Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 6:57 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned zář 30, 2012 7:53 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Kefír a jogurt robíte zo studeného mlieka? Teda zarobiť a dať do jogurtovača? Lebo v návode sa píše že sa má mlieko zohriať na teplotu už neviem presne ale asi 85 stupňov. Po vychladení zarobiť. Ide o to, že na družstvách nejaká 100%-ná hygiena nikdy nebola a muchy obletujú vždy. Preto sa môžu namnožiť aj nežiadúce baktérie. Viem že budete oponovať že zahriatím sa ničia .......... Ale zase vedome jesť rôzne baktérie a potom s nimi bojovať, tak neviem. Babo raď.
Ja som pri kravách ako decko vyrastal, pásol som aj som dojil, dokonca som sa so ženou v 87-mom zamestnal na družstve pri kravách, bolo to vtedy dobre platené. Ale žena vystriezvela z vidiny dobrého a rýchleho zárobku len raz ju krava šľahla ocasom po xichte. Tak som to zbalil tiež. Však som ano medzi ľudí nemohol, smrdel som až... To len aby ste pochopili prečo mám pochybnosti. Neviem aká je hygiena dnes na družstvách ale ideálne to nebude. Určite tam neni sterilné prostredie.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned zář 30, 2012 1:03 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Deane píše:
Kefír a jogurt robíte zo studeného mlieka? Teda zarobiť a dať do jogurtovača? Lebo v návode sa píše že sa má mlieko zohriať na teplotu už neviem presne ale asi 85 stupňov. Po vychladení zarobiť. Ide o to, že na družstvách nejaká 100%-ná hygiena nikdy nebola a muchy obletujú vždy. Preto sa môžu namnožiť aj nežiadúce baktérie. Viem že budete oponovať že zahriatím sa ničia .......... Ale zase vedome jesť rôzne baktérie a potom s nimi bojovať, tak neviem. Babo raď.
Ja som pri kravách ako decko vyrastal, pásol som aj som dojil, dokonca som sa so ženou v 87-mom zamestnal na družstve pri kravách, bolo to vtedy dobre platené. Ale žena vystriezvela z vidiny dobrého a rýchleho zárobku len raz ju krava šľahla ocasom po xichte. Tak som to zbalil tiež. Však som ano medzi ľudí nemohol, smrdel som až... To len aby ste pochopili prečo mám pochybnosti. Neviem aká je hygiena dnes na družstvách ale ideálne to nebude. Určite tam neni sterilné prostredie.

Samozrejme, tak jak ho dostanu z automatu, tak z nej udelam kefir nebo jogurt, proc bych ho nicil zahrivanim?

Clovek je od prirody vybaveny na to fungovat v tomto prostredi.
Pokud testovali mleko kojicich zen, tak se zhrozili, kdyz zjistili, ze je plne bakterii a viru. Proc asi, aby se s nimi male dite seznamilo a vytvorilo si na ne imunitu.
Jako maly kluk jsem take chodili pro mleko k soukromnikovi a pily ho tak, jak ho nadojili.
Problem dnesnich lidi je ten, ze ziji v prilis sterilnim prostredi, takze ve chvili, kdy se potkaji s nejakou bakterii nebo virem, tak je to hned skoli.
Ja nemam problem pobyvat v mistnosti s lidmi majici virozu, nechci psat primo chripku, to uz se ted tezko pozna. Telo ma dostatecnou imunitu, aby se s tim vyporadalo, navic je ciste, tak nepotrebuje vykaslavat zadne hleny.

Mne ve strave vadi tezke kovy, hormonalni antikoncepce, herbicidy, atd. Vsechno umele co clovek do prirody vnesl.
S tim si telo poradit neumi, na to bohuzel neni pripravene. Takze hlavni problemy vznikaji z techto veci, ne z viru a bakterii.

Mel jsem v praci kamarada, jeho manzelka pracovala v hygienicke stanici. Neustale se myla a vsechno peclive nekolikrat umyvala, ale byla porad nemocna. Kamarad, kdyz mu spadla namazana houzka na zem, maslem dolu, tak z toho masla trochu seskrabnul tu nejvetsi spinu a klidne ji snedl. Jeho zena z toho silela. Jenze on, na rozdil od zeny, byl neustale zdravy.

Co myslite, ze v tech jidlech v obchodnich domech je vsechno namlete, mysi, svaby, pavouci, moucni cervy, ruzny dalsi hmyz z pole. Plevele, namel, plisne, zhnile ovoce a zelenina. V mase to same. Myslite si, ze to pri tom prumyslovem zpracovani nejak prebiraji, to si delali jeste lide doma, na prumyslove lince na to neni cas. To podle mne to nadojene mleko primo od kravy je jeste zlate proti temto potravinam.

Cim Vas krmi v restauracich a hospodach, tam bych mel naopak strach si dat neco k jidlu, takze tam nikdy nejim.

Ja si to na sobe neustale overuji, ze to tak funguje, zkuste to take a uvidite. \":-)\"

Hrozne rad bych se zucastnil programu, ktery vede Jiri Vokac "Cmolik":

http://www.kmm.cz/2012/03/jiri-vokac-cm ... eadership/

http://innerwinner.tv/cs/play/korporatni-saman

Bohuzel ucast neni mozne si zaplatit, je to neuveritelne drahy program.


Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned zář 30, 2012 6:17 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Mne nejde o to, že či pit mlieko neprevarené. V tom nevidím problém. Niekde som čítal že pri tom jogurtování môžu práve tie baktérie prehlušiť tie ktoré chceme získať. Preto som mal obavu. Ja som raz skúšal robiť kefír zo surového a nepodarilo sa.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned zář 30, 2012 8:55 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Deane píše:
Mne nejde o to, že či pit mlieko neprevarené. V tom nevidím problém. Niekde som čítal že pri tom jogurtování môžu práve tie baktérie prehlušiť tie ktoré chceme získať. Preto som mal obavu. Ja som raz skúšal robiť kefír zo surového a nepodarilo sa.

Ano, v tom muzete mit pravdu, to je treba vyzkouset. Ja mam vyzkousene dva zdroje mleka a oba mi funguji bez problemu. Jak kefir, tak jogurt jde udelat bez problemu.
Naopak jsem mel dvakrat problem s tim prevarenym mlekem z obchodu.

Dulezite je, pri priprave neolizovat lzice, a nevracet je zpatky, aby se zbytecne nemnozili breberky z ust, to uz jsem tady psal.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned zář 30, 2012 10:31 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Samozrejme prevarené z obchodu je o niečom inom. Jaká teplota by stačila na paralyzovanie tých potvor v mlieku?

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2012 9:52 pm 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
díky inženýre. ještě nějaké tipy, jakou syrovou zeleninu jste mixovali dceři? já jsem právě malýmu dala s odstupem dvakrát pohanku, kterou mi pak v noci vyzvracel a od té doby bylo co se týče syrové zeleniny po zdravé stravě. Ještě čím by jste nahradil k večeři tu instantní kaši?
do toho kefíru či tvarohu bych mohla přidat ten sladík, či třeba agávový sirup? nebude to kvasit?a k těm ořechům - nějaký typ na dobrý zdroj, uvádíte tu jak jsou ořechy samá plíseň.
jinak mě to dobře udělá na pastu i omega, kromě máku.
díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte říj 09, 2012 12:20 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
inzenyr píše:
Jogurt udelate velice snadno. Litr mleka nejlepe plnotucneho, jeden kelimek bileho jogurtu Klasik z Alberta, tento jogurt vyrabi Hollandia a celkem slusne chuti. Dve sklenice 0,7l s patentnim uzaverem, nebo sklenicky od detske vyzivy. Jogurt rozdelite do sklenic, cistou lzici a lzici pri plneni jogurtu do sklenic "NEOLIZOVAT". Zalijete mlekem a zamichate. Delaji k tomu ucelu jogurtovace, ale staci nerezovy hrnec s dobre dolehajici poklickou, ja pouzivam ZEPTER, ale staci i jiny nejlepe se zesilenym dnem, protoze varice hreji naplno a pak se na urcitou dobu vypinaji, takze pokud nema hrnec silne dno, tak by se jogurt mohl v hrnci prehrat pokud sklenice stoji primo na dne hrnce. Sklenice date do hrnce, zalijete vodou a ohrejede na teplotu 40 az 45°C. Ja to davam na varnou desku a nastavim ji na prvni stupen a 99 minut, po ubehnuti 99 minut nastavim jeste jednou 99 minut a po ubehnuti prehodim hrnec dvema rucniky a necham pomalu vyhladnout. Po cca 6 az 8 hodinach mate jogurt hotovy. Nekdo dava hrnec s jogurtem do perin nebo do deky, aby se co nejdele udrzela dostatecna teplota, kdy jogurtova kultura jeste pracuje. Jogurtovac Vam potrebnou teplotu po stanovenou dobu udrzuje sam.
Pokud mate nastavitelnou troubu na udrzeni teplych potravin, tak muzete pouzit i troubu nebo v zime ustredni topeni. Pozor, nekde ma ustredni topeni vyssi teplotu nez 45°C a misto jogurtu vyrobite sireninu na vyrobu syru.
Inzenyr

Díky za cenný návod. Je to vlastně jednoduchý "recept", jak si vyrobit jogurt doma a lidi si dneska ani neuvědomují, jaký je rozdíl mezi tímto, který si sami vyrobí (nejlíp asi ze syrového nepasterovaného nehomogenizovaného mléka) a tou chemickou směskou, kterou jakožto jogurt prodávají obchodní řetězce (ještě by ty prodejny měly ke každému jogurtu rovnou přibalovat balíček kapesníčků, aby je lidi nemuseli shánět, až se tím jejich jogurtem zahlení, he he).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: stř říj 10, 2012 1:44 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Petra píše:
díky inženýre. ještě nějaké tipy, jakou syrovou zeleninu jste mixovali dceři? já jsem právě malýmu dala s odstupem dvakrát pohanku, kterou mi pak v noci vyzvracel a od té doby bylo co se týče syrové zeleniny po zdravé stravě. Ještě čím by jste nahradil k večeři tu instantní kaši?
do toho kefíru či tvarohu bych mohla přidat ten sladík, či třeba agávový sirup? nebude to kvasit?a k těm ořechům - nějaký typ na dobrý zdroj, uvádíte tu jak jsou ořechy samá plíseň.
jinak mě to dobře udělá na pastu i omega, kromě máku.
díky

Pokud to pomuze, tak pouzijte i ten sladik nebo Xylitol co doporucuje Jarda. Nedoporucoval jsem ho proto, ze si pak deti zvyknou na sladke veci a vetsinou to pak skonci u cukru, kdyz uz nad nimi nemate 100% kontrolu.

Orechy je bohuzel nutne kupovat z dobrych zdroju.
Ja vlasske orechy beru mokre od soukromniku a susim si je peclive sam.
Pokud jsou uz pri nakupu plesnive, tak je neberu.
Pred susenim je cistim parnim cisticem.
Ostatni orechy beru primo z balirny, aby dlouho nelezely v obchode, ale 100% zaruka, ze v nich neni plisen clovek nema.
Pravdepodobne porad bude lepsi, kdyz se ma telo obcas vyporadat s plisni, nez kdyz se ma vyporadat s chemii nebo mrtvymi potravinami, ktere do tela vubec nepatri.

Dceri jsem jeste moc stavy nemixovali, v te dobe byl v obchode velice omezeny vyber, takze byli k dispozici jablka, pomerance, citrony, mrkev, celer, porek, petrzel, obcas hrusky. K tomu jeste z ovoce tresne, jahody a svestky.

Instantni kasi, bych nahradil nastrouhanou zeleninou a ovocem, mrkev, jablko, banan, kivi, avokado, jogutr, tvaroh, zeleninou varenou v pare, mrkev, celer, petrzel, brokolice, kvetak, brambor, porek, cibule, pridat koreni a rozmixovanou na hustou polevku, ....
Dochutit se to da skorici, mandlemi, sezamem, kakaovymi boby, makem, medem, polevku dochutit korenim, je ho k dispozici hromada a mela by se s nim nahradit sul.
V podstate jde o to, aby pres noc melo dite ve strave i nejako vlakninu, aby se Vam nebudilo hlady.

To jen to co mne v rychlosti napadlo, urcite prijdete casem na dalsi moznosti, urcite neni treba vsechno sladit.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pát říj 12, 2012 8:48 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Dobrý den Jardo, prosím Vás:
1) nabízíte sladík, xylitol - co mi doporučíte objednat, potřebovala bych občas přisladit 10 měs. synovi - lze tím např. přislazovat kefír? některé ovoce je na přislazení dost kyselé
2) je vhodný kefír pro takhle staré dítě (vzhledem k tuku, doporučují nízkotučné jogurty)
3) lepek - samozřejmě se budu snažit co nejvíce se mu vyhnout, stejně s ním přijde v budoucnu do styku, co by jste doporučil vy: čím déle se s lepkem seznámit, tím lépe, nebo do toho roku - mudr. mi vysvětlovala, že čím dřív se s lepkem setká, důležité je to v době kdy ještě kojím, pak je riziko vzniku alergie menší než se to bude odkládat do pozdější dobu
4) rybí tuk - sháněla jsem po lékárnách, bohužel vše mají v tbl. nebo tekutý epavit, který je ale namíchaný myslím s řepkovým, poměr není uveden, takže bůhví kolik bude rybího - kde by se dal sehnat ten co doporučujete nebo od jaké firmy je, dal by se objednat po netu
5) může být zkreslený výsledek kvasinkového a krkacího testu, když během noci po kojení piju čistou vodu?
díky za odpovědi

Dobře vám odpovídají členové inzenyr a Xeelee, rozhodně bych dítě neučil na sladké a je jedno co to je, jde o drogu a tu se dítě nemá učit konzumovat. Kefír by vadit neměl a lepek, toť otázka, vadí spíše plísně z plesnivé mouky, to by jste si ji musela mlít doma těsně před použitím. Rybí tuk se normálně koupí v tom nemůže být problém, třeba na http://nutraceutica.sk/ . Voda by výsledky zkreslovat neměla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pát říj 12, 2012 9:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Deane píše:
Kefír a jogurt robíte zo studeného mlieka? Teda zarobiť a dať do jogurtovača? Lebo v návode sa píše že sa má mlieko zohriať na teplotu už neviem presne ale asi 85 stupňov. Po vychladení zarobiť. Ide o to, že na družstvách nejaká 100%-ná hygiena nikdy nebola a muchy obletujú vždy. Preto sa môžu namnožiť aj nežiadúce baktérie. Viem že budete oponovať že zahriatím sa ničia .......... Ale zase vedome jesť rôzne baktérie a potom s nimi bojovať, tak neviem. Babo raď.
Ja som pri kravách ako decko vyrastal, pásol som aj som dojil, dokonca som sa so ženou v 87-mom zamestnal na družstve pri kravách, bolo to vtedy dobre platené. Ale žena vystriezvela z vidiny dobrého a rýchleho zárobku len raz ju krava šľahla ocasom po xichte. Tak som to zbalil tiež. Však som ano medzi ľudí nemohol, smrdel som až... To len aby ste pochopili prečo mám pochybnosti. Neviem aká je hygiena dnes na družstvách ale ideálne to nebude. Určite tam neni sterilné prostredie.

Tak legrace u krav se užije habaděj, já jsem tam zažil i koupání v močůvce a to je teprve kvalitní smrádek. To víte synek z města neznalý poměrů u krav, ale moudra jsem měl na rozdávání, tak to takhle dopadlo. Jinak správně vám to píše člen inzenyr, moc sterility vyloženě škodí, to si tělo odvykne bojovat a člověk pak onemocní z kdejaké blbosti. Jinak manželce vyřiďte, že dopadla celkem dobře, tam jak jsem byl jedna tupka uvázala krávě na ocas cihlu, aby ji tím ocasem nemlátila, tak nedostala ocasem, ale cihlou a měla z toho docela problém. Alespoň si člověk s odstupem času uvědomí jak je lidská blbost bezbřehá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pát říj 12, 2012 9:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Deane píše:
Mne nejde o to, že či pit mlieko neprevarené. V tom nevidím problém. Niekde som čítal že pri tom jogurtování môžu práve tie baktérie prehlušiť tie ktoré chceme získať. Preto som mal obavu. Ja som raz skúšal robiť kefír zo surového a nepodarilo sa.

Ono je otázka jaké bakterie chcete vlastně získat, nikdy není ten produkt dvakrát stejný. Například včera jsem měl super zážitek, když jsem pootevřel natlakovanou půllitrovou PET lahev s acidofilním mlékem. Nádherně mě to ošplíchlo skoro celého, patrně jsem zrovna vypěstoval nějakou novinku a alespoň to neletělo na kuchyňskou linku, to by manželku radostí klepla pepka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv říj 25, 2012 5:12 am 
Offline

Registrován: stř bře 07, 2012 4:52 pm
Příspěvky: 6
Jarda píše:
Většinou se nemusí ani slít, pouze rozmixovat.

Dají se tedy bez rizika syrové namočené jáhly jíst? Na foru vitarian jsem narazil na tento příspěvěk. Co si o něm pane Jardo myslíte (hlavně ta poslední věta je znepokojující)??
Citace:
Souhlasím s tím, že živé jsou obiloviny a luštěniny pouze v naklíčené formě, z brambor je za syrova poživatelná jen šťáva (velmi zdravá). Zrní a brambory se vaří proto, aby se v nich zničil určitý druh škrobu, který je pro tělo jedovatý (nejvíce je ho ve fazolích - ty jsou i po klíčení nepoživatelné a stále jedovaté - kromě munga, a fazolek adzuki). Tento škrob se v obilovinach nerozloží, pokud neprojde teplotou 100 a více. Proto máčení, mletí a následné sušení na 40 stupňů NEROZLOŽÍ JEDOVATÉ ŠKROBY. Škroby se rozloží jedině klíčícím procesem,máčení (např. pohanky přes noc) nestačí. Klíčky musí mít alespoň 2 cm, aby byly škroby důkladně rozloženy. V této fázi i v zrnu a jeho klíčcích nejvíce vitamínů a enzymů.
Vím, že vyšlo několik knížek a kuchařek s vitariánskými recepty. Pokud se tam používají nenaklíčené obiloviny nebo luštěniny (např. namletá mouka z 10 hodin namočených jáhel), tak to nahrazuji naklíčenými nebo mletými ořechy.
Nerozložený škrob poškozuje mozek - postupně ho rozežírá - je to zřetelně vidět na lékařských snímcích... způsobuje postupnou demenci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv říj 25, 2012 11:46 am 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
burrito123 píše:
Dají se tedy bez rizika syrové namočené jáhly jíst? Na foru vitarian jsem narazil na tento příspěvěk. Co si o něm pane Jardo myslíte (hlavně ta poslední věta je znepokojující)??
Citace:
Souhlasím s tím, že živé jsou obiloviny a luštěniny pouze v naklíčené formě, z brambor je za syrova poživatelná jen šťáva (velmi zdravá). Zrní a brambory se vaří proto, aby se v nich zničil určitý druh škrobu, který je pro tělo jedovatý (nejvíce je ho ve fazolích - ty jsou i po klíčení nepoživatelné a stále jedovaté - kromě munga, a fazolek adzuki). Tento škrob se v obilovinach nerozloží, pokud neprojde teplotou 100 a více. Proto máčení, mletí a následné sušení na 40 stupňů NEROZLOŽÍ JEDOVATÉ ŠKROBY. Škroby se rozloží jedině klíčícím procesem,máčení (např. pohanky přes noc) nestačí. Klíčky musí mít alespoň 2 cm, aby byly škroby důkladně rozloženy. V této fázi i v zrnu a jeho klíčcích nejvíce vitamínů a enzymů.
Vím, že vyšlo několik knížek a kuchařek s vitariánskými recepty. Pokud se tam používají nenaklíčené obiloviny nebo luštěniny (např. namletá mouka z 10 hodin namočených jáhel), tak to nahrazuji naklíčenými nebo mletými ořechy.
Nerozložený škrob poškozuje mozek - postupně ho rozežírá - je to zřetelně vidět na lékařských snímcích... způsobuje postupnou demenci.

Za tou posledni vetou by hlavne melo nasledovat par relevantnich odkazu, coz jaksi nenasleduje ani v puvodni diskuzi, z ktere prispevek pochazi.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon říj 29, 2012 9:15 am 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
Chápu správně, že monodietou nebudu živit kvasinky? Ani s jablky? Letošní úroda byla vysoká \":)\"
A jak to bude s ph při jablkách? To bude asi pernamentně nízké ne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon říj 29, 2012 11:35 am 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
zuzis píše:
Chápu správně, že monodietou nebudu živit kvasinky? Ani s jablky? Letošní úroda byla vysoká \":)\"
A jak to bude s ph při jablkách? To bude asi pernamentně nízké ne?

Co na to bude rikat kvasinka Vam nereknu, protoze s ni nebojuji.
Denne vypiji stavu asi tak 1 kg jablek v kombinaci s mrkvi, cervenou repou, listy z cervene repy, celeru, petrzele a porku a PH mam porad mezi 6,3 az 7.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 88  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz