Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 20, 2024 12:42 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 861 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 58  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: ned říj 14, 2012 6:55 am 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
Bludičko, děkuji za Tvoji perfektní odpověď. Je tu však ještě jeden zásadní problém. Souhlasím s Tebou, že je dobré snížit ve stravě příjem omega 6, aby nebylo třeba suplementovat omega3 ve velkém množství. Ale já mám dlouhé roky chronickou kandidózu a jsem nucen držet nízkosacharidovou dietu. Abych na nízkosacharidové dietě dostal do sebe aspoň minimum kalorií, musím denně sníst aspoň 130 gramů tuku ( převážně olivový olej, máslo a syrové žloutky). Těch omega6 mám pak hodně a musím vyvážit pomocí omega3. Dle mě je tohle největší technický problém nízkosacharidové diety.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: ned říj 14, 2012 11:44 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
bludicka píše:
.......
To, čo propagovala Budwigová a obrovská popularizácia ľanového oleja vznikla najmä ako reakcia na vysoký konzum spracovaných rafinovaných olejov.

Len samotné ich vyradenie zo stravy a konzumácia zdravej stravy v podobe napr. zelenolistej zeleniny (zdroj omega 3), orechov, semien, nejakých rýb alebo mäsa z voľne pasúcich zvierat mi zabezpečí potrebu esenciálnych mastných kyselín. Na to rozhodne nepotrebujem piť ľanový olej a určite ho nepili ani naši predkovia, ale tí jedli poctivé maslo, mäso zdravých zvierat, nejaké orechy a hlavne nejedli ten spracovaný bordel - rafinované oleje, trans tuky......
Ty to mas Bludicko jednoduchy. Ja kdyz si dam doma kus masa tak to je z Billy nebo z Globusu a nejsem si uplne jisty jestli to je z volne se pasoucich zvirat \":lol:\" , takze mi to asi potrebu esencialnich mastnych kyselin nezajisti. A ty zelenolisty zeleniny taky tolik nemam, protoze mi holka sebrala odstavnovac \":(\" . A stravu asi taky nemam tak dokonalou jako ty. Tak to pak aspon snad vylepsuju tou Budwigovou.

bludicka píše:
Ja v podstate neskúmam až tak detailne informačné zdroje, skôr sa zamýšľam nad tým, čo čítam a dávam si to do súvisu s inými informáciami. Je mi úplne fuk, že autor toho článku o ľanovom oleji napísal nejaké knihy o kokosovom oleji, čo to má s tým spoločné? Čo má s tým spoločné FDA a ortuť vo vakcínach??? Doteraz mi tu nikto nenapísal jediný rozumný odborný argument na ten článok.

Ak sa dopátram faktov ako sa napr. vyrába krill oil a usúdim, že to teda rozhodne moc vhodné na konzumáciu nie je, tak je mi úplne fuk, že Mercola ho propaguje, ja si ho nekúpim, ale to neznamená, že Mercola píše všetko špatne. Skoro za všetkým je dnes nejaký záujem, rozhodujúce je to, ako som schopná posudzovať fakty a spájať s ďalšími informáciami.
Pro mne jsou zdroje clanku velice dulezite, protoze vetsinu tvrzeni v tech clancich si nemuzu overit a az na vyjimky pusobeji velmi verohodne. Klasickym prikladem je to, co se uci na medicine. Vsechno to pusobi velice verohodne a vedecky a vysledek je, ze mi sdeleji, ze je moje nemoc nevylecitelna. A totez mym znamym. A my jsme si behem par tydnu/mesicu ty nevylecitelne nemoci vylecili a od te doby uz oficialni medicine neverim. To neznamena, ze si nic neprectu, ale pak to hledam jeste jinde. A za stejne neseriozni povazuji FDA, rtut jsem uvedl jako priklad jejich podvodu.

Nerikam, ze Mercola pise vsechno spatne, ale je predevsim obchodnik velmi se zabyva marketingem a tam, kde porovnava vlastni produkt s jinym predpokladam jistou potencialni zaujatost. Navic jeho krill oil je asi super, aspon podle tvrzeni znameho, kteremu dost verim, ale pro mne velice drahy.

A jeste jednou k Bruce Fife, v clanku se nezabyva dietou Budwigove a predevsim resi problemy s oxidovanym olejem. Ja se snazim oxidovany olej nepouzivat uz davno, tak nepotrebuju dalsi zduvodneni. A navic tam pise evidentni blbost ze nikdo nebude publikovat negativni informace, protoze z toho neni profit. A jeste par dalsi drobnosti, takze ho nepovazuju za seriozni zdroj informaci. A jeste jednou, pro mne je opravdu dulezite jestli povazuju zdroj za seriozni, protoze overovani uvadenych informaci je pro mne vetsinou v ramci casovych a dalsich moznosti nemozne.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: ned říj 14, 2012 1:54 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Ja zdroje informácií overujem väčšinou až dodatočne, keď mám nejaké pochybnosti, vtedy skúmam nakoľko je ten zdroj nezávislý, či tam nie je nejaký komerčný záujem, zisťujem si informácie o autorovi a pod. Ale v prvej fáze sa spolieham skôr na vlastný úsudok, na to treba už ale mať nejaké znalosti.

Mne sa zdá trochu smiešne zavrhnúť celý článok Bruce Fife, v ktorom je naozaj kopec zaujímavých info a tie sa rozhodne netýkajú len ľanového oleja ale predovšetkým omega-6 olejov ako takých len preto, že napísal, že nikto nebude publikovať negatívne informácie o ľanovom oleji, čo je z časti pravda. Ľanový olej sa stal veľkým biznisom rovnako ako rybí tuk a je naozaj veľmi ťažké nájsť nejaké negatívne informácie o ľanovom alebo rybom oleji. Len nedávno tu boli zverejnené celkom dobré informácie o výrobe ľanového oleja od firmy Lucavida, inak človek nájde len veľmi sporadicky nejaké objektívne info.

Čo stojí ale rozhodne za povšimnutie v článku Bruce Fife je, že uvádza referencie, zdroje informácií z ktorých čerpal a je ich tam dosť veľa.

Moja diéta perfektná nie je, ale rastlinné omega 3 už teraz prijímam vo forme zomletých ľanových, konopných a chia semienok, oleje som vyradila aj z toho dôvodu, že som nikdy vlastne nevedela nakoľko je ten olej naozaj čerstvý a aký výrobný postup výrobca používa (rozdiely v kvalite sú tu veľmi veľké) a hlavne som úplne zredukovala príjem omega-6 vo forme olejov a spracovaných potravín, na varenie používam kokosový tuk, občas trochu olivového, palmový, tu nie je ani zlé ghí maslo na tepelnú úpravu a v podstate aj stará dobrá bravčová masť - len od tej som si už nejak odvykla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: úte říj 16, 2012 9:47 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Olej z agro-el je plnený v ochrannej atmosfére, takže by nemalo dôjsť k oxydácii po ceste, po odoslaní ho mám na druhý deň doma. Objednal som si ho 2x a chuťovo aj zápachom či vôňou bol rovnaký. Keďže sa normálne stravujem v práci v závodnej jedálni - aj keď si vyberám podľa možnosti menej škodlivé jedlá tak doplnenie omega3 myslím je užitočné. Neberiem toho veľa, 1 lyžica oleja, jedna lyžica semena a cca 4 deci acidka. Ak mám mlieko z družstva tak použijem kýšku namiesto acidka.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: úte říj 16, 2012 1:07 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
Já si od AE nechávala olej posílat už podruhé 5 l - tentokrát i přes léto a nebyl problém s kvalitou;).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: stř říj 17, 2012 10:41 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob srp 21, 2010 11:37 pm
Příspěvky: 59
bludicka píše:
Ja myslím, že zdravý rozum hovorí, že nebudem predsa konzumovať zoxidovaný rastlinný olej a takisto, ak do seba lejem vysoké množstvá aj nezoxidovaného oleja, tak to asi tiež môže mať nejaké následky.
To, čo propagovala Budwigová a obrovská popularizácia ľanového oleja vznikla najmä ako reakcia na vysoký konzum spracovaných rafinovaných olejov.
Teraz sa zisťuje, že mäso, mliečne produkty zo zvierat, ktoré žijú voľne v prírode alebo sa voľne pasú môže byť celkom významným zdrojom omega 3 tukov a čiastočne aj DHA.

Tak som celkom v rozpakoch... Chcela som si kúpiť ľanový olej ale čakala som, až sa ochladí. Nemám hlbšie poznatky o ľanovom oleji, doteraz som sa stretávala iba s pozitívnymi reakciami na ľanový olej a sírnu patlaninu od Budwigovej.
Bludička, chcem sa ťa spýtať, myslíš si, že je pravda, že Budwigová a jej diéta vyliečila veľa ľudí a títo stále odvtedy užívajú ľanový olej a sú zdraví? Ďalej nerozumiem tomu, čo myslíš tým liatím vysokých množstiev oleja do seba, jestvuje nejaká bezpečná hranica, o ktorej neviem?
Prepáč, ale som vážne na pochybách... Okrem iného spomínaš, že za všetkým je nejaký záujem, s tým súhlasím, predovšetkým v dvoch posledných citovaných vetách je zrejmý, aspoň z môjho laického pohľadu.
Mimochodom, myslela som si, že mäso akýchkoľvek zvierat nemá v zdravej výžive miesto.

_________________
"Keď ráno vstaneš, poďakuj za ranné svetlo, za svoj život a silu. Poďakuj za jedlo a radosť zo života. Ak nenachádzaš dôvod k vďake, hľadaj chybu sám v sebe." Tecumseh Shawnee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: čtv říj 18, 2012 6:54 am 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
[quote="Nso ci":23qeu5cy]Bludička, chcem sa ťa spýtať, myslíš si, že je pravda, že Budwigová a jej diéta vyliečila veľa ľudí a títo stále odvtedy užívajú ľanový olej a sú zdraví? Ďalej nerozumiem tomu, čo myslíš tým liatím vysokých množstiev oleja do seba, jestvuje nejaká bezpečná hranica, o ktorej neviem?
Prepáč, ale som vážne na pochybách... Okrem iného spomínaš, že za všetkým je nejaký záujem, s tým súhlasím, predovšetkým v dvoch posledných citovaných vetách je zrejmý, aspoň z môjho laického pohľadu.
Mimochodom, myslela som si, že mäso akýchkoľvek zvierat nemá v zdravej výžive miesto.[/quote:23qeu5cy]
Budwigovej diéta pomohla kopec ľuďom s rakovinou, o tom niet žiadnych pochybností, zasvetila tomu celý život a bola to významná biochemička. Ale to boli ťažko chorí ľudia, ktorí mali vážne deficity a tam sa používa trochu agresívnejší protokol ako u zdravých ľudí a ona sa preslávila práve kombináciou ľanového oleja a sírnych aminokyselín, ktorá urobila užívanie ľanového oleja vo vysokých dávkach bezpečným. Budwigová nepoužívala rybí tuk najmä z dôvodu jeho vysokého spracovania, ale rybí tuk je ešte viac nenasýtený ako ľanový a ešte viac je schopný na seba naviazať kyslík ako ľanový olej a hlavne obsahuje EPA/DHA, lenže zohnať nespracovaný rybí tuk je veľmi ťažké.

Ľanová zmes bola ale iba jednou časťou jej protokolu, základ bola strava.

Kúpte si kvalitný ľanový olej od firiem, s ktorými tu majú dobré skúsenosti Agro-el alebo tá Lucavida. Doporučované denné dávky ľanového oleja sú približne 2 čajové lyžičky až 1 polievková lyžica. Alebo si pomeľte ľanové semiačko na kávovom mlynčeku a tak ho užívajte.

Ľanový olej si ľudia u nás skôr zoženú kvalitný ako rybí tuk a olej z rias, tie sú tu nedostupné a musia sa objednávať zo zahraničia (ak takúto možnosť máte, tak si objednajte skôr tie), preto je lepšie užívanie aspoň ľanového oleja ako zdroj omega 3 ako neužívať nič, teda pokiaľ nekonzumujete napr. kvalitné ryby (sem ale rozhodne nepatrí filé smažené na rastlinnom oleji). A chia semienka môžu byť pre niektorých zase finančne náročné (ale majú výhodu, že neobsahujú phytoestrogény ako ľanové), ale určite by som aspoň zvážila tie konopné semienka, tie sa tu dajú zohnať pomerne lacno. Ľanové semienko obsahuje toxíny cyanogenic glycosides (

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: čtv říj 18, 2012 9:47 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
[quote="bludicka":1oo3hows]Budwigovej diéta pomohla kopec ľuďom s rakovinou, o tom niet žiadnych pochybností, zasvetila tomu celý život a bola to významná biochemička. Ale to boli ťažko chorí ľudia, ktorí mali vážne deficity a tam sa používa trochu agresívnejší protokol ako u zdravých ľudí a ona sa preslávila práve kombináciou ľanového oleja a sírnych aminokyselín, ktorá urobila užívanie ľanového oleja vo vysokých dávkach bezpečným. Budwigová nepoužívala rybí tuk najmä z dôvodu jeho vysokého spracovania, ale rybí tuk je ešte viac nenasýtený ako ľanový a ešte viac je schopný na seba naviazať kyslík ako ľanový olej a hlavne obsahuje EPA/DHA, lenže zohnať nespracovaný rybí tuk je veľmi ťažké.

Ľanová zmes bola ale iba jednou časťou jej protokolu, základ bola strava.

Kúpte si kvalitný ľanový olej od firiem, s ktorými tu majú dobré skúsenosti Agro-el alebo tá Lucavida. Doporučované denné dávky ľanového oleja sú približne 2 čajové lyžičky až 1 polievková lyžica. Alebo si pomeľte ľanové semiačko na kávovom mlynčeku a tak ho užívajte.

Ľanový olej si ľudia u nás skôr zoženú kvalitný ako rybí tuk a olej z rias, tie sú tu nedostupné a musia sa objednávať zo zahraničia (ak takúto možnosť máte, tak si objednajte skôr tie), preto je lepšie užívanie aspoň ľanového oleja ako zdroj omega 3 ako neužívať nič, teda pokiaľ nekonzumujete napr. kvalitné ryby (sem ale rozhodne nepatrí filé smažené na rastlinnom oleji). A chia semienka môžu byť pre niektorých zase finančne náročné (ale majú výhodu, že neobsahujú phytoestrogény ako ľanové), ale určite by som aspoň zvážila tie konopné semienka, tie sa tu dajú zohnať pomerne lacno. Ľanové semienko obsahuje toxíny cyanogenic glycosides (

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Naposledy upravil pv33 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: čtv říj 18, 2012 10:19 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
bludicka píše:
Na mäse je škodlivá najmä jeho tepelná úprava (ľahké podusenie je ešte ok) a je to hlavne mäso z veľkochovov, ale určite sa nedá mäso paušálne označiť za škodlivé, dokonca surová pečeň, surové mäso a surové žĺtky sa používajú pri liečbe rakoviny. Ale opäť v našich podmienkach zohnať kvalitné mäso je tiež pomerne náročné a drahé, tu nemáme bio mäso v každých potravinách ako napr.v Rakúsku, ale aj to bio mäso predávané v Rakúsku napr. kuracie je zo sliepok kŕmených kukuricou a zrnom (oni to tam píšu na obal) a nie zeleným, takže aj tak nebude obsahovať nejaké omega 3 a DHA. Najlepšia je divina, ak má niekto možnosť zohnať, alebo jahňacie, tie väčšinou takmer vždy jedia hlavne trávu a seno.

Surová pečeň je hotový zdroj toxínov
Odkedy nejem žĺtky sa cítim oveľa lepšie, prestal som zabúdať a celkovo som na tom lepšie
Mäso nakupujem väčšinou dovážané zo Škótska, austrálie (kenguru) hodne rýb atď.
Stáda sa môžu pásť kde chcú, všetko je zamorené. Nič nie je opravdu Bio, to by museli chovať na mesiaci.
V Rakúsku si mäso nemôže dovoliť kúpiť každý, je 2x drahšie než u nás.
(ľahké podusenie je ešte ok)? A čo parazity??? Jaj, najlepšie kúpiť mäso z diviaka a ľahko podusiť. A už len "zajít si do Pelhřimova" ako to radil Dr. Hrušínsky.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: čtv říj 18, 2012 11:06 am 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
Tiež konzumujem Budwigovej zmes skoro denne s tromi lyžicami ľan. oleja,tak som po Bludičkinom príspevku zostala trochu prekvapená.Pv33 ďakujem za vysvetlenie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: čtv říj 18, 2012 11:24 am 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Dietu J. Budwig jedu už téměř 3 roky a s pouze kladnými výsledky a účinky. J. Budwig se zabývala výzkumem přes 40 let, pak přijde nějaká ( s prominutím vo-bludička ), která zpochybní celý její 40ceti letý výzkum během pár vteřin, co na to říct, komu věřit? Už výše uvedený výplod bludičky o mase hovoří sám o sobě o její přehnané snaživosti být nejchytřejší, zatím však vše nasvědčuje o pravém opaku. Ze začátku snad působily její příspěvky trochu k věci, nyní však nestojí za čas, který by se dal věnovat jejích přečtení. Velký dík patří PV33 za jeho přínosné příspěvky, sledování a věnování času objasňování takových výplodů, jaké sem dává např. bludička.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: čtv říj 18, 2012 12:40 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Deane píše:
Odkedy nejem žĺtky sa cítim oveľa lepšie, prestal som zabúdať a celkovo som na tom lepšie
Mäso nakupujem väčšinou dovážané zo Škótska, austrálie (kenguru) hodne rýb atď.
Stáda sa môžu pásť kde chcú, všetko je zamorené. Nič nie je opravdu Bio, to by museli chovať na mesiaci.
V Rakúsku si mäso nemôže dovoliť kúpiť každý, je 2x drahšie než u nás.
(ľahké podusenie je ešte ok)? A čo parazity??? Jaj, najlepšie kúpiť mäso z diviaka a ľahko podusiť. A už len "zajít si do Pelhřimova" ako to radil Dr. Hrušínsky.

Mäso, keď sa vymrazí na -25 stupňov celzia po dobu 14 dní, stačí aj menej, ale istota je tie dva týždne, parazity sa v ňom spoľahlivo zničia.
Ja neviem v akej forme ste jedli ten žĺtok, tak ale je rozdiel surový a napr. nejaké tepelne upravované, smažené, pečené. Ale ja nikoho o tom nepresviečam, len to som to uviedla, že sa to používa aj pri pacientoch s rakovinou.

Pečeň som mala na mysli samozrejme od zvierat, ktoré sa voľne pasú, keby bola naozaj taká toxická, tak by ju doteraz nepoužívali v Gersonovej terapii.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: čtv říj 18, 2012 12:56 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
jani píše:
Dietu J. Budwig jedu už téměř 3 roky a s pouze kladnými výsledky a účinky. J. Budwig se zabývala výzkumem přes 40 let, pak přijde nějaká ( s prominutím vo-bludička ), která zpochybní celý její 40ceti letý výzkum během pár vteřin, co na to říct, komu věřit? Už výše uvedený výplod bludičky o mase hovoří sám o sobě o její přehnané snaživosti být nejchytřejší, zatím však vše nasvědčuje o pravém opaku. Ze začátku snad působily její příspěvky trochu k věci, nyní však nestojí za čas, který by se dal věnovat jejích přečtení. Velký dík patří PV33 za jeho přínosné příspěvky, sledování a věnování času objasňování takových výplodů, jaké sem dává např. bludička.

Ja Vám Váš postoj neberiem, môžete si brať ľanový olej ako chcete, ale nemusíte sa preto do mňa navážať. To, že ma viac urážate ako používate reálne odborné argumenty, svedčí len o tom, že vlastne danej problematike moc nerozumiete. Netvrdím, že ja tomu rozumiem na 100%, len som sa snažila uviesť niektoré zaujímavé fakty o esenciálnych olejoch.

Knihu od Budwigovej som čítala, ale pojednanie o tukoch sa zaoberá väčšinou len rizikami priemyselných spracovaných rastlinných olejov a o potrebe dodávania omega 3 mastných kyselín.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: čtv říj 18, 2012 1:31 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
pv33 píše:
Nemam moc casu, mozna jsem tu napsal neco zmatene a s preklepy, ale chtel jsem rychle reagovat. Predevsim kvuli lidem, kteri zde na foru lneny olej pouzivaji a chteji pouzivat. Kazdemu doporucuju, aby si sam precetl knihu od Budwigove (http://ulozto.cz/xhEvbia/doplnek-budwig ... y-olej-pdf) a udelal si vlastni nazor a ujasnil si, jestli chce verit Bludicce nebo dr Budwigove. Ja za sebe beru informace od Bludicky jako velice neseriozni a lneny olej dal beru 4 lzice denne a obcas dvojitou davku.

Mojim cieľom rozhodne nebolo poskytovať nejaké "neseriózne" informácie. pv33, Tvoje príspevky sú cielene zamerané tak, že spochybnia úplne všetko, čo som doteraz napísala o esenciálnych olejoch a bolo toho rozhodne viac, než len čo sa týka samotnej Budwigovej, ale na to si Ty nikdy nereagoval. Selektívne si vyberieš, čo sa Ti hodí, neustále tu argumentuješ nejakými zdrojmi informácií, aby si všetko spochybnil, ono je to totižto ľahšie ako sa zamýšľať a písať odborné argumenty, na ktoré by si prišiel Ty sám.

Toto fórum má byť o výmene informácií, len tak sa ľudia dozvedia niečo nové. To, že nejaké nové informácie nabúrajú niečí stereotyp a predstavu o niečom, ešte neznamená, že tie informácie hneď zavrhnem. Tých stereotypov je tu viac, aj rybí tuk sa tu doporučuje a nikoho nezaujímalo, že je to vysoko spracovaný tuk - presne to, pred čím Budwigová vo svojej knihe varuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: čtv říj 18, 2012 1:44 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
bludicka píše:
Ja Vám Váš postoj neberiem, môžete si brať ľanový olej ako chcete, ale nemusíte sa preto do mňa navážať. To, že ma viac urážate ako používate reálne odborné argumenty, svedčí len o tom, že vlastne danej problematike moc nerozumiete. Netvrdím, že ja tomu rozumiem na 100%, len som sa snažila uviesť niektoré zaujímavé fakty o esenciálnych olejoch.

Knihu od Budwigovej som čítala, ale pojednanie o tukoch sa zaoberá väčšinou len rizikami priemyselných spracovaných rastlinných olejov a o potrebe dodávania omega 3 mastných kyselín.

Odborné argumenty???? S těma na mě opravdu nechoďte !!!! Nespočet mudrlantů se mi snažilo právě " odbornými ( odpornými ) argumenty vyvrátit působení některých věcí, a to přímo diety Budwig, že není vhodná pro kardiaky, že peroxid je nebezpečné používat vnitřně, že konzumace habanera je nebezpečná, že aminokyseliny, vitamíny, minerály nejsou léčebnou metodou, autohemoterapie je nákrok k rakovině a tak podobně. Takže odborné studie a výzkumy uznávám teprve až si to vyzkouším na sobě, nikoliv z teoretického usuzování, ale praxe je pro mě směrodatná, jinou stránkou věci je tzv. lidská tvořivost, neboli rádoby doupravování si různých protokolů. Já absolutně nemám potřebu dané problematice rozumět a ohrazovat se teoretickými znalostmi, ne každý vědec je moudrý! Zaneřádila jste zde forum tak, že pokud si vaše příspěvky přečte člověk, který je začátečník, tak ho odradíte a tím si ho prakticky berete na svědomí - to vám gratuluji ( ironie ). Neznám vás rozhodně vás nebudu soudit, ale je na vašem zvážení, jaký přínos zde mají vaše teoretické příspěvky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 861 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 58  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz