NOWOCAYN píše:
Aký máte názor na kukuricu ? Už ma nebaví striedať len jáhly (pšeno), pohánku a ( sem-tam ) ryžu... Dnes som si po dlhšej dobe kúpil kukuričnú polentu ( viac výživná ako kukuričná krupica, lebo je tam celé zrno ) a schuti si ju uvaril vo vode s nakrájanou cibuľou, do čoho som pridal panenský repkový olej a pred tým všetkým zjedol na obdlžníky pokrájaný zeler... dobrá kombinácia ?
Ale vráťme sa ku kukurici.... asi nemá taký dobrý aminokyselinový profil ako pohánka a pšeno, ale môže sa radiť ku pseudoobilninám ako ich "viac-menej" rovnocenná kolegyňa ? Nechcem ju uprednostňovať, chcem ju jesť asi 20 % podielom zo spomínaných troch.
Ostávajú ešte ďalšie dve pseudoobilniny : amarant a quinoa. O nich ale neviem viac ako pár viet... nikdy som ich neochutnal, sú "exotické"...je to vôbec treba ? Amarant obsahuje 4 krát viac vlákniny ako ostatné obilniny ( takže už ani nemám chuť... ), ...Jedol niekto z vás guinou ? Oplatí sa ? Nie je práve najlacnejšia...
Prave preto, ze o amarante a quinoi prd vieme, by som tie veci velmi nejedol. Je to tazka exotika, bohvie ako si to tie kmene z juznej ameriky, ci odkial to pochadza, pripravovali. Kukuricu vobec nemam potrebu jest, a radsej vymyslaj sposoby, ako si urobit tu pohanku a jahly. Ved da sa vymysliet tolko sposobov, ako to ochutit... Inak, ked prejdes na ovocie, to len spoznas, co su to dokonale uspokojene chute.
Len nesmies pomedzi to jest nic varene, to rozladi chute aj na niekolko dni.