Jarda píše:
Tak prodávalo se to běžně možná až 200 let a bylo to zcela bezpečné, nicméně od té doby, kdy se jede na farmaceutické patenty a předražené srajdy, které nic neřeší, je to nebezepčné, protože se to nedá patentovat a nic moc se na tom nedá vydělat. V nouzi se dá použít i zředěná, naprosto normálně dostupná, kyselina chlorovodíková z drogerie, kterou se myje sanitárka, ale lepší je lékopisná, nebo v kvalitě p.a., případně čistá. Laktobacily jsou pochopitelně v pořádku, tím nic nepokazíte a můžete jenom získat.
No tak neviem, je mi to trošku, ako to napísať, piť niečo s čím sa užíva sanitárka. Asi viete čo tým chcem povedať.
Inak včera sme boli na cestách, a nemal som ten svoj kľud a tiež nemal som môj denný režim. Tak som sa rozhodoval či si urobím deň hladovky, alebo skúsim zjesť niečo "normálneho" . Samozrejme viac som chcel tú hladovku, ale šoféroval som a poobede mi začali trošku motanice. ak som nevedel, a nechcel som riskovať. No človek si nájde hneď tú jednoduchšiu cestu a ešťe si to aj elegantne obháji. Ale tak dal som si po vyše mesiaci kuracie mäso. Nie veľa, ale dal zo surovou zeleninou. Potom nejaký banán, a na večer 2xmakovku(zatočený sladký rožok posipaný makom - neviem či aj vy tomu tak hovoríte). Tie som jedol niekedy pravidelne s čajom. A tá chuť mi naozaj chýba
) To som dorazil, ja viem. Dnes som očakával čo poviem meranie pH, a teda dnes už som nabehol na môj režim. Kedže už nad ránom som pocitoval niečo ako pohyb alebo slabý tlak pod ľavým spodným rebrom až po spodok brucha, a pociťujem to celý deň. No ale hodnoty boli ok. Teda ráno 5,75 - 6,5 pred obedom, poobede, - 7. Vysvetľujem, si to tak, že keď trvalo nejaký čas, kým som sa dostal na správne hodnoty, rovnako asi trvá si ich aj rozhodenie. Pokial to človek nezoberie extrémom. Neviem či to vidím správne.
Písal ste mi, že najväčší sajrajt je cukor a potom obilie. Pod obilím si treba predstaviť všetko? Aj pohanka, kuskus, grahamová múka, špaldova múka?