Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř čer 19, 2024 1:05 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned čer 30, 2019 10:48 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28310
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
Pan Jarda, rozsiril ste mi obzor, dakujem \":-)\"
Akurat ze ja to skusim takto : v lete 140g tukov a okolo 250g sacharidov, v zime okolo 280g tukov a 130-140g sacharidov... (vazim teraz 85kg v dobrej forme)
Proste nejakych 80g tuku na den je pre mna prilis malo...chybala by mi tukova vlacnost jedal.... Ale tak, radsej v lete 140g tukov a okolo 250g sacharidov na den, nez 200g tukov a 300g sacharidov na den. Tam by sa tusim tie sacharidy s tukmi "bili" viac \":D\"

Nedovedu posoudit, ale pokud se jí naráz hodně tuků i sacharidů trávení většinou blbne tedy musíte vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte črc 30, 2019 2:13 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 21, 2019 2:50 pm
Příspěvky: 1
Dobrý den
co se týče posilování tak tady je dobrý článek o stravě při cvičení https://www.bodyflexnutrition.cz/blog/s ... osilovani/
efektivně ale hlavně zdravě \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte črc 30, 2019 5:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28310
Bydliště: Poděbrady
[quote="janbratan":37ujxdli]Dobrý den
co se týče posilování tak tady je dobrý článek o stravě při cvičení https://www.bodyflexnutrition.cz/blog/s ... osilovani/
efektivně ale hlavně zdravě \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob srp 03, 2019 8:21 pm 
Offline

Registrován: pon lis 26, 2012 10:06 am
Příspěvky: 18
Dobrý den,

jaký máte prosím názor na 1 jídlo denně? Dokáže tím tělo (pokud nejsem vrcholová sportovkyně, ani nemám extrémní fyzickou zátěž) získat vše potřebné? Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned srp 04, 2019 7:44 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28310
Bydliště: Poděbrady
Stejsi píše:
Dobrý den,

jaký máte prosím názor na 1 jídlo denně? Dokáže tím tělo (pokud nejsem vrcholová sportovkyně, ani nemám extrémní fyzickou zátěž) získat vše potřebné? Děkuji.

Tak patrně se to dá tak dělat když to jiní tak dělají ovšem budete si muset to jedno jídlo opravdu důkladně spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com aby jste měla jistotu že přijímáte dostatek všech nutričně důležitých látek, což už není tak jednoduché.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned srp 04, 2019 4:25 pm 
Offline

Registrován: sob črc 16, 2016 6:52 pm
Příspěvky: 78
Stejsi píše:
Dobrý den,

jaký máte prosím názor na 1 jídlo denně? Dokáže tím tělo (pokud nejsem vrcholová sportovkyně, ani nemám extrémní fyzickou zátěž) získat vše potřebné? Děkuji.

Dá se to, ale je to náročné, nacpat do sebe dostatečné množství živin v jednom jídle. Ale dvě jídla denně, to už zvládne skoro každý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon srp 19, 2019 5:34 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Ahojte.

Pán Jarda, mám na Vás otázku...
Teraz v lete mi vyhovuje denne prijímať okolo 240g sacharidov v dvoch obilných jedlách (pohánka, ryža natural, jačmenné krúpy), k tomu asi 130g bielkovín a 130-140g tuku. Tak mi to vyhovuje.
Otázka znie : Je možné na takom pomere S, B a T fungovať ako v lete, tak aj v zime, s tým, že v zime pridám zahrievajúce korenie (škorica, klinčeky, zázvor, cibuľa), zahrievajúce čaje.... ?

Viem, ideál je v zime mať vysokotukovú stravu so sacharidmi MAXIMÁLNE 2g/kg hmotnosti, ale keď ja budem mať nejakých (zaokrúhlim) 160g sacharidov (pričom ideál by bolo menej, čiže napr. 140g sach./deň), tak budem zadržiavať málo vody a budem ľahší aj o dve kilá než som teraz, budem mať menej plné svaly a spľasnutý ksicht (trochu užšia tvár, skoro žiadne lícne kosti). A to mne NEVYHOVUJE. Preto plánujem (jedine žeby mi to niekto vyhovoril) radšej ostať na strave s tukmi okolo 130-140g/deň (kokosový tuk sa tu žiaľ nevojde, proste uprednostňujem maslo, tuk z vajec, sardiniek, mäsa, bryndze) čo však vôbec nepredstavuje nízkotukovú stravu, sacharidy ponechať na tých 240g/deň, než by som znova mal zdvihnúť tuky na nejakých 280g/deň, a sacharidy znížiť na 130g/deň...
Ono tých 130-140g tuku denne (CELOROČNE) nie je zas tak málo ani na zimu, či ? ...
(Viem že ste písal, pán Jarda, že pri vysokosacharidovej strave treba držať tuky ideálne do 1g/kg hmotnosti tela. Lenže tých 240g sacharidov na 82kg muža je "strednesacharidová" strava, a denne mám ráno aj podvečer fyzickú aktivitu, cvičím jogínske cviky na "tráviaci oheň", takže to vykryjem...)

PS : vždy som bol propagátorom a sympatizantom nízkosacharidovej stravy s nižším obsahom sacharidov (do 2g/kg hmotnosti), ale v lete je to strava pre ektomorfov nevyhovujúca (telo zadržiava málo vody, a v lete je to hlavne pre ektomorfov z toho dôvodu NEVHODNÉ, lebo ich to môže dehydrovať, aj keď budú piť dostatok vody), a v zime pre niektoré typy ľudí je nevyhovujúca z estetického hľadiska, keď tí ľudia bez dostatku sacharidov zdržiavajú príliš málo vody, a potom vyzerajú príliš chudo, čo nie je ideál.

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon srp 19, 2019 9:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28310
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
Ahojte.

Pán Jarda, mám na Vás otázku...
Teraz v lete mi vyhovuje denne prijímať okolo 240g sacharidov v dvoch obilných jedlách (pohánka, ryža natural, jačmenné krúpy), k tomu asi 130g bielkovín a 130-140g tuku. Tak mi to vyhovuje.
Otázka znie : Je možné na takom pomere S, B a T fungovať ako v lete, tak aj v zime, s tým, že v zime pridám zahrievajúce korenie (škorica, klinčeky, zázvor, cibuľa), zahrievajúce čaje.... ?

Viem, ideál je v zime mať vysokotukovú stravu so sacharidmi MAXIMÁLNE 2g/kg hmotnosti, ale keď ja budem mať nejakých (zaokrúhlim) 160g sacharidov (pričom ideál by bolo menej, čiže napr. 140g sach./deň), tak budem zadržiavať málo vody a budem ľahší aj o dve kilá než som teraz, budem mať menej plné svaly a spľasnutý ksicht (trochu užšia tvár, skoro žiadne lícne kosti). A to mne NEVYHOVUJE. Preto plánujem (jedine žeby mi to niekto vyhovoril) radšej ostať na strave s tukmi okolo 130-140g/deň (kokosový tuk sa tu žiaľ nevojde, proste uprednostňujem maslo, tuk z vajec, sardiniek, mäsa, bryndze) čo však vôbec nepredstavuje nízkotukovú stravu, sacharidy ponechať na tých 240g/deň, než by som znova mal zdvihnúť tuky na nejakých 280g/deň, a sacharidy znížiť na 130g/deň...
Ono tých 130-140g tuku denne (CELOROČNE) nie je zas tak málo ani na zimu, či ? ...
(Viem že ste písal, pán Jarda, že pri vysokosacharidovej strave treba držať tuky ideálne do 1g/kg hmotnosti tela. Lenže tých 240g sacharidov na 82kg muža je "strednesacharidová" strava, a denne mám ráno aj podvečer fyzickú aktivitu, cvičím jogínske cviky na "tráviaci oheň", takže to vykryjem...)

PS : vždy som bol propagátorom a sympatizantom nízkosacharidovej stravy s nižším obsahom sacharidov (do 2g/kg hmotnosti), ale v lete je to strava pre ektomorfov nevyhovujúca (telo zadržiava málo vody, a v lete je to hlavne pre ektomorfov z toho dôvodu NEVHODNÉ, lebo ich to môže dehydrovať, aj keď budú piť dostatok vody), a v zime pre niektoré typy ľudí je nevyhovujúca z estetického hľadiska, keď tí ľudia bez dostatku sacharidov zdržiavajú príliš málo vody, a potom vyzerajú príliš chudo, čo nie je ideál.

Ono bude hodně záležet i na dalších faktorech jako je pohyb a typ metabolizmu. Obecně vzato z mého pohledu je to hodně sacharidů i nasycených tuků což mnohdy dělá velký problém, ale třeba sportovec v zátěži něco takového dá v pohodě tedy spíše musíte posoudit jak dobře takové kombinace trávíte a jak kadíte. Ten pocit dobrého trávení a pohody po jídle je pomalu důležitější než konkrétní skladba stravy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob zář 14, 2019 10:39 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Pán Jarda, mám jednu otázku.....

Zmena z "letného" na "zimný" jedálniček (v lete veľa sacharidov ale menej tukov, v zime veľa tukov ale málo sacharidov) sa má spraviť zo dňa na deň, alebo v priebehu týždňa postupne meniť pomer "sacharidy vs. tuky" ?

Chcem od októbra do konca marca znova prejsť na vysokotukovo-nízkosacharidovú stravu... Predsalen, tých 170g (váha surových zŕn) ryže/krúpov/pohánky v jednom jedle spolu s trochou masla a s bielkovinou (mäso, vajíčka...) je objemovo dosť veľká porcia (jem za deň dve také), a rád by som si od toho tento polrok oddýchol... \":D\"
Mám chuť dávať k bielkovine málo obilnín, a doplniť objem dusenou červenou kapustou, dusenou červenou repou, mrvkou...
Musím priznať aj fakt, že vysokotukovo-nízkosacharidová (do 140g sacharidov v mojom prípade) strava mi skrátka chutí viac než "letná verzia jedálnička", lebo je vláčnejšia, má menší objem, a môžem tam pridať kľudne trochu dusenej sladkej zeleniny, čo výrazne spestrí chuť... Na druhej strane toto leto som sa cítil lepšie ako minulé, pretože som bol viac zavodnený vďaka zvýšenému množstvu sacharidov, ktoré nabalilo nejaké tie dve kilá vody navyše do tkanív môjho tela... Ako sacharidové predjedlo som dával ovocie, alebo med rozpustený vo vode......Lenže leto už končí, a rád znova prejdem na pol roka na vysokotukovo-nízkosacharidovú stravu.... Chýba mi aj chuť masti, v lete som ako tuk (keďže ho bolo 2x menej ako plánujem jesť v zime) používal len maslo, a tuk z bryndze, mäsa, rýb, vajec. Bože, ako sa teším na "zimný jedálniček" \":D\"

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned zář 15, 2019 8:50 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28310
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
Pán Jarda, mám jednu otázku.....

Zmena z "letného" na "zimný" jedálniček (v lete veľa sacharidov ale menej tukov, v zime veľa tukov ale málo sacharidov) sa má spraviť zo dňa na deň, alebo v priebehu týždňa postupne meniť pomer "sacharidy vs. tuky" ?

Chcem od októbra do konca marca znova prejsť na vysokotukovo-nízkosacharidovú stravu... Predsalen, tých 170g (váha surových zŕn) ryže/krúpov/pohánky v jednom jedle spolu s trochou masla a s bielkovinou (mäso, vajíčka...) je objemovo dosť veľká porcia (jem za deň dve také), a rád by som si od toho tento polrok oddýchol... \":D\"
Mám chuť dávať k bielkovine málo obilnín, a doplniť objem dusenou červenou kapustou, dusenou červenou repou, mrvkou...
Musím priznať aj fakt, že vysokotukovo-nízkosacharidová (do 140g sacharidov v mojom prípade) strava mi skrátka chutí viac než "letná verzia jedálnička", lebo je vláčnejšia, má menší objem, a môžem tam pridať kľudne trochu dusenej sladkej zeleniny, čo výrazne spestrí chuť... Na druhej strane toto leto som sa cítil lepšie ako minulé, pretože som bol viac zavodnený vďaka zvýšenému množstvu sacharidov, ktoré nabalilo nejaké tie dve kilá vody navyše do tkanív môjho tela... Ako sacharidové predjedlo som dával ovocie, alebo med rozpustený vo vode......Lenže leto už končí, a rád znova prejdem na pol roka na vysokotukovo-nízkosacharidovú stravu.... Chýba mi aj chuť masti, v lete som ako tuk (keďže ho bolo 2x menej ako plánujem jesť v zime) používal len maslo, a tuk z bryndze, mäsa, rýb, vajec. Bože, ako sa teším na "zimný jedálniček" \":D\"

Vzhledem k tom u že jste keto stravu již dlouhodobě aplikoval tělo by nemělo mít problém se přehodit ze dne na den, maximálně první den bude méně energie a vymočíte více vody, ale dál pojede již vše jako dříve. Pokud by i tak naskočil pocit diskomfortu není problém vřadit třeba jeden sacharidový den týdně, takovou cyklickou keto dietu, ale asi bych ji dělal pouze pokud to bude tělo potřebovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon zář 16, 2019 10:14 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 242
mate nekdo nastudovane podrobnejsi informace jak je to se zanetlivou reakci na tuky ve strave? vsichni tu nejak vime o omega6 ale jak je to s tuky obecne? jak s nasycenymi? a co jidla bez tuku? bukovsky ted ve videu velmi silne tvrdil jak vsechna jidla s velkym podilem tuku zpusobuji zanetlivou reakci. ale cerpal ze studie ve ktere byl hambac, hranolky a zmrzka.. a to muze byt vsechno prave omega 6.. tusite nekdo?

_________________
https://www.petr-langr.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte zář 17, 2019 10:47 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28310
Bydliště: Poděbrady
ash píše:
mate nekdo nastudovane podrobnejsi informace jak je to se zanetlivou reakci na tuky ve strave? vsichni tu nejak vime o omega6 ale jak je to s tuky obecne? jak s nasycenymi? a co jidla bez tuku? bukovsky ted ve videu velmi silne tvrdil jak vsechna jidla s velkym podilem tuku zpusobuji zanetlivou reakci. ale cerpal ze studie ve ktere byl hambac, hranolky a zmrzka.. a to muze byt vsechno prave omega 6.. tusite nekdo?

Obávám se že stejně tak najdete studie kde bude vysoký podíl tuku, ale bez sacharidů zmiňován jako ideální protizánětlivé opatření, tedy ono to bude spíše o blbé kombinaci několika složek stravy než přímo o nasyceném tuku, nebo tuku obecně. Obecně se za vhodný poměr uvádí dávat do 10% PUFA z celkového přijímaného objemu tuků ve stravě a nejhorší poměr omega 3 mastných kyselin ku omega 6 mastným kyselinám držet 1:5, nebo lepší ve prospěch omega 3 mastných kyselin. Těch 10% se dosahuje opravdu blbě, ale již cca 13-14% celkových PUFA se dá docílit v pohodě a dá se držet dlouhodobě. Pochopitelně studie dělané v USA jsou na prd pokud vycházejí z běžné současné stravy v USA která se za stravu považovat nedá a normální člověk takové věci vůbec nejí. Tam je poměr omega 3 mastných kyselin ku omega 6 mastným kyselinám klidně i 1:30 tedy zánět se progreguje opravdu úspěšně, což není divu. Vycházel bych z toho že za našich prarodičů, tedy relativně nedávno, se jedlo normálně a nemocných bylo poměrně málo a tuku v té stravě bylo dost a dost., hlavně sádlo a máslo, dále kachny, husy a uzený špek tedy zase tolik strachu není na místě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv říj 03, 2019 6:18 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
No, takže.... nejaké dva týždne opätovného prechodu na 140g sacharidov a 280g tukov denne, a už sa mi začína robiť (už možno 2 mesiace vyliečený) ekzém na brade v blízkosti dolnej pery....
Vyzerá to tak, že moje telo v prípade nízkosacharidovo-vysokotukovej stravy NEPÁLI sacharidy (lebo páli na energiu len tuky), a potom mám prebytok cukru v krvi a tým živím candidu... V KETÓZE by to problém nebol, ale odmietam ísť do ketózy (znova by som potom vyzeral ako keby som jedol "ako holúbok"). Vyzerá to tak, že musím znova prejsť na "strednesacharidovo-strednetukovú" stravu.... V mojom prípade okolo 300g sacharidov a 130-140g tukov (menej tukov odmietam, zrná potrebujem mať vláčne vďaka tuku).
Lenže také množstvo sacharidov vtesnať do dvoch jedál za deň pre mňa znamená čiastočne sa "nadžgať" - posúďte sami - 175g ryže natural (v suchom stave), 300g mäsa (v surovom stave), 70g tuku v jednom jedle ... To je objemovo na mňa dosť veľké, nie je mi komfortné to jesť...

Takže mi asi ostáva to, čoho som sa obával... a to je jesť 3 KRÁT DENNE.

[b]Mám otázku
: Je možné jesť tri jedlá denne v takom časovom harmonograme, s tým, aby sa to dalo považovať za ideálne časovanie v súvislosti s aspoň čiastočným (14/10) prerušovaným hladovaním ? Raňajky 10:00 (som jogín, mám svoje rituály "nalačno", ktoré trvajú aspoň 2 hodiny \":D\"...), obed 14:45, večera 19:45.
Alebo to bude príliš "nahustené" jedlo, a lepší by bol napríklad tento časový harmonogram jedál roztiahnutý o jednu hodinu navyše ? Raňajky 9:00, obed 14:15, večera 19:45 ... Potom by to bolo IF už ale len 13/10, a to sa už ani nedá nazvať prerušovaným hladovaním...

ĎAKUJEM KRÁSNE ZA NÁZOR/NÁZORY.

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv říj 03, 2019 6:34 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 242
Jednorazovy_Nick píše:
No, takže.... nejaké dva týždne opätovného prechodu na 140g sacharidov a 280g tukov denne, a už sa mi začína robiť (už možno 2 mesiace vyliečený) ekzém na brade v blízkosti dolnej pery....
Vyzerá to tak, že moje telo v prípade nízkosacharidovo-vysokotukovej stravy NEPÁLI sacharidy (lebo páli na energiu len tuky), a potom mám prebytok cukru v krvi a tým živím candidu... V KETÓZE by to problém nebol, ale odmietam ísť do ketózy (znova by som potom vyzeral ako keby som jedol "ako holúbok"). Vyzerá to tak, že musím znova prejsť na "strednesacharidovo-strednetukovú" stravu.... V mojom prípade okolo 300g sacharidov a 130-140g tukov (menej tukov odmietam, zrná potrebujem mať vláčne vďaka tuku).
Lenže také množstvo sacharidov vtesnať do dvoch jedál za deň pre mňa znamená čiastočne sa "nadžgať" - posúďte sami - 175g ryže natural (v suchom stave), 300g mäsa (v surovom stave), 70g tuku v jednom jedle ... To je objemovo na mňa dosť veľké, nie je mi komfortné to jesť...

Takže mi asi ostáva to, čoho som sa obával... a to je jesť 3 KRÁT DENNE.

[b]Mám otázku
: Je možné jesť tri jedlá denne v takom časovom harmonograme, s tým, aby sa to dalo považovať za ideálne časovanie v súvislosti s aspoň čiastočným (14/10) prerušovaným hladovaním ? Raňajky 10:00 (som jogín, mám svoje rituály "nalačno", ktoré trvajú aspoň 2 hodiny \":D\"...), obed 14:45, večera 19:45.
Alebo to bude príliš "nahustené" jedlo, a lepší by bol napríklad tento časový harmonogram jedál roztiahnutý o jednu hodinu navyše ? Raňajky 9:00, obed 14:15, večera 19:45 ... Potom by to bolo IF už ale len 13/10, a to sa už ani nedá nazvať prerušovaným hladovaním...

ĎAKUJEM KRÁSNE ZA NÁZOR/NÁZORY.

mam vyzkousene ze idealne dobre mi dela mezi jidly vyhladnout, proste citit pocit hladu. jim s vetsi chuti a lepe se mi travi. takze pokud budes jist tolik aby si v tech casech vytravil a pokud po vecernim jidle zvladnes taky vytravit abys nesel spat s plnym zaludkem melo by to byt ok...

_________________
https://www.petr-langr.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv říj 03, 2019 7:20 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
ash píše:
mam vyzkousene ze idealne dobre mi dela mezi jidly vyhladnout, proste citit pocit hladu. jim s vetsi chuti a lepe se mi travi. takze pokud budes jist tolik aby si v tech casech vytravil a pokud po vecernim jidle zvladnes taky vytravit abys nesel spat s plnym zaludkem melo by to byt ok...


Ďakujem za radu.
Takže sa vlastne dá povedať, že si takého názoru : "Radšej tri jedlá v hoci aj 12 hodinovom "okne", len aby človek vždy jedol keď už cíti hlad, ako mať na 3 jedlá dňa 10 hodinové "okno", a druhé alebo tretie (či možno obe) jedlo jesť aj vtedy, keď človek ešte hlad necíti."

Je tak ? Od zajtra začnem zisťovať, či mi bude viac vyhovovať jesť tri jedlá denne (v každom jedle cca 100g sacharidov, 45g tukov a 40-50g bielkovín) v časovom okne 10 (to je minimum), 11, alebo 12 hodín (to je maximum). Jednoznačne medzi jedlami sa budem aj hýbať (prechádzka), alebo cvičiť (docvičím asi 40 minútový tréning pol hodinu pred druhým alebo tretím jedlom). Pred prvým jedlom 5 tibeťanov, 10 minútový jogging, rozcvička, dychové cvičenia, čiže prvé jedlo budem jesť tiež hladný.
No, takže konečne budem pravidelne používať moju termosku na jedlo (variť/zohrievať jedlo 3x denne sa mi nechce, naraz sa postarám o dve porcie, jedna na tanier, druhá do termosky).
Nebudem jesť tri rôzne jedlá denne, ale dve rovnaké, a tretie iné. Tie dve rovnaké budem jesť po sebe (prvé a druhé, alebo druhé a tretie).
Napríklad 2x ryža/jačmenné krúpy/pohánka s mäsom a troškou masla, 1x šošovicová/hrachová kaša s vajíčkami. Spolu tri jedlá za deň.
(80g bryndze ako predjedlo nepočítam)

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz