Deane píše:
Kefír a jogurt robíte zo studeného mlieka? Teda zarobiť a dať do jogurtovača? Lebo v návode sa píše že sa má mlieko zohriať na teplotu už neviem presne ale asi 85 stupňov. Po vychladení zarobiť. Ide o to, že na družstvách nejaká 100%-ná hygiena nikdy nebola a muchy obletujú vždy. Preto sa môžu namnožiť aj nežiadúce baktérie. Viem že budete oponovať že zahriatím sa ničia .......... Ale zase vedome jesť rôzne baktérie a potom s nimi bojovať, tak neviem. Babo raď.
Ja som pri kravách ako decko vyrastal, pásol som aj som dojil, dokonca som sa so ženou v 87-mom zamestnal na družstve pri kravách, bolo to vtedy dobre platené. Ale žena vystriezvela z vidiny dobrého a rýchleho zárobku len raz ju krava šľahla ocasom po xichte. Tak som to zbalil tiež. Však som ano medzi ľudí nemohol, smrdel som až... To len aby ste pochopili prečo mám pochybnosti. Neviem aká je hygiena dnes na družstvách ale ideálne to nebude. Určite tam neni sterilné prostredie.
Samozrejme, tak jak ho dostanu z automatu, tak z nej udelam kefir nebo jogurt, proc bych ho nicil zahrivanim?
Clovek je od prirody vybaveny na to fungovat v tomto prostredi.
Pokud testovali mleko kojicich zen, tak se zhrozili, kdyz zjistili, ze je plne bakterii a viru. Proc asi, aby se s nimi male dite seznamilo a vytvorilo si na ne imunitu.
Jako maly kluk jsem take chodili pro mleko k soukromnikovi a pily ho tak, jak ho nadojili.
Problem dnesnich lidi je ten, ze ziji v prilis sterilnim prostredi, takze ve chvili, kdy se potkaji s nejakou bakterii nebo virem, tak je to hned skoli.
Ja nemam problem pobyvat v mistnosti s lidmi majici virozu, nechci psat primo chripku, to uz se ted tezko pozna. Telo ma dostatecnou imunitu, aby se s tim vyporadalo, navic je ciste, tak nepotrebuje vykaslavat zadne hleny.
Mne ve strave vadi tezke kovy, hormonalni antikoncepce, herbicidy, atd. Vsechno umele co clovek do prirody vnesl.
S tim si telo poradit neumi, na to bohuzel neni pripravene. Takze hlavni problemy vznikaji z techto veci, ne z viru a bakterii.
Mel jsem v praci kamarada, jeho manzelka pracovala v hygienicke stanici. Neustale se myla a vsechno peclive nekolikrat umyvala, ale byla porad nemocna. Kamarad, kdyz mu spadla namazana houzka na zem, maslem dolu, tak z toho masla trochu seskrabnul tu nejvetsi spinu a klidne ji snedl. Jeho zena z toho silela. Jenze on, na rozdil od zeny, byl neustale zdravy.
Co myslite, ze v tech jidlech v obchodnich domech je vsechno namlete, mysi, svaby, pavouci, moucni cervy, ruzny dalsi hmyz z pole. Plevele, namel, plisne, zhnile ovoce a zelenina. V mase to same. Myslite si, ze to pri tom prumyslovem zpracovani nejak prebiraji, to si delali jeste lide doma, na prumyslove lince na to neni cas. To podle mne to nadojene mleko primo od kravy je jeste zlate proti temto potravinam.
Cim Vas krmi v restauracich a hospodach, tam bych mel naopak strach si dat neco k jidlu, takze tam nikdy nejim.
Ja si to na sobe neustale overuji, ze to tak funguje, zkuste to take a uvidite.
Hrozne rad bych se zucastnil programu, ktery vede Jiri Vokac "Cmolik":
http://www.kmm.cz/2012/03/jiri-vokac-cm ... eadership/http://innerwinner.tv/cs/play/korporatni-samanBohuzel ucast neni mozne si zaplatit, je to neuveritelne drahy program.
Inzenyr