loeX píše:
Takže další vlákno dostudované:) zajímalo by mě pár věcí:
1. omega 3 - sirná patlanina bude asi nejlevnější zdroj, ale je nějaký problém u kapslí z rybího tuku? mám je tu nakoupené, takže bych je chtěl dobrat.
2.vit C - užívat s bioflavonoidy - chápu správně, že účinnost se snižuje po jídle, tudíž užívat stylem - ovocná snídaně a na to panák vody s práškem vit C je špatně? Bylo by vhodné natrhat šípek - nasušit a pak tento panák namíchaný s šípkem vypít před snídaní? zřejmě se neptám na něco co už zaznělo, ale těch informací je pěkná kupa a vyznat se v tom je alespoň ze začátku těžké.
3.Pokud nee pangamin z důvodu candidy stačí kdejaký b komplex z lékarny - je moje domněnka správná?
4.Jednou jsem se ocitl na školení jisté mlm společnosti, kde pan školitel tvrdil, že syntetické vitamíny dlouhodobě brané omezí možnosti těla přijmout přírodní vitamíny - váš názor? Zřejmě snaha zvýšit prodejnost jejich "přírodních přípravků" že? Podobný dotaz tu padl, ale byl špatně formulován, jelikož tázající tvrdil, že syntetické vitaminy časem blokují možnost VYTVÁŘET vitaminy vlastní, což je hloupost.
5.v poslední době se mezi lidmi rozlézá společnost tiens, kdy se jedná o doplňky stravy, strategie léčby téměř všeho je nacpat do lidí kupu vlákniny -vyčistit střeva a poté dávky spiruliny a vápníku. Vy tvrdíte, že vápníku je nadbytek a samozřejmě spíše věřím vám, ale jaký důvod to může mít? Alkalizace? Tato společnost má svoje produktové portfolio založené na doplňcích vápníku.
6. jaký máte názor na řasy spirulina a chlorella brané dohromady? dočetl jsem se, že v této kombinaci by měly pokrýt veškeré minerály i proteiny. Může se to nějak "mydlit" s vaším doporučovaným režimem, který hodlám nastolit?
7.co říkáte na inda Prahlad Janí - údajně 70 nejedl,nepil, což se potvrdilo a já sám jsem přesvědčen, že úmornou prací na sobě je možné tohoto stavu dosáhnout. Ovšem co si nedokážu vysvětlit je to, že jeho věk je 78 a tedy z čeho vyrostl? Asi hloupá otázka, jelikož se jedná o věci mezi nebem a zemí, ale zajímal by mě Váš názor:) Dále jsem se setkal s cestopisem z Indie, kde jogíni žijí v himalájích udájně pouze na bramborách (6let nic jiného, uvadí autor), Dá se to vysvětlit tak funkčním tělem, že si vše potřebné nasyntetizuje jen z brambor?
8.mám pěknou zahrádku a pěstování čehokoliv mi dělá radost, pokud budu dobře a organicky hnojit mohu přes léto, kdy žiji pouze ze své zeleniny a ovoce vynechat doplňky? teoreticky samozřejmě?
1. Dobrat klidně můžete.
2. Oba postupy jsou možné.
3. Ano, jakékoliv cenově dostupné léčivo.
4. Teoreticky by to takto mohlo fungovat, ale již vám nesdělil, že některé látky se již v potravinách prakticky nevyskytují a pak prostě jiná možnost není.
5. Část je správně, ale samotné vápno je škodlivé a lze si to i snadno a logicky odvodit. To se pouze usadí a škodí o alkalizaci nemůže být řeč.
6. To nevadí, pouze je to drahé, stejné látky dodá klidně i vojtěška a mnoho jiných bylin zcela zdarma.
7. Tělo není pouze chemická, ale i alchymistická laboratoř, dokonce si musíte uvědomit, co vše obsahuje vzduch a za určitých podmínek se na něm žít dá i když je otázkou jak dlouho. U těch brambor, tam opravdu nevidím problém, klidně i celý život.
8. Pokud tam budete v té půdě mít všeho dostatek, což je docela blbnutí a například měď se tam dá dostat pouze používáním měděného nářadí, tak asi ano, ale chce si to dost nastudovat, některé látky jsou z potravního řetězce zcela vyřazeny.