Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 12:33 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte čer 07, 2011 10:50 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Robim ho zo suroveho mlieka, z ineho som ho nikdy nerobil. Takze v tom, ze je z obchodnej siete asi problem nebude.
Takisto kefirky vazim a za 2 mesiace sa ich hmotnost vobec nezdvihla.

To je opravdu divné, čili jim něco vadí, pokud jde o naprosto čerstvé mléko, tak v tom může být také problém, mělo by být odstáté déle jak 4 hodiny od nadojení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte čer 07, 2011 10:53 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
AIM_FREEMAN píše:
Tak můj test s přisypáváním probiotických kapslí do kefíru skončil fiaskem. Záměrem bylo vytvořit superhoubu, kdy by žily některé další kmeny. V kapslích jich bylo snad 13. Jenže najednou kefír byl řidčí a přestal a postupně přestal být kyselý. Zřejmě s imigranty byly problémy a rozvrátilo to celou mega kolonii. Tak jsem dnes poslední dávku kefíru snědl a houbu sežral (asi 6 lžic). RIP, in my intestines, dear houba.

Je to možné, bakterie spolu vedou válku stále a je možné, že to válčení ve finále nemá vítěze.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte čer 07, 2011 10:55 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Hehe, dufam, ze si na tento test nepouzil vsetky.
Mna by najviac zaujimalo, kolko probiotik prezije travenie a dostane sa do creva, a ci ich MMS, koloidne striebro a kyselina askorbova likviduje. Skoda, ze nevlastnim laboratorium. \":-)\"

Tak to řešíte stejný problém, jako já a už se tím zabývám docela dlouho, nicméně ta laboratoř by asi byla nutná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte čer 07, 2011 1:25 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 17, 2011 10:04 pm
Příspěvky: 149
Jarda píše:
Tak to řešíte stejný problém, jako já a už se tím zabývám docela dlouho, nicméně ta laboratoř by asi byla nutná.

Už aby onemocněl a dostal se na tyto stránky nějaký vybavený mikrobiolog \"8-)\". Omlouvám se za černý humor. Ale bylo by to fajn;)

_________________
With Universal flow, Candida Albicans is leaving back home.:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř čer 22, 2011 4:17 pm 
Offline

Registrován: stř bře 30, 2011 9:50 pm
Příspěvky: 113
Domnievam sa správne, že oplachovnie huby, kefíranu a pravidelné každodenné umývanie poháru transf. kefír na nepoužitelný hybrid?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv čer 23, 2011 8:50 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat11 píše:
Domnievam sa správne, že oplachovnie huby, kefíranu a pravidelné každodenné umývanie poháru transf. kefír na nepoužitelný hybrid?
Ďakujem

Ano, to ji většinou zcela zlikviduje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob črc 02, 2011 6:29 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Jarda píše:
Každý mléčný produkt hlenotvorný je, ovšem u kefíru je to opravdu minimalizováno právě rozložením obsažených bílkovin bakteriemi. Nicméně každé tělo se chová individuálně a co jednomu svědčí, může druhému vadit, nejspolehlivější metoda je pokus s jedním, nebo několika dny čistě na kefíru a uvidíte, jak se vám to bude jevit.

Jak je to s obsahem vápníku v kefíru? Zůstává na stejné hranici jako v kravském mléce, kde je ho 3x víc než v lidském? Nerad bych se zavápnil, vlasová analýza mi ukázala, že ho mám velký přebytek...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2011 8:43 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Jak je to s obsahem vápníku v kefíru? Zůstává na stejné hranici jako v kravském mléce, kde je ho 3x víc než v lidském? Nerad bych se zavápnil, vlasová analýza mi ukázala, že ho mám velký přebytek...

V mléce sice je hodně vápníku, ale také mnoho látek, které jeho vstřebávání zásadně komplikují, čili z toho by jste strach mít nemusel, patrně by něco takového nastalo pouze při velkém přísunu vitamínu D3. Pokud dodáváte do těla dostatek hořčíku, neměl by problém vůbec nastat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv črc 07, 2011 9:58 pm 
Offline

Registrován: ned úno 28, 2010 11:25 pm
Příspěvky: 218
Dobrý den, známy ze saláše ze Slovenska mi dovezl čerstvou žincici - zajímal by mě Váš názor na tento produkt, děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv črc 07, 2011 10:22 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Sikora píše:
Dobrý den, známy ze saláše ze Slovenska mi dovezl čerstvou žincici - zajímal by mě Váš názor na tento produkt, děkuji

To je skvost a určitě se jí nedá nic vytknout.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát črc 08, 2011 11:12 pm 
Offline

Registrován: ned čer 26, 2011 11:48 pm
Příspěvky: 20
Vyrobila jse si doma asi acidofilní mléko. Do půl litru nepasterizovaného kravského mléka jsem vysypala 3 kapsle probiotik od swisu a za 48 hodin při pokojové teplotě z toho byla dobrota \":)\". Jedná se i v tomto případě o zdravé pití? Dokáží laktobacily zničit případné škodlivé bakterie, viry atd.?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob črc 09, 2011 7:17 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
vladěna píše:
Vyrobila jse si doma asi acidofilní mléko. Do půl litru nepasterizovaného kravského mléka jsem vysypala 3 kapsle probiotik od swisu a za 48 hodin při pokojové teplotě z toho byla dobrota \":)\". Jedná se i v tomto případě o zdravé pití? Dokáží laktobacily zničit případné škodlivé bakterie, viry atd.?

Určitě, bakterie se v mléce namnoží a máte jich pak mnohanásobek, což určitě ničemu nevadí a jde o zdravotně velice vhodný produkt. Laktobacily celkem úspěšně likvidují prakticky každého šmejda, čili není se čeho obávat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob črc 16, 2011 11:44 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Jarda píše:
lev píše:
Chtěla bych se zeptat, jak správně skladovat tibetskou houbu, kterou mám navíc. Nechci z ní ted nějakou dobu dělat kefír, ale chci si ji ponechat. Nevím ale, jak, jakou dobu a při jaké teplotě ji skladovat, aby se nezkazila a uchovala si své léčivé účinky?
Ještě jedna otázka. Nedávno jsem zapomněla po 24 hodinách vyndat houbu z mléka a nechala jsem ji v tom mléce dva dny při pokojové teplotě. Vadí to něčemu?
Krátké vynechání, tak do jednoho týdne není problém, prostě ji necháte v mléce v ledničce a tam týden klidně vydrží. Většinu lidí pak napadne ji na delší dobu zmrazit, ale normální zmražení moc vhodné není, lepší je houbičky opláchnout převařenou vodou a necháme je usušit v přežehleném bílém papírovém či plátěném pytlíku na dobře větraném místě tři až pět dnů (dle velikosti). Poté vložíme zrna do nádoby s těsným uzávěrem (můžeme je i zasypat sušeným mlékem) a uložíme do lednice, nikoli do mrazáku. Vydrží tak až jeden a půl roku. Pro oživeni je stačí dát opět do mléka, které každý den měníme, dokud mléko – kefír nezíská čistě nakyslé aroma. Trvá to od 4 do 10 dnů. Zamraženi uchová zrna dva měsíce nejvýše. Houbičky opláchnout převařenou vodou jako u sušeni vložíme zrna do nádoby, nebo do sáčku posypané sušeným mlékem tak, aby byla kompletně pokryta, a dáme do mrazáku. Pro znovuoživení je potřeba vložit zrna na pár minut do sklenice se studenou vodou, a poté z nich v cedníku opláchnout zbytky sušeného mléka. Následně je stačí vložit do čerstvého mléka v poměru 1 : 3 a každých 24 hodin mléko vyměnit, (vždy o trochu větší množství), až bude mléko – kefír cítit čistě a kysele.

Toto dlouhodobé uskladnění teda moc nedoporučujete? Mě to přijde jako pojistná zásoba docela rozumné:
"Dávku (např. 2 lžičky) dejte do malé sklenice s víkem, naplňte do 2/3 mlékem a uložte do mrazáku. Vydrží vám tam i několik let. Je to vaše zásoba v případě, že se vám s houbičkami něco stane. Kvalita budoucího Kefíru tím neutrpí. Skleničku (používám velikost jako na kořeni) trochu nechám v kuchyni rozehřát, abych mohla vyklepnout obsah do mléka, a už se kefír začne dělat."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob črc 16, 2011 9:40 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Toto dlouhodobé uskladnění teda moc nedoporučujete? Mě to přijde jako pojistná zásoba docela rozumné:
"Dávku (např. 2 lžičky) dejte do malé sklenice s víkem, naplňte do 2/3 mlékem a uložte do mrazáku. Vydrží vám tam i několik let. Je to vaše zásoba v případě, že se vám s houbičkami něco stane. Kvalita budoucího Kefíru tím neutrpí. Skleničku (používám velikost jako na kořeni) trochu nechám v kuchyni rozehřát, abych mohla vyklepnout obsah do mléka, a už se kefír začne dělat."

Sice se to jeví jednoduché, ale prakticky zde ten postup již několik lidí popisovalo a nahodit původní vlastnosti houby se po rozmrazení zase tak moc nevedlo, nicméně netvrdím, že to nemůže fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon črc 18, 2011 7:11 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Pane Jardo, říkáte, že houbička rozloží bílkoviny v mléce a tím zamezí jeho hlenotvornosti. Působí stejně i jogurtové kultury?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz