Araila píše:
A prodělal jsi ty někdy nějaké mystické nebo magické okultní školení? Nejspíš ne. Protože pak bys věděl, že k opravdu hodnotným zážitkům, vyvěrajícím z nitra, je nanejvýš nutné soukromí a samota.
Teoretické školení jsem neprodělal.
Ono je to tak: někdo léčí angínu teplem, jiný zase znrzlinou. A výsledky jsou plusmínus stejné.
podobný to bude asi i tady. Soukromá terapie u pí. Foučkové bude určitě OK. Naopak, kdyby člověk narazil na magora, bylo by lepší být ve skupině.
já mám zkušenosti ze skupinových akcí jen ty nejlepší. A to jak z holtropního dýchání, tak i z meditačních technik.
Pokud chce člověk začít třeba i jen s hlubšími meditacemi, je vždycky lepší a bezpečnější skupinka vedená zkušeným lektorem. Kromě toho se dá ve skupině dojít do vyšších rovin, dosáhnout silnější energie.
Neznalý začátečník by se mohl otevřít nedobrým energiím. Ale přílišné strašení taky není na místě, člověk má dobré kontrolní mechanismy....
Úplně jiná kapitola pak je o tom, jestli si budeš léčit jeden problém a jdeš od toho, nebo to bereš jako delší cestu rozvoje a máš tam pak kamarády, vyměňuješ si zkušenosti, recepty, apod.....