Bobule píše:
Dobrý večer pane Jardo.
Prosím o radu. Chtěla bych vědět, zda je v mé situaci vhodné konzumovat sirnou patlaninu a případně kokosový olej.
Z krve mi byl zjištěn cukr, 8,8 mml/l, zkusila jsem 14 denní kůru se Sanogelem a do jídelníčku zařadila živou potravu a koupila jsem si glukometr. Cukr je nyní většinou 5 - 6mml/l, a ještě se mi povedlo shodit asi 6 kg, za což jsem moc ráda. Stále mě ale svědí pokožka a vylézají různé pupínky. Domnívám se, že jsou to projevy čištění, že se ty nahromaděné jedy takto dostávají z těla ven. Ale mám ještě jeden problém. Již delší dobu mi praská kůže na kloubu prstu a v tom ohybu se to nechce hojit, kůže se loupe a pod ní je červená "nezralá" kůžička. Je to velmi nepříjemné, bolestivé a svědí to. Dost mi to vadí, protože bolavý prst na ruce nemůžu běžně používat při domácích pracích a už vůbec ho nemohu namáčet ve vodě. Už bych si přála to mít zahojené. Četla jsem zde na stránkách že pokud je v těle zánět, že by pomohla sirná patlanina. Tak mě napadlo, zda by mi pomohla sirná patlanina, nebo kokosový olej, třeba i na ten nehojící se prst, ale na druhou stranu mám obavu, aby se konzumací tuku zase nezvýšil cukr. Vy jste mi sice nedávno doporučoval kvůli zvýšenému cukru raději žádný tuk nejíst, aby se buňky odstučnily a mohly přijímat cukr, ale já už opravdu nevím co bych na ten prst dala, aby se zahojil. K doktorovi se mi s tím jít nechce, protože by mi předepsal, jako se už stalo, mast s kortikoidy, nebo mast s antibiotiky. Kortikoidy neberu, ale ani mast s antibiotiky mi nepomohla. Pomohla by mi patlanina nebo byste mi doporučil něco jiného?
Děkuji
To se blbě odhaduje z čeho to vzniká, ale vyzkoušel bych to kokosovým olejem mazat, případně vyzkoušejte kašičku z rozmixované papáye, nebo kostival a samozřejmě sirná patlanina také umí celkem zázraky. Ovšem nedělal bych vše naráz, vždy pouze jedno a pokud to třeba za tři dny nezabere, tak další. Také dlouhodobě zcela vynechávat tuk, není dobré, nějaké rozumné množství se jíst musí, jinak nefunguje dobře defekace.