Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob črc 06, 2024 4:17 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 27, 2011 9:28 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28315
Bydliště: Poděbrady
eamos píše:
Díky za odpověď.A dá se skladba laktobacilů nějak ovlivnit výběrem mléka?

Určitě by to mohlo pomoci, nejlepší je z tohoto pohledu čerstvě nadojené nepasterizované mléko, odstáté tak 2 až 4 hodiny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 27, 2011 11:13 am 
Offline

Registrován: pát čer 03, 2011 11:11 pm
Příspěvky: 53
Jarda píše:
Leon píše:
Jsem úplný kefírový začátečník. Obdržel jsem houbu údajně po rozmražení a týden ji prolévám mlékem. Po 24h v pokoji je zcela oddělena bílá hmota a dole voda. Ovšem ta voda (zřejmě tedy syrovátka) není žlutá, ale taková bezbarvá, trochu kalná. Je to špatně? Můžu to už zkusit pít? Tento stav se opakuje už několik dní beze změny.

Tak ideální to určitě není, ale pít se dá, tím nic nepokazíte a dal bych těm houbičkám ještě trochu času.

Jde mi hlavně o to, abych do sebe nelil moc laktózy a kaseinu a upravil si trávení. Co to vlastně znamená, že má ta voda dole odlišnou barvu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 27, 2011 12:59 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Nabízím houbičku, Praha 5, Zličín.

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 27, 2011 3:50 pm 
Offline

Registrován: sob srp 07, 2010 10:13 pm
Příspěvky: 205
Bydliště: Horoměřice
Take nabizim houbu, Praha 11, kdyztak napsat SZ a ja az naroste(1-14 dni podle toho kolik ji budu mit) tak muzu predat

_________________
Walker: "zelenina a saláty tělo budují, kdežto ovoce ho čistí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob říj 08, 2011 6:35 am 
Offline

Registrován: úte zář 21, 2010 5:14 pm
Příspěvky: 71
Bydliště: Zlín
6ma píše:
Take nabizim houbu, Praha 11, kdyztak napsat SZ a ja az naroste(1-14 dni podle toho kolik ji budu mit) tak muzu predat

Nabízím sušenou houbu za poštovné a balné-Zlín.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2011 7:20 am 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
Jarda píše:
Určitě nepromývat a pokud vůbec, tak pouze občas a důkladně převařenou a odstátou vodou.

...uvádí se,že houbu je nutné dobře proplachovat pod tekoucí vodou (nebát se na ni chytnout rukou). Při špatném proplachování se začne na houbě vytvářet sliz! Pokud máte již na houbě sliz, takovéto mléko nedoporučuji pít. Mohlo by dojít k bolesti břicha, popř. k průjmu. Mléko začnete pít až houbu zbavíte slizu.Jeden radí to a druhý zase ono...Divil bych se,že za tu dobu co se houba používá není jasné co správně s houbou dělat...

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2011 9:07 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28315
Bydliště: Poděbrady
RaDu píše:
...uvádí se,že houbu je nutné dobře proplachovat pod tekoucí vodou (nebát se na ni chytnout rukou). Při špatném proplachování se začne na houbě vytvářet sliz! Pokud máte již na houbě sliz, takovéto mléko nedoporučuji pít. Mohlo by dojít k bolesti břicha, popř. k průjmu. Mléko začnete pít až houbu zbavíte slizu.Jeden radí to a druhý zase ono...Divil bych se,že za tu dobu co se houba používá není jasné co správně s houbou dělat...

Tak ono to za ta léta je naprosto jasné, akorát se nějací přiblblí inovátoři stále snaží zlepšovat přírodní dílo, napadá vás jak by ji stále promýval tekoucí vodou obyvatel stepí, odkud kefír pochází. Ten sliz je to nejzdravější, co na té houbě máte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2011 1:32 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát dub 01, 2011 7:27 pm
Příspěvky: 50
RaDu píše:
...uvádí se,že houbu je nutné dobře proplachovat pod tekoucí vodou (nebát se na ni chytnout rukou). Při špatném proplachování se začne na houbě vytvářet sliz! Pokud máte již na houbě sliz, takovéto mléko nedoporučuji pít. Mohlo by dojít k bolesti břicha, popř. k průjmu. Mléko začnete pít až houbu zbavíte slizu.Jeden radí to a druhý zase ono...Divil bych se,že za tu dobu co se houba používá není jasné co správně s houbou dělat...

Houbu používám asi 3/4 roku a ještě jsem ji ani jednou neproplachoval. Kefír je stále výborný a nezpůsobuje mi žádné střevní problémy. Když si na internetu vyhledáte, odkud ta houba pochází a jakým způsobem ji uchovávali, dojde vám, že proplachování je nesmysl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv říj 27, 2011 8:00 am 
Offline

Registrován: ned říj 09, 2011 7:23 pm
Příspěvky: 88
kde se dá prosím sehnat kefírová houba, nebo nemá někdo přebytek.
Děkuji. Pavel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv říj 27, 2011 2:23 pm 
Offline

Registrován: ned led 16, 2011 12:30 am
Příspěvky: 165
pavell píše:
kde se dá prosím sehnat kefírová houba, nebo nemá někdo přebytek.
Děkuji. Pavel

Zde vždycky: http://kefirova-houba.webnode.cz/.
Bral jsem od paní 3x a vždy super kvalita.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob říj 29, 2011 8:53 pm 
Offline

Registrován: ned říj 09, 2011 7:23 pm
Příspěvky: 88
Jenik2011 píše:
Zde vždycky: http://kefirova-houba.webnode.cz/.

Bral jsem od paní 3x a vždy super kvalita.

Děkuju za tip, hned jsem tam volal, a v pondělí mi houbu odešle.
Díky Pavel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř lis 02, 2011 9:03 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2011 9:32 am
Příspěvky: 17
Dobrý den, houbaři \":)\"

Prosím poraďte: chtěla bych si pěstovat vlastní kefír, ale půlku týdne žiju na privátě a půlku týdne doma, takže se o houbu nemůžu starat každý den. Jak jí uskladnit na 3 až 4 dny, aby mohla vesele vyrábět kefír a nezkazila se? Málo houby do hodně mléka a do lednice? Např. 2 až 3 kytičky do litru... klasické dávkování je 1 lžíce na půl litru, že?

Nemáte někdo přebytek houby k dispozici v Brně?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 11:10 am 
Offline

Registrován: pon kvě 16, 2011 11:27 am
Příspěvky: 9
Eyw píše:
Dobrý den, houbaři \":)\"

Prosím poraďte: chtěla bych si pěstovat vlastní kefír, ale půlku týdne žiju na privátě a půlku týdne doma, takže se o houbu nemůžu starat každý den. Jak jí uskladnit na 3 až 4 dny, aby mohla vesele vyrábět kefír a nezkazila se? Málo houby do hodně mléka a do lednice? Např. 2 až 3 kytičky do litru... klasické dávkování je 1 lžíce na půl litru, že?

Nemáte někdo přebytek houby k dispozici v Brně?

Děkuji

Možná vám poradí někdo, kdo má s kefírem větší zkušenosti ...já si kefír dělám třetí měsíc a dávám ho do lednice,proces se zpomalí a 4 dny to vydrží nebo je pak z toho jogurt, houbu jsem koupil zde http://kefirova-houba.webnode.cz/otazky ... 113405/20/ ,tam je také popsáno jak to skladovat,také zde na stránkách najdete rady jak s houbou nakládat. Jinak jsem z okolí Brna,tak vám mohu přebytek houbičky darovat,pokud máte zájem ozvěte se v SZ.

_________________
Hora ruit, respice finem...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 12:19 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28315
Bydliště: Poděbrady
Eyw píše:
Dobrý den, houbaři \":)\"

Prosím poraďte: chtěla bych si pěstovat vlastní kefír, ale půlku týdne žiju na privátě a půlku týdne doma, takže se o houbu nemůžu starat každý den. Jak jí uskladnit na 3 až 4 dny, aby mohla vesele vyrábět kefír a nezkazila se? Málo houby do hodně mléka a do lednice? Např. 2 až 3 kytičky do litru... klasické dávkování je 1 lžíce na půl litru, že?

Nemáte někdo přebytek houby k dispozici v Brně?

Děkuji

Člen egdu vám to píše správně, v lednici vydrží bez problémů i týden.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 11:35 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
RaDu píše:
...uvádí se,že houbu je nutné dobře proplachovat pod tekoucí vodou (nebát se na ni chytnout rukou). Při špatném proplachování se začne na houbě vytvářet sliz! Pokud máte již na houbě sliz, takovéto mléko nedoporučuji pít. Mohlo by dojít k bolesti břicha, popř. k průjmu. Mléko začnete pít až houbu zbavíte slizu.Jeden radí to a druhý zase ono...Divil bych se,že za tu dobu co se houba používá není jasné co správně s houbou dělat...

Kefírka sa nemá preplachovať vo vode. Ak by sa ti zdalo, že má sliz, tak ju prepláchni, ale iba v čerstvom mlieku, trochu ju v tom mlieku prstami prehňácaj a potom mlieko vylej. Keby niektoré zrná už viac narástli, tak ich jemne roztrhni, aby sa mlieko k nim lepšie dostalo. Nič sa jej nestane ak ju oddelíš, skôr jej to iba prospeje. Slizuje vtedy, ak je kolónia už priveľká a mlieko sa nedostane k stredu kolónie.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz