NOWOCAYN píše:
Aký máte názor na kukuricu ? Už ma nebaví striedať len jáhly (pšeno), pohánku a ( sem-tam ) ryžu... Dnes som si po dlhšej dobe kúpil kukuričnú polentu ( viac výživná ako kukuričná krupica, lebo je tam celé zrno ) a schuti si ju uvaril vo vode s nakrájanou cibuľou, do čoho som pridal panenský repkový olej a pred tým všetkým zjedol na obdlžníky pokrájaný zeler... dobrá kombinácia ?
Ale vráťme sa ku kukurici.... asi nemá taký dobrý aminokyselinový profil ako pohánka a pšeno, ale môže sa radiť ku pseudoobilninám ako ich "viac-menej" rovnocenná kolegyňa ? Nechcem ju uprednostňovať, chcem ju jesť asi 20 % podielom zo spomínaných troch.
Ostávajú ešte ďalšie dve pseudoobilniny : amarant a quinoa. O nich ale neviem viac ako pár viet... nikdy som ich neochutnal, sú "exotické"...je to vôbec treba ? Amarant obsahuje 4 krát viac vlákniny ako ostatné obilniny ( takže už ani nemám chuť... ), ...Jedol niekto z vás guinou ? Oplatí sa ? Nie je práve najlacnejšia...
![\"Confused\" \":?\"](\"{SMILIES_PATH}/icon_confused.gif\")
Prave preto, ze o amarante a quinoi prd vieme, by som tie veci velmi nejedol. Je to tazka exotika, bohvie ako si to tie kmene z juznej ameriky, ci odkial to pochadza, pripravovali. Kukuricu vobec nemam potrebu jest, a radsej vymyslaj sposoby, ako si urobit tu pohanku a jahly. Ved da sa vymysliet tolko sposobov, ako to ochutit... Inak, ked prejdes na ovocie, to len spoznas, co su to dokonale uspokojene chute.
![\"Smile\" \":-)\"](\"{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif\")
Len nesmies pomedzi to jest nic varene, to rozladi chute aj na niekolko dni.