Jara píše:
Pane Jardo, prosím Vás o radu. Dostal jsem od známé kefírové houbičky ve sklenici ve vodě.
Dal jsem je tedy do plnotučného mléka na 24h. Ne po dvanácti do lednice, tento postup jsem
ještě neznal. Když se kefír zdál hotov tak jsem ho pozřel 0,5l večer. Během asi hodiny a půl
jsem začal pocitovat mírnou bolest v krku. Upozornuji že mám problém s mléčnými výrobky,
které mě zahlenuji, nejvíce mléko, kterému se úplně straním, ale i dalši kravské mléčné výrobky
hlavně v zimním období. Pokud jsou tepelně zpracované, tak je to mnohem mírnější.
Je možné, že kefír nebyl ještě hotov? Nebo detoxikační reakce? Na druhý den ráno jsem
již byl značně zahleněn, trošku slabší, občasné pšíkání a trochu nepříjemná bolest v krku.
Vzpomínám že před několika lety, u mne takto propukávala nemoc zvaná zánet nosohltanu-
velká zahleněnost, teploty, oslabenost těla. Po určitém času se mi pomocí detoxikace toto
podařilo odstranit a imunita to již nepustí dále než na lehké pobolívání v krku a mírné zahlenění.
Dá se toho zbavit během pár dnů. Mám pocit že to vždy způsobovali mléčné výrobky, kterým se
také nyní více vyhýbám. Napadá Vás kde mohla nastat chyba?Připadalo mi to jako by se o mne začal pokoušet ten starý zánět nosohltanu, který již dne s třetí den odeznívá. Při jarní očistě žlučníku a jater se mají kompletně vynechávat mléčné produkty, platí to i o domácím kefíru?
Jinak děkuji Vám za vaše tolