Dobry den,
protoze jsem maminka, chodim i na stranky zabyvajici se rodicovstvim, probira se tam kde co, ted momentalne uz dlouho jede hojne navstevovana diskuze o vitaminu C.
Prekopiruju vam sem tri prispevky, prosim o vas nazor:
osoba 1
Ak pouzivas kyselinu askorbovu, tak je samozrejme kysla. My sme do stamperlika crpli trosku vody (tak za dve cajove lyzicky), do nej praskovu kyselinu askorbovu, a polovicnu davku sody bikarbony. Premiesali sme, vybublinkovalo. Ak to chutilo velmi sodovo, pridali sme trosku kyseliny askorbovej, ak bolo kysle, pridali sme trosku sody.
Vysledkom je roztok askorbatu sodneho, ktory nie je kysly, ma neutralnu, mierne sodovu chut. Ten sme nabrali do striekacky a malemu dali do pusy.
Teraz je uz schopny cmulat, tak mu dam radsej 500mg zuvaciu/cmulaciu tabletu (alebo polovicu 3x denne ked je zdravy), aby som dieta zbytocne netraumatizoval striekackou (aj ked ta bola nutna aj pri ostatnych sirupoch spojenych s chorobkami).
Zatial nam totiz este nevie pit z flasky, je dojceny. Ked bude pit z flasky alebo pohara, tak mu do cajiku alebo mliecka rozrobime aj vitamin C, to bude najlepsia metoda. Takto davam aj svojim starsim detom.
---------
dgm
Jeste jsem v noci procitala nektere prispevky zde a narazila jsem na jeden od ....., uz ted neim presne, kde to bylo,nekolik dni nazpatek ...
Popisujes tam,jak jste malemu davali kyselinu askorbovou smichanou se sodou, aby mu tolip chutnalo ...
K tomu bych mela jednu poznamku, aby to ostatni maminky nezkousely, popripade jenom v opravdu nejzavaznejsich pripadech, kdy neni jine reseni,a uz by se vubec nemela pouzivat opakovane, roztoky jedle sody jsou omluvitelne opravdu jenom v pripade smrtelneho ohrozeni, pri neresitelnych situacich, kdy neni mozno zasaditost v organismu dosahnout prirozenou stravou, pri vysokem zakyseleni organismu, kdy nastupuje na prvni misto jako nutne zlo a clovek se nediva, jakou zpusobi skodu, kdyz primarne jde o zivot ... V takove situaci zde opravdu maminky dikybohu nejsou.
Jestliže na příklad užíváme medikamenty nebo natrium bikarbonát (zažívací sodu), tedy anorganické substance, které se hned z těla nevyloučí, pak se ukládají někde v organizmu. Natrium bikarbonát (zažívací soda) si vyhledává k tomu horní část hlavy, krajinu mozku. Užíváme-li ho, objeví se dříve nebo později stříbrný poloměsíc v horní části duhovky. Znamená to, že tělo ho nevyloučilo a že se usadil na mozku. Nervy v této oblasti to registrují.
Pisu to i z jineho duvodu. Jako konicka jsem pro sebe objevila irisdiagnostiku a venuju se tomu cim dal vic. Oci prozradi vse.
Osobne nemam se sodou ani s roztoky z ni zadne zkusenosti, nikdy jsem to nepouzivala, take nevim, o nikom z vita. Jenom jsem v jednom clanku od cloveka, ktery je mi velkou inspiraci, narazila na tento odstavecek.
Cely clanek:
http://www.sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/k ... _nervy.htmAcidoticke krize prekonavam pri pustu na destilovane vode, pri normalnim jezeni ze zacatku vita jsem taky byvala casto unavena, ale da se prekonat alkalizujicimi stavami, hodne zelenych salatu, co nejvic stav z planych rostlin, hlavne pampeliska, koprivy atd, uleva prichazi temer okamzite.
Nevyvracim, ze piti roztoku sody muze pomoci prekonat prave tuto krizi, ale vedlejsi ucinky, narozdil od popijeni a pojidani zeleneho tu jsou.
Psala jsem to take z pohledu irisdiagnostiky, to je moje nova laska, stale se ucim. Je to velice zajimava diagnostika, oko prozradi hodne. Protoze jsem se tohle vsechno dozvedela, tak jsem vas s tim zde chtela seznamit. Samozrejme, ze zalezi na kazdem, co si z toho odnese.
-----------
osoba 2
dgm: tam islo podla mna skor o zneutralizovanie vacsieho mnozstva vitaminu C (kyselina). Ked sa zmiesa kyselina askorbova a bikarbonat sodny (soda), tak vznikne askorbat sodny + co2 + h2o. Takze ked sa pocka kym to vysumi, tak si myslim, ze by nemal byt problem. Clovek potom nepije uz roztok sody ako takej, ale roztok askorbatu, ktory vznikol chemickou reakciu sody a vit. C.
-----------
Prosim vas o nazor, autor prvniho prispevku se k tomu uz nevyjadril. Mam o ty deti prehnane zbytecne obavy???
O tom, ze je soda velky pomocnik, ale opravdu jenom v nejnutnejsich pripadech, vim, vsimla jsem si, ze ji i vy v posledni dobe dost zminujete, tak si rikam, ze sem k tomu neco napisete. Dekuji.
A jeste pridavam doplnujici otazku:
Pokud tedy se neni ceho bat, podle osoby2, nemuze na druhe strane pridani te sody nejak vyrusit pozitivni ucinky vitaminu c?
Pkud ma tedy tato kombinace jenom pozitivni ucinky, jestli je tedy vubec ma, tak jak to na druhou stranu ovlivnuje vyuziti vitaminu c?
Chapu, ze po probehnuti reakce uz neni jedla soda v pripravku jedlou sodou, tak co v tom pripade nabizet pacientum na rychlou alkalizaci prave ten askorbat sodny?? Nebo by prave po slouceni s ceckem pozbyla soda prave tu alkalizujici schopnost? Nevim, jestli se vy\jadruju dost presne ...