Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 7:40 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv pro 29, 2011 8:41 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
JozefK píše:
No musím na to nabehnúť. Existuje nejaké usmernenie čo jesť a čo nejesť? V tom článku je niečo popísane, ale zdá sa mi to byť také obšírnejšie. Teda tých pokrmov tam není veľa. Ale môže to byť len môj nesprávny pohľad.
Tak asi aj preto hrubé črevo protestuje, keď pijem ten čaj. Teda asi tá kvasinka v nom....
A k tej kyseline, keď som bol asi pred mesiacom a gastro žalúdka, doktor cez hadicu videl, že tam mám väčšie množstvo kyseliny.

Co jíst je jasné, cokoliv co vám udrží správné pH a nejsou v tom sacharidy. Je pravda, že těch jídel není mnoho, ale dá se na nich žít, což je asi jediné důležité. Kvasinkám některé čaje dost vadí, hlavně ty fungicidní. Co tam doktor viděl, nebudu komentovat, nicméně pokud si nekrknete, tak tam kyselinu prostě nemáte. Respektive nemáte tam tu správnou, tedy chlorovodíkovou a můžete tam mít jiné kyseliny, které tam nepatří, ty odstraní právě dodání té kyseliny chlorovodíkové.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv pro 29, 2011 9:07 pm 
Offline

Registrován: sob pro 17, 2011 12:08 pm
Příspěvky: 18
Jarda píše:
Co jíst je jasné, cokoliv co vám udrží správné pH a nejsou v tom sacharidy. Je pravda, že těch jídel není mnoho, ale dá se na nich žít, což je asi jediné důležité. Kvasinkám některé čaje dost vadí, hlavně ty fungicidní. Co tam doktor viděl, nebudu komentovat, nicméně pokud si nekrknete, tak tam kyselinu prostě nemáte. Respektive nemáte tam tu správnou, tedy chlorovodíkovou a můžete tam mít jiné kyseliny, které tam nepatří, ty odstraní právě dodání té kyseliny chlorovodíkové.

V poriadku, takže sa mám stále držať meraní, a podľa toho ísť. Už tri dni mám pH už aj pred obedom 6,5. Poobede aj večer 7. včera 7,5. Len ráno stále 5,75. Takže po mesiaci, konečne nejaký výsledok. Ale nemôžem povedať, že by som nejak hladoval. Len som vylúčil mäso, a teda vyberám čo zjem a hlavne čo s čím. Niekde ste písali, že je dobré držať sa denného priemeru od 6,4 - 6,8. Tak tam sa snažím smerovať. Pochopil som to správne?
Dokonca sa mi darilo aj v týchto ťažkých časoch vianočných vyhýbať sa všetkému sladkému čo ponúkali stoly babiek, svokry )
Takže doplniť kyselinu. V lekárni niečo kúpiť, ale ísť čisto tou zeleninou? A teda najlepšie, akou? Takže tú kyselinu čo cítim sem tam aj v nose, bude asi iného druhu.
Pijem ten čaj od Tapperweina - Royal Plus.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv pro 29, 2011 11:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
JozefK píše:
V poriadku, takže sa mám stále držať meraní, a podľa toho ísť. Už tri dni mám pH už aj pred obedom 6,5. Poobede aj večer 7. včera 7,5. Len ráno stále 5,75. Takže po mesiaci, konečne nejaký výsledok. Ale nemôžem povedať, že by som nejak hladoval. Len som vylúčil mäso, a teda vyberám čo zjem a hlavne čo s čím. Niekde ste písali, že je dobré držať sa denného priemeru od 6,4 - 6,8. Tak tam sa snažím smerovať. Pochopil som to správne?
Dokonca sa mi darilo aj v týchto ťažkých časoch vianočných vyhýbať sa všetkému sladkému čo ponúkali stoly babiek, svokry )
Takže doplniť kyselinu. V lekárni niečo kúpiť, ale ísť čisto tou zeleninou? A teda najlepšie, akou? Takže tú kyselinu čo cítim sem tam aj v nose, bude asi iného druhu.
Pijem ten čaj od Tapperweina - Royal Plus.

Ano, náměry jsou základ z toho se musí vycházet. To ranní pH je správně, tam má být moč kyselá a pak to jde nahoru, přičemž maximum je cca 7,5-8 pH. Ten denní průměr je správně a pochopil jste to dobře. Sladké je největší svinstvo vůbec a hned po něm obilí. Pokud vám ji v lékárně prodají, tak ano, ale bývá s tím problém a zeleninu mimo velkého množství mrkve a červené řepy jakoukoliv. To vracení se kyselosti by mělo po dodání kyseliny chlorovodíkové zmizet.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 30, 2011 11:18 pm 
Offline

Registrován: sob pro 17, 2011 12:08 pm
Příspěvky: 18
Jarda píše:
Ano, náměry jsou základ z toho se musí vycházet. To ranní pH je správně, tam má být moč kyselá a pak to jde nahoru, přičemž maximum je cca 7,5-8 pH. Ten denní průměr je správně a pochopil jste to dobře. Sladké je největší svinstvo vůbec a hned po něm obilí. Pokud vám ji v lékárně prodají, tak ano, ale bývá s tím problém a zeleninu mimo velkého množství mrkve a červené řepy jakoukoliv. To vracení se kyselosti by mělo po dodání kyseliny chlorovodíkové zmizet.

Pýtal som sa v lekárni na tú kyselinu. Mali ste pravdu, je s tým problém. Lekárnička mi povedala, že to v lekárni nekúpim. Vraj cez net to ide, ale či je to bezpečné to nevie.
A ešte som zabudol, beriem aj laktobacily, je to v poriadku?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 31, 2011 9:31 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
JozefK píše:
Pýtal som sa v lekárni na tú kyselinu. Mali ste pravdu, je s tým problém. Lekárnička mi povedala, že to v lekárni nekúpim. Vraj cez net to ide, ale či je to bezpečné to nevie.
A ešte som zabudol, beriem aj laktobacily, je to v poriadku?

Tak prodávalo se to běžně možná až 200 let a bylo to zcela bezpečné, nicméně od té doby, kdy se jede na farmaceutické patenty a předražené srajdy, které nic neřeší, je to nebezepčné, protože se to nedá patentovat a nic moc se na tom nedá vydělat. V nouzi se dá použít i zředěná, naprosto normálně dostupná, kyselina chlorovodíková z drogerie, kterou se myje sanitárka, ale lepší je lékopisná, nebo v kvalitě p.a., případně čistá. Laktobacily jsou pochopitelně v pořádku, tím nic nepokazíte a můžete jenom získat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 31, 2011 4:13 pm 
Offline

Registrován: sob pro 17, 2011 12:08 pm
Příspěvky: 18
Jarda píše:
Tak prodávalo se to běžně možná až 200 let a bylo to zcela bezpečné, nicméně od té doby, kdy se jede na farmaceutické patenty a předražené srajdy, které nic neřeší, je to nebezepčné, protože se to nedá patentovat a nic moc se na tom nedá vydělat. V nouzi se dá použít i zředěná, naprosto normálně dostupná, kyselina chlorovodíková z drogerie, kterou se myje sanitárka, ale lepší je lékopisná, nebo v kvalitě p.a., případně čistá. Laktobacily jsou pochopitelně v pořádku, tím nic nepokazíte a můžete jenom získat.

No tak neviem, je mi to trošku, ako to napísať, piť niečo s čím sa užíva sanitárka. Asi viete čo tým chcem povedať.
Inak včera sme boli na cestách, a nemal som ten svoj kľud a tiež nemal som môj denný režim. Tak som sa rozhodoval či si urobím deň hladovky, alebo skúsim zjesť niečo "normálneho" . Samozrejme viac som chcel tú hladovku, ale šoféroval som a poobede mi začali trošku motanice. ak som nevedel, a nechcel som riskovať. No človek si nájde hneď tú jednoduchšiu cestu a ešťe si to aj elegantne obháji. Ale tak dal som si po vyše mesiaci kuracie mäso. Nie veľa, ale dal zo surovou zeleninou. Potom nejaký banán, a na večer 2xmakovku(zatočený sladký rožok posipaný makom - neviem či aj vy tomu tak hovoríte). Tie som jedol niekedy pravidelne s čajom. A tá chuť mi naozaj chýba \":)\") To som dorazil, ja viem. Dnes som očakával čo poviem meranie pH, a teda dnes už som nabehol na môj režim. Kedže už nad ránom som pocitoval niečo ako pohyb alebo slabý tlak pod ľavým spodným rebrom až po spodok brucha, a pociťujem to celý deň. No ale hodnoty boli ok. Teda ráno 5,75 - 6,5 pred obedom, poobede, - 7. Vysvetľujem, si to tak, že keď trvalo nejaký čas, kým som sa dostal na správne hodnoty, rovnako asi trvá si ich aj rozhodenie. Pokial to človek nezoberie extrémom. Neviem či to vidím správne.
Písal ste mi, že najväčší sajrajt je cukor a potom obilie. Pod obilím si treba predstaviť všetko? Aj pohanka, kuskus, grahamová múka, špaldova múka?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 31, 2011 11:37 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
JozefK píše:
No tak neviem, je mi to trošku, ako to napísať, piť niečo s čím sa užíva sanitárka. Asi viete čo tým chcem povedať.
Inak včera sme boli na cestách, a nemal som ten svoj kľud a tiež nemal som môj denný režim. Tak som sa rozhodoval či si urobím deň hladovky, alebo skúsim zjesť niečo "normálneho" . Samozrejme viac som chcel tú hladovku, ale šoféroval som a poobede mi začali trošku motanice. ak som nevedel, a nechcel som riskovať. No človek si nájde hneď tú jednoduchšiu cestu a ešťe si to aj elegantne obháji. Ale tak dal som si po vyše mesiaci kuracie mäso. Nie veľa, ale dal zo surovou zeleninou. Potom nejaký banán, a na večer 2xmakovku(zatočený sladký rožok posipaný makom - neviem či aj vy tomu tak hovoríte). Tie som jedol niekedy pravidelne s čajom. A tá chuť mi naozaj chýba \":)\") To som dorazil, ja viem. Dnes som očakával čo poviem meranie pH, a teda dnes už som nabehol na môj režim. Kedže už nad ránom som pocitoval niečo ako pohyb alebo slabý tlak pod ľavým spodným rebrom až po spodok brucha, a pociťujem to celý deň. No ale hodnoty boli ok. Teda ráno 5,75 - 6,5 pred obedom, poobede, - 7. Vysvetľujem, si to tak, že keď trvalo nejaký čas, kým som sa dostal na správne hodnoty, rovnako asi trvá si ich aj rozhodenie. Pokial to človek nezoberie extrémom. Neviem či to vidím správne.
Písal ste mi, že najväčší sajrajt je cukor a potom obilie. Pod obilím si treba predstaviť všetko? Aj pohanka, kuskus, grahamová múka, špaldova múka?

