Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 27, 2024 5:55 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned led 08, 2012 3:27 pm 
Offline

Registrován: ned led 08, 2012 12:18 pm
Příspěvky: 3
A jak je to s tím kvasnicovým pivem ? Zdravé/nezdravé ? ( samozřejmě v rozumné míře)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 08, 2012 3:34 pm 
Offline

Registrován: ned kvě 29, 2011 9:32 pm
Příspěvky: 182
Já četl o pivu zajímavou teorii. Že kvasnicové pivo je plné kvasinek a tímpádem tyto kvasinky z piva můžou užírat potravu kvasince v těle. Jelikož kvasinka v těle se živí sacharidy, ale těžko se bude živit další kvasinkou.

Ale možná je to jenom zbožné přání milovníků piva, aby bylo zdravé \":)\"
Já mám s pivem takovou zkušenost, že při vypití 3 a více piv už dochází k vyplavování vitamínu B z těla a dochází ke zhoršení pokožky. Po jednom pivu je to v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 08, 2012 10:20 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
sweps píše:
Dobrý den. Chci se zeptat. Je Plzeňské pivo Pilsner Urquell zásadotvorné? Popřípadě jiné pivo? Pokud není Plzeň zásadotvorná dá se alespoň považovat za nejmenší zlo? Jak je to s pivem obsahující kvasnice? Mockrát děkuji za odpověď.

Tak Plzeňské pivo zásadité bylo, nicméně od momentu, kdy se vyrábí většinou v Polsku, tak tomu již věřit nejde a také od té doby se pivu vyhýbám. Místní piva jsou již pouze zdrojem zdravotních potíží, ovšem nedovedu vyhodnotit malé domácí varny, tam to může být jiné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 08, 2012 10:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
sweps píše:
A jak je to s tím kvasnicovým pivem ? Zdravé/nezdravé ? ( samozřejmě v rozumné míře)

Částečně správně to píše člen smajliss, až na to, že kvasinka se kvasinkou neživí, tu požírají laktobacily a ty v pivu najdete těžko. Spíše tedy toto pivo kvasinku množí, nebo jejímu množení napomáhá a z tohoto pohledu nic moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 10, 2012 5:38 pm 
Offline

Registrován: ned led 08, 2012 12:18 pm
Příspěvky: 3
Děkuji za odpověď. Ještě se zeptám na hřebíček, je zásaditý?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv led 12, 2012 9:11 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
sweps píše:
Děkuji za odpověď. Ještě se zeptám na hřebíček, je zásaditý?

Tak na to nedovedu odpovědět, ale pokud zlikviduje parazity, určitě se zvedne kyselost, nicméně v čistém těle se může chovat zásaditě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv led 26, 2012 7:50 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Na těchto stránkách tvrdí, že jablka a pomeranče jsou kyselinotvorné. Co si prosím o tom myslíte?

http://www.nasevyziva.cz/sekce-zasadite ... y-186.html


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv led 26, 2012 9:50 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Beladona píše:
Na těchto stránkách tvrdí, že jablka a pomeranče jsou kyselinotvorné. Co si prosím o tom myslíte?

http://www.nasevyziva.cz/sekce-zasadite ... y-186.html

hlavne medzi zasadotvornymi je maso, muka a strukoviny.

k tomu ovociu, niekde som to citala, naozaj zrele ovocie, vcetne jablk a pomaranca, by malo byt zasadotvorne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát led 27, 2012 11:24 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Na těchto stránkách tvrdí, že jablka a pomeranče jsou kyselinotvorné. Co si prosím o tom myslíte?

http://www.nasevyziva.cz/sekce-zasadite ... y-186.html

Ono to je těžké, a jde o to zda je ovoce zralé, to je většinou zásadotvorné, nebo nezralé a to je kyselinotvorné. V místních superhypermarketech se spíše koupí to nezralé a pak by šlo o informaci správnou i když jinak je to pochopitelně blábol.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 31, 2012 3:26 pm 
Offline

Registrován: pon říj 25, 2010 1:04 pm
Příspěvky: 46
Pane Jardo, jak mám skladovat tu kustovnici a brusinky, co jste mi poslal? Obojí v lednici? A jaká je doba trvanlivosti? Díky za odpověd.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 9:43 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
lev píše:
Pane Jardo, jak mám skladovat tu kustovnici a brusinky, co jste mi poslal? Obojí v lednici? A jaká je doba trvanlivosti? Díky za odpověd.

Ne, normálně v pokojové teplotě, tomu se nic nestane, toho se bát nemusíte. Trvanlivost je minimálně rok a za dobrých podmínek i mnohem déle, ale tak dlouho vám patrně nevydrží, jsou moc dobré a rychle mizí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2012 4:53 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
lev píše:
Pane Jardo, jak mám skladovat tu kustovnici a brusinky, co jste mi poslal? Obojí v lednici? A jaká je doba trvanlivosti? Díky za odpověd.

Jen bych je radši ve větším množství neskladoval v igelitu. Po delší době by mohlo dojít ke kondenzaci vlhkosti z bobulí, vzduchu nebo čeho a vše by mohlo začít v zapařeném pytlíku začít zahnívat. Kdysi se mi to stalo a od tý doby si na to dávám pozor a větší množství všeho možnýho si radši přesypávám z originálních plastovejch pytlíků.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 12:34 am 
Offline

Registrován: čtv čer 23, 2011 12:42 pm
Příspěvky: 150
Bydliště: slovensko-zlate moravce
dobri den , ak dobre rozumiem tak kyselina a zasada su viacmenej protiklady a ich zmiesanie sposobuje neuplne stranenie ....ja sa snazim o opak cize vytazenie z jedla maximum .... mam taku otazku ... "pravidlo - stravovanie " podla delenia kyselinotvornej a zasadtvornej je dokonalejsie ako to z pohladu delenej stravi nie ? \":)\" ....

sportujem a po treningu potrebujem doplnit telu bielkoviny a sacharidy najlepsie v tekutej forme a co najrychlejsie ich dostat do obehu .... poslednej dobe som ako zdroj sachardou zvolil MEDOVICOVÝ med ( ph cca 6,1 ) a mam otazku ci sa to bude velmi byt ked k tomu pridam "bielkovinovi koncentrat " vyrabajuci sa z srvatky ...to bude najskvor kyselinotvorne ... a teraz mam otazku bude to absolutne nevhodna kombinacia ? .... a ak ano musim to teda uzivat v casovich odstupoch , a chem sa spitat aky by mal byt ten casovi odstup ???
po treningu je to "boj z casom" takze to potrebujem co najrychlejsie ...



a mam este jednu otazku ..... rozmyslam o suplementacii preosiatej konopnej muky ktora ma podiel bielkovin cca 50 % a chcel by som ju kombinovat este s nejakym bohatim zdrojom bielkovin ... bude to najskvor zasadotvorne tak zivocisne zdroje vylucim ??? alebo sa to nebude az tak byt ??? ... dakujem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 12:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
borisek píše:
dobri den , ak dobre rozumiem tak kyselina a zasada su viacmenej protiklady a ich zmiesanie sposobuje neuplne stranenie ....ja sa snazim o opak cize vytazenie z jedla maximum .... mam taku otazku ... "pravidlo - stravovanie " podla delenia kyselinotvornej a zasadtvornej je dokonalejsie ako to z pohladu delenej stravi nie ? \":)\" ....

sportujem a po treningu potrebujem doplnit telu bielkoviny a sacharidy najlepsie v tekutej forme a co najrychlejsie ich dostat do obehu .... poslednej dobe som ako zdroj sachardou zvolil MEDOVICOVÝ med ( ph cca 6,1 ) a mam otazku ci sa to bude velmi byt ked k tomu pridam "bielkovinovi koncentrat " vyrabajuci sa z srvatky ...to bude najskvor kyselinotvorne ... a teraz mam otazku bude to absolutne nevhodna kombinacia ? .... a ak ano musim to teda uzivat v casovich odstupoch , a chem sa spitat aky by mal byt ten casovi odstup ???
po treningu je to "boj z casom" takze to potrebujem co najrychlejsie ...



a mam este jednu otazku ..... rozmyslam o suplementacii preosiatej konopnej muky ktora ma podiel bielkovin cca 50 % a chcel by som ju kombinovat este s nejakym bohatim zdrojom bielkovin ... bude to najskvor zasadotvorne tak zivocisne zdroje vylucim ??? alebo sa to nebude az tak byt ??? ... dakujem

Na trávení potřebujete v žaludku kyselé prostředí a na to vám odpoví krkací test, vše ostatní je zbytečné zkoumat.
Trénování vás překyseluje, ty doplňky také a pokud máte i kvasinky, tak pácháte sebevraždu.
Přebytek bílkovin je blbost a je jedno z čeho jsou, prostě jich jezte pouze tolik, kolik je nezbytně nutné, což i u sportovce většinou není nad 1,5 g na kilo váhy a den.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 4:36 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 23, 2011 12:42 pm
Příspěvky: 150
Bydliště: slovensko-zlate moravce
spravim si ten test , dakujem za radu .... a co sa tika toho prekyslenia treningu o tom viem ale je to moje hoby a vidim v tom vyznam , je to urcite lepsia zaluba ako vysedavanie po krcmach ... co sa tika kandidi tak v tom som torchu skepticky ...kandidu maju vseci ...niketori viac premnozenu , niektori menej ... a nadbytok bielkovin nemam teda aspon si to nemyslim ...bielkoviny cerpam prevazne z prirodnich zdrojov .... momentalne je jediny zivocisny zdroj pre mna kefir + 2-3 vajcia od domaci sliepok ...nikdy nie viac ako den stare ....

prepacte snazil som sa vam odpovedat ale toto je uz skvor do temi posilivanie \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz