Jindra píše:
ořechy rovnou ze stromu nejsou sušené a mají aktivní enzymy. sušené ořechy mají enzymy deaktivované (a je třeba je znovuoživit máčením). Vševěd má asi pravdu v tom, že je to alergická reakce. určitě vám radím knihu "Enzymová výživa" od Howella a budete vědět, co s alergií. Stručně: alergizující látce se nevyhýbejte, to byste musel dělat nadosmrti a to tedy není řešení. Lépe být zdráv, takže - alergizující látku jíst v miniaturních množstvích, dvakrát třikrát za den. Sledovat reakce - v případě alergie zpomalit, jinak pomalinku navyšovat, tělo získá enzymy, které mu dlouhodobě chyběly a alergie zmizí. Tipuji, že o to vám jde - zbavit se dané alergie.
Zmínil jsem, chybí vám enzymy... chtělo by to víc enzymaticky živé stravy (ovoce zelenina v syrovém stavu), pořád všechno nevařte. Vaše tělo je živé a zdravé bude pouze na živé stravě, tohle prostě neobejdete.
Tak když si je někdy koupím, namočím si je jako se to dělá s fazolema. S těma fazolema jsem to nevěděl a když jsem poprvé zkoušel vařit fazole, přiotrávil jsem se že jsem je nenamočil, pak mi bylo blbě
Alergií bych to tedy nenazval, když je to reakce na jedy které mají chránit ořech před napadením. Alergie je spíš reakce na neškodnou látku, než na jedy.
Ovoce a zeleninu tolik nejím, ale když, tak jedině syrovou. No teď mezi krátkými půsty jsem si dával vitamínovou bombu - v lídlu prodávaj 750g mraženou směs rybízu, malin, ostružin a borůvek, tak jsem jí večer celou snědl, případně mraženou půlkilovku malin. Tyhle malé plody jsou třeba 10x lepší než nějaké pomeranče, apod.