníkov čo si prečítajú pár knich od iných odborníkov tu už bolo a ešte veľa bude. Najobjektívnejšie vždy vypovedajú dva faktory: 1. Ako je na tom so zdravím osoba ktorá o tom píše a či naozaj to čo odporúča aj ona sama dodržuje.
2. Činy a výsledky. Tie vždy povedia viac ako iba písanie a konšpiračné teórie o možných riešeniach a postupoch.

Nemyslím si že zde jde o nějaké konspirační teorie. Názory tohoto chlapíka dávají smysl a v 80 procentech se shodují s tím, co se píše na tomto webu, často až dokonale.

Nicméně různí autoři mohou mít různé postoje a například odlišné názory na vhodnost ovoce se objevují i u jiných autorit, i když zdá se mi že převažuje názor na jeho prospěšnost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 07, 2011 12:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Hezký den,

právě čtu knihu PH zázrak od Roberta Younga a jde zde několik věcí, které bych rád konzultoval. Young zmiňuje níže uvedené potraviny, které je třeba důsledně vynechat z jídelníčku. Někde se však názor Younga a Váš může rozcházet Rád bych znal Jardo Váš komentář:

Ovoce a šťávy -obsahují vysoké procentu cukru, který krmí mikroformy, které jej proměňují na alkohol (o vlivu přírodního cukru na kvasinky zde na zdraviaz bylo hodně napsáno). Dále uvádí: Při zrání ovoce se polysacharidy v procesu kvašení štěpí na menší molekuly cukrů, které jsou sladší a ty pak působením kvasinek kvasí a ovoce se mění v podstatě na alkohol a plísně - vlastně hnilobu. Ovocné šťávy jsou ještě horší, protože cukry v nich jsou koncentrovanější a vláknina nikde.
Potud Young, který nakonec připouští konzumaci citrónů, limet, grepů, rajčat a avokáda (poslední dvě však řadí do zeleniny ??). Ostatní je nutné vynechat, nebo zařadit sezonní ovoce zcela vyjímečně.

Jiný autor, Kurt Tepperwein však doporučuje ovoce snídat, stejně jako Vy

Pivovarské kvasnice (u nás pangamin) - výrazný zdoj mikroforem, zvýšují množství mytotoxinů v těle a Young vyjmenovává řadu nemocí, které způsobují - tedy vynechat úplně (Jardo často pangamin doporučujete, i když myslím že jsem zaznamenal že jste psal, že může krmit kvasinky)

Houby - obsahují mytotoxiny a jsou velkým zdrojem kyselin. Neexistuje podle něj "jedlá" houba a je třeba je vynechat z jídelníčku úplně (Jardo Vy doporučujete syrovou hlívu, i když houby jako celek ne)

Sladkovodní řasy - poškozují játra a nerv. soustavu, vyrůstají často v toxických jezírcích, tedy zcela vynechat(na zdraviaz jsou doporučované především mořské řasy, avšak sladkovodní chlorela je hodnocena kladně)

Kukuřice - obsahuje 25 písní a hub, z nichž několik je karcinogenních. Jardo Vy myslím zmiňujete kukuřici jako ne ideální potravinu, ale občas vhodnou k zařazení. Young se zmiňuje i i zaplísnění arašídů, kde se naprosto shodnete.

Brambory - obsahují v podstatě hromadu cukrů takže krmí kvasinky, navíc déle skladované jsou toxické (zcela vynechat). Vy jste se několikrát psal,že brambory jsou problematickou potravinou kvůli polysacharidům, nicméně pečené jsou občasně v pořádku. Zde ještě srovnání s K. Tepperweinem, který brambory naopak vynáší do nebes, doporučuje jejich každodenní konzumaci - ať již vařené nebo syrové.

Víno (i to červené) - krmí kvasinky, je plné písní, je to alkohol který sám o sobě je škodlivý (Vy doporučujete jednodruhové suché červené - příležitostně)

Na druhou stranu zmiňuje sóju jako vysoce hodnotnou potravinu, kterou je nutné v mnoha modifikacích začlenit do stravy (klíčky tofu, boby ...). Pro Vás je to potravina, které je nutné se vyvarovat.

U ostatních potravin jako jsou mléč. výrobky, maso, sůl apod. je naprostá shoda.

Děkuji za odpověď

To vždy platí pro konkrétního člověka a již jsem zde mnohokrát psal, že co jednomu kvasí, jinému nekvasí, tak proč zkoumat jednotlivé autory, musíte si najít to, co funguje vám. Rozhodně se dají obecně doporučit šťávy zeleninové, ty kvasí málo komu. Pangamin zase jak u koho a jde o hodnotný zdroj mnoha látek, čili komu nekvasí, klidně ano. Houby jako jídlo asi ne, ale jako zdroj betaglukanů, proč ne. Většina chlorel se pěstuje uměle a dnes se dá celkem slušně vyhodnotit, jaká je dobrá, tak proč ji nejíst. Kukuřici beru jako okrajovou potravinu a tím si uškodit nemůžete. Brambory jsou vhodné především syrové, nebo jejich šťáva, která velice dobře rovná pH a deficit mnoha látek. Víno jako rovnač nervů klidně v malé dávce ano, ostatně zde se dá doložit i dlouhodobá prospěšnost u určitých skupin lidí, například farářů, kteří se dožívají vysokého věku a pijí ho pravidelně. Sója jak která a v jaké úpravě, ale to co se dá koupit zde, určitě ne.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz