bludicka píše:
.......
To, čo propagovala Budwigová a obrovská popularizácia ľanového oleja vznikla najmä ako reakcia na vysoký konzum spracovaných rafinovaných olejov.
Len samotné ich vyradenie zo stravy a konzumácia zdravej stravy v podobe napr. zelenolistej zeleniny (zdroj omega 3), orechov, semien, nejakých rýb alebo mäsa z voľne pasúcich zvierat mi zabezpečí potrebu esenciálnych mastných kyselín. Na to rozhodne nepotrebujem piť ľanový olej a určite ho nepili ani naši predkovia, ale tí jedli poctivé maslo, mäso zdravých zvierat, nejaké orechy a hlavne nejedli ten spracovaný bordel - rafinované oleje, trans tuky......
Ty to mas Bludicko jednoduchy. Ja kdyz si dam doma kus masa tak to je z Billy nebo z Globusu a nejsem si uplne jisty jestli to je z volne se pasoucich zvirat
, takze mi to asi potrebu esencialnich mastnych kyselin nezajisti. A ty zelenolisty zeleniny taky tolik nemam, protoze mi holka sebrala odstavnovac
. A stravu asi taky nemam tak dokonalou jako ty. Tak to pak aspon snad vylepsuju tou Budwigovou.
bludicka píše:
Ja v podstate neskúmam až tak detailne informačné zdroje, skôr sa zamýšľam nad tým, čo čítam a dávam si to do súvisu s inými informáciami. Je mi úplne fuk, že autor toho článku o ľanovom oleji napísal nejaké knihy o kokosovom oleji, čo to má s tým spoločné? Čo má s tým spoločné FDA a ortuť vo vakcínach??? Doteraz mi tu nikto nenapísal jediný rozumný odborný argument na ten článok.
Ak sa dopátram faktov ako sa napr. vyrába krill oil a usúdim, že to teda rozhodne moc vhodné na konzumáciu nie je, tak je mi úplne fuk, že Mercola ho propaguje, ja si ho nekúpim, ale to neznamená, že Mercola píše všetko špatne. Skoro za všetkým je dnes nejaký záujem, rozhodujúce je to, ako som schopná posudzovať fakty a spájať s ďalšími informáciami.
Pro mne jsou zdroje clanku velice dulezite, protoze vetsinu tvrzeni v tech clancich si nemuzu overit a az na vyjimky pusobeji velmi verohodne. Klasickym prikladem je to, co se uci na medicine. Vsechno to pusobi velice verohodne a vedecky a vysledek je, ze mi sdeleji, ze je moje nemoc nevylecitelna. A totez mym znamym. A my jsme si behem par tydnu/mesicu ty nevylecitelne nemoci vylecili a od te doby uz oficialni medicine neverim. To neznamena, ze si nic neprectu, ale pak to hledam jeste jinde. A za stejne neseriozni povazuji FDA, rtut jsem uvedl jako priklad jejich podvodu.
Nerikam, ze Mercola pise vsechno spatne, ale je predevsim obchodnik velmi se zabyva marketingem a tam, kde porovnava vlastni produkt s jinym predpokladam jistou potencialni zaujatost. Navic jeho krill oil je asi super, aspon podle tvrzeni znameho, kteremu dost verim, ale pro mne velice drahy.
A jeste jednou k Bruce Fife, v clanku se nezabyva dietou Budwigove a predevsim resi problemy s oxidovanym olejem. Ja se snazim oxidovany olej nepouzivat uz davno, tak nepotrebuju dalsi zduvodneni. A navic tam pise evidentni blbost ze nikdo nebude publikovat negativni informace, protoze z toho neni profit. A jeste par dalsi drobnosti, takze ho nepovazuju za seriozni zdroj informaci. A jeste jednou, pro mne je opravdu dulezite jestli povazuju zdroj za seriozni, protoze overovani uvadenych informaci je pro mne vetsinou v ramci casovych a dalsich moznosti nemozne.