Toho se bát nemusíte, ta kyselina je vždy čistá v tom nic žít nedokáže. U toho pH na tím uvažujete správně, prostě chvilku trvá než se rozhodí. Pokud jde o obilí, tak lepkové druhy jsou nejhorší a ty zmíněné, víceméně bezlepkové, jsou sice lepší, ale také krmí kvasinky velice dobře.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 01, 2012 9:14 am 
Offline

Registrován: sob pro 17, 2011 12:08 pm
Příspěvky: 18
Jarda píše:
Toho se bát nemusíte, ta kyselina je vždy čistá v tom nic žít nedokáže. U toho pH na tím uvažujete správně, prostě chvilku trvá než se rozhodí. Pokud jde o obilí, tak lepkové druhy jsou nejhorší a ty zmíněné, víceméně bezlepkové, jsou sice lepší, ale také krmí kvasinky velice dobře.

Dnes je Nový rok, takže všetko dobré v tom roku 2012, aby tí čo hľadajú v sebe pomoc, pre svoje telo a tým aj posilnenie ducha, teda pre svoje bytie tu na zemi, ju našli aj u Vás. Pretože duch sa ťažko prejavuje v nie zdravej schránke.
No a ja dnes ráno mám pH 6,75. A to bol včera Silvester \":)\" Teda nejedol som nič také strašné, teda až na tu bábovku. Manželka vie super bábovku bez cukru z grahamovej múky. Len kvapka medu, a orechy.
Otázka o, je možné že niekomu by tie obilniny nerobili až taký problém a nerozhodili pH?
No asi bude najlepšie to odsledovať na sebe. Alebo ešte takto sa opýtam. Ak by boli v jedálničku zaradené aj mnou spomínané obilniny, a človek by mal pH v poriadku, nemal by ich jesť? Alebo môže, kedže ste mi písal, že aj pri ničení kvasinky je hlavne sledovať pH. Teraz to chápem tak že prostredie v ktorom je pH v poriadku nieje pre život kvasinky možný, preto ju likviduje a vyhadzuje s tela von. Teda predstavujem si to ako spojené nádoby a ak sa neudrží rovnováha, není to o čo sa snažíme.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 01, 2012 8:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
JozefK píše:
Dnes je Nový rok, takže všetko dobré v tom roku 2012, aby tí čo hľadajú v sebe pomoc, pre svoje telo a tým aj posilnenie ducha, teda pre svoje bytie tu na zemi, ju našli aj u Vás. Pretože duch sa ťažko prejavuje v nie zdravej schránke.
No a ja dnes ráno mám pH 6,75. A to bol včera Silvester \":)\" Teda nejedol som nič také strašné, teda až na tu bábovku. Manželka vie super bábovku bez cukru z grahamovej múky. Len kvapka medu, a orechy.
Otázka o, je možné že niekomu by tie obilniny nerobili až taký problém a nerozhodili pH?
No asi bude najlepšie to odsledovať na sebe. Alebo ešte takto sa opýtam. Ak by boli v jedálničku zaradené aj mnou spomínané obilniny, a človek by mal pH v poriadku, nemal by ich jesť? Alebo môže, kedže ste mi písal, že aj pri ničení kvasinky je hlavne sledovať pH. Teraz to chápem tak že prostredie v ktorom je pH v poriadku nieje pre život kvasinky možný, preto ju likviduje a vyhadzuje s tela von. Teda predstavujem si to ako spojené nádoby a ak sa neudrží rovnováha, není to o čo sa snažíme.

V případě, že dobře chodí trávení, tak ani obilí není problém, ale to má opravdu málo lidí. Pokud jde o kvasinky, tak člověk by při zamoření kvasinkou obilí určitě jíst neměl, jinak dost riskuje. Správné pH ji opravdu likviduje, ovšem to chce nějakou dobu být v pořádku a ne to zkoušet hned zkraje, to se při jakémkoliv propadu pH kvasinka ihned množí a zakyseluje tělo, čímž si sama vytváří příznivé životní podmínky v těle hostitele.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 02, 2012 12:13 pm 
Offline

Registrován: sob pro 17, 2011 12:08 pm
Příspěvky: 18
Jarda píše:
V případě, že dobře chodí trávení, tak ani obilí není problém, ale to má opravdu málo lidí. Pokud jde o kvasinky, tak člověk by při zamoření kvasinkou obilí určitě jíst neměl, jinak dost riskuje. Správné pH ji opravdu likviduje, ovšem to chce nějakou dobu být v pořádku a ne to zkoušet hned zkraje, to se při jakémkoliv propadu pH kvasinka ihned množí a zakyseluje tělo, čímž si sama vytváří příznivé životní podmínky v těle hostitele.

Aha, no budem to sledovať. No zatiaľ pH drží dobre, aj keď v posledné dni som jedol aj niečo z toho obilia.
Môže samotné obilie spôsobiť ten prepad pH? Alebo ten musí byť spôsobený niečim iným a práve na to striehne kvasinka a hneď to využíva na množenie? Prepáčte za toľko otázok, len ľahšie sa mi veci aplikujú keď im rozumiem alebo aspoň trochu ich pochopím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 02, 2012 10:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
JozefK píše:
Aha, no budem to sledovať. No zatiaľ pH drží dobre, aj keď v posledné dni som jedol aj niečo z toho obilia.
Môže samotné obilie spôsobiť ten prepad pH? Alebo ten musí byť spôsobený niečim iným a práve na to striehne kvasinka a hneď to využíva na množenie? Prepáčte za toľko otázok, len ľahšie sa mi veci aplikujú keď im rozumiem alebo aspoň trochu ich pochopím.

Většina obilovin je kyselinotvorných a navíc živí kvasinky, které pak zase vytvářejí kyselost v těle.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 04, 2012 1:58 pm 
Offline

Registrován: sob pro 17, 2011 12:08 pm
Příspěvky: 18
Jarda píše:
Většina obilovin je kyselinotvorných a navíc živí kvasinky, které pak zase vytvářejí kyselost v těle.

Takže je to uzavretý kruh. Ako väčšina nesprávnych vecí. Píšete, že väčšina obilnín je kyselinotvorných. Ktorá je teda tá menšina?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 10:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
JozefK píše:
Takže je to uzavretý kruh. Ako väčšina nesprávnych vecí. Píšete, že väčšina obilnín je kyselinotvorných. Ktorá je teda tá menšina?

Pohanka, proso a dá se i amarant a quinoa.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 08, 2012 12:22 pm 
Offline

Registrován: ned led 08, 2012 12:18 pm
Příspěvky: 3
Dobrý den. Chci se zeptat. Je Plzeňské pivo Pilsner Urquell zásadotvorné? Popřípadě jiné pivo? Pokud není Plzeň zásadotvorná dá se alespoň považovat za nejmenší zlo? Jak je to s pivem obsahující kvasnice? Mockrát děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 08, 2012 3:14 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
sweps píše:
Dobrý den. Chci se zeptat. Je Plzeňské pivo Pilsner Urquell zásadotvorné? Popřípadě jiné pivo? Pokud není Plzeň zásadotvorná dá se alespoň považovat za nejmenší zlo? Jak je to s pivem obsahující kvasnice? Mockrát děkuji za odpověď.

Jako jedno z mála se dělá ze zásadité vody. Já pokud piji pivo, piji výhradně Plzeň a na mně působí zhruba neutrálně


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz