Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 3:20 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jolokia, Habanero
PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2012 4:34 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Gabriel píše:
Pan Jarda, ja sa stale neviem niekde dopatrat informacie, ci nadmerne uzivanie kapsaicinu nie je skodlive. Tak ako aj vy pisete, neviem si predstavit zeleninove jedlo bez palivej papriky a kedze jem denne 2 zeleninove salaty, davam si do nich teda 2x denne niekedy aj kopcovitu cajovu lyzicku susenej mletej jolokie (co je pre nasho bezneho zahlieneneho cloveka "smrtelna" davka, to napr. manzelka len zrnko z toho si da tak lapa po dychu 10 min, dal som okostovat aj statnym chlapom co tvrdili ze miluju chilli no skoro sa zadusili...). V indii taketo davky zrejme povazuju len za trosku pikantne, ale na nase pomery si myslim, ze je to celkom dost. Nejde tu o ziadnu frajerinu, mne to proste strasne chuti, milujem pocit palenia, ono to palenie vlastne uz velmi ani necitim, skor citim len ked si nedam, ze mi nieco strasne chyba... neskodia taketo dlhodobe (nonstop kazdy den) davky kapsaicinu peceni, oblickam, neviem comu... ? Zle mi z toho vobec nie je, skor naopak citim sa po takom jedle uplne skvele.

Určitě to neškodí. Jen větší dávka netrénovanej jedincům neudělá zrovna nejlíp \":-)\" Tělo si na kapsaicin postupně zvyká a člověk ho pak bez problémů zkonzumuje víc.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jolokia, Habanero
PříspěvekNapsal: pát srp 24, 2012 9:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Gabriel píše:
Pan Jarda, ja sa stale neviem niekde dopatrat informacie, ci nadmerne uzivanie kapsaicinu nie je skodlive. Tak ako aj vy pisete, neviem si predstavit zeleninove jedlo bez palivej papriky a kedze jem denne 2 zeleninove salaty, davam si do nich teda 2x denne niekedy aj kopcovitu cajovu lyzicku susenej mletej jolokie (co je pre nasho bezneho zahlieneneho cloveka "smrtelna" davka, to napr. manzelka len zrnko z toho si da tak lapa po dychu 10 min, dal som okostovat aj statnym chlapom co tvrdili ze miluju chilli no skoro sa zadusili...). V indii taketo davky zrejme povazuju len za trosku pikantne, ale na nase pomery si myslim, ze je to celkom dost. Nejde tu o ziadnu frajerinu, mne to proste strasne chuti, milujem pocit palenia, ono to palenie vlastne uz velmi ani necitim, skor citim len ked si nedam, ze mi nieco strasne chyba... neskodia taketo dlhodobe (nonstop kazdy den) davky kapsaicinu peceni, oblickam, neviem comu... ? Zle mi z toho vobec nie je, skor naopak citim sa po takom jedle uplne skvele.

Já si myslím, že to je hlavně o pocitu pohody a pokud to tak vnímáte, nevidím v tom problém. Ostatně polovina světa jí tříchlapová jídla ( když se takové jídlo jí, musí dotyčného dva držet, aby to s ním nepraštilo) a nemají ani žádné zdravotní potíže, tak proč by to mělo vadit. Já si spíše myslím, že je to naopak velice prospěšné, já například i na lačno žvýkám zázvorový kořen, to je v žaludku pěkné teplíčko a pak trávíte i hřebíky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Pořádně pálivé omáčky a papriky
PříspěvekNapsal: ned dub 28, 2013 5:54 pm 
Offline

Registrován: stř led 16, 2013 1:17 pm
Příspěvky: 255
Máte nějaké zkušenosti a názory na více či méně pálivé omáčky a papriky?

Jsou zdraví škodlivé nebo naopak zdravé? Thajská kuchyně bývá extrémně pálivá. Řekl bych že na parazity to musí být supr.

Já osobně to občas přeženu s cayenským pepřem, a sem tam nějaká chilly omáčka. Ale nikdy jsem nic z tohodle v puse neměl. ]

Tohle video je docela masakr, nějakej Jenda snědl během pár vteřin nejpálivjěší papriku na světě.

Kód:
http://www.youtube.com/watch?v=A0GZ9-xib2c&list=UUfVPKa4ngi8uU9b5a7iwrOQ


a tady je omáčka z tý papriky

Kód:
http://www.seminka-chilli.cz/omacka-moruga-mucito-82458.html


tak jaký máte zkušenosti s omáčkama a paprikama?

_________________
Vysoce kvalitní vitamíny a doplňky stravy NUTRILITE z čistě přírodních koncentrátů

Vodní filtr eSpring


pro členy tohoto fóra sleva :)


Naposledy upravil Elkimek dne pon kvě 20, 2013 1:43 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 28, 2013 8:19 pm 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 8:42 pm
Příspěvky: 147
Mám noname sušené papričky v BIO kvalitě dovoz z Indie a celá rodina je milujeme. Kapsicin v rozumné míře je totiž zdravý, mírně projímá - kdo trpí na zácpu, má si na krajíc chleba namazaný máslem nadrobno nasekat jednu papričku. Někde jsem to kdysi četla. Cvičím jogu a jelikož jsem ve středním věku, tak papričky přidávám do svého jídla docela často - roztahuje to prý cévy, což je pro mě důležité, když cvičím různé stojky a obrácené varianty, to kvůli dobrému průtoku mozkových cév.
Ty omáčky neznám, je to pěkná sbírka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 29, 2013 3:27 pm 
Offline

Registrován: úte pro 06, 2011 4:30 pm
Příspěvky: 102
Omáčky v lahvičkách používám denně. Vyhovují mi lépe, než čerstvé papriky (skladovatelnost) a nebo mleté. Z toho prvního obrázku mám "Vicious viper" a je to fakt jak žiletka. Pak o něco méně pálivé je "Hot souce from hell", mohu vřele doporučit pro ty, kdo ještě nemají plechovovou hubu \":D\" Pak si objednávám různé omáčky, specielně mi chutnají z uzených paprik. Dávám je do salátů, kaší atd. Dodají příjemnou chuť. A pro větší grády si dle chuti přidám ty jmenované. Výborný sortiment mají na pochutnejsi.cz
Co se zdravotního účinku týče, tak mi urychlují metabolizmus, což potřebuji a zlepšují prokrvení, hlavně končetin. Na stolici jsem žádné změny nepozoroval, ale taky s ní neměl ani nikdy v minulosti problém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 29, 2013 5:32 pm 
Offline

Registrován: stř led 16, 2013 1:17 pm
Příspěvky: 255
OndraN píše:
Omáčky v lahvičkách používám denně. Vyhovují mi lépe, než čerstvé papriky (skladovatelnost) a nebo mleté. Z toho prvního obrázku mám "Vicious viper" a je to fakt jak žiletka. Pak o něco méně pálivé je "Hot souce from hell", mohu vřele doporučit pro ty, kdo ještě nemají plechovovou hubu \":D\" Pak si objednávám různé omáčky, specielně mi chutnají z uzených paprik. Dávám je do salátů, kaší atd. Dodají příjemnou chuť. A pro větší grády si dle chuti přidám ty jmenované. Výborný sortiment mají na pochutnejsi.cz
Co se zdravotního účinku týče, tak mi urychlují metabolizmus, což potřebuji a zlepšují prokrvení, hlavně končetin. Na stolici jsem žádné změny nepozoroval, ale taky s ní neměl ani nikdy v minulosti problém.

Tak to zkusím, díky, já mám nohy pořád studené.

_________________
Vysoce kvalitní vitamíny a doplňky stravy NUTRILITE z čistě přírodních koncentrátů

Vodní filtr eSpring


pro členy tohoto fóra sleva :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 30, 2013 12:27 pm 
Offline

Registrován: úte pro 06, 2011 4:30 pm
Příspěvky: 102
No, jenom strava na studené nohy nestačí. Základ je dostatek vhodného pohybu na čerstvém vzduchu (ideální je alespoň hodinka rychlé chůze denně) a mě se taky maximálně osvědčilo sprchování ledovou vodou, alespoň pět minut, v létě, kdy je voda teplejší i dvojnásobek. Po roce pohybu, otužování a vylepšeného jídelníčku (hlavně Omega 3) už jsou nohy i ruce v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 30, 2013 2:46 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
U kolegy jsou ty nohy způsobené jeho nervovým onemocněním a proto si nejsem jistý, jestli pomohou omega 3 mastné kyseliny...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 08, 2013 11:28 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Elkimek píše:
Máte nějaké zkušenosti a názory na více či méně pálivé omáčky a papriky?

Jsou zdraví škodlivé nebo naopak zdravé? Thajská kuchyně bývá extrémně pálivá. Řekl bych že na parazity to musí být supr.

Já osobně to občas přeženu s cayenským pepřem, a sem tam nějaká chilly omáčka. Ale nikdy jsem nic z tohodle v puse neměl. Teď jsem narazil na diskuzi, pár obrázků omáček:

Tohle video je docela masakr, nějakej Jenda snědl během pár vteřin nejpálivjěší papriku na světě.

Kód:
http://www.youtube.com/watch?v=A0GZ9-xib2c&list=UUfVPKa4ngi8uU9b5a7iwrOQ


a tady je omáčka z tý papriky

Kód:
http://www.seminka-chilli.cz/omacka-moruga-mucito-82458.html


tak jaký máte zkušenosti s omáčkama a paprikama?

Osobně v nich nevidím problém, ale člověk si musí snášenlivost vyzkoušet, přeci jen moderní zhýčkaný jedinec to nemusí ustát bez újmy na draví.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jolokia, Habanero
PříspěvekNapsal: úte lis 12, 2013 7:01 pm 
Offline

Registrován: úte lis 12, 2013 6:56 pm
Příspěvky: 1
Pokud ma někdo zajem o čerstve feferonky nebo semínka , tak zatím mam k prodeji . Asi 30-40 ks zatím ještě na keři . Bhut Jolokia White
777268880


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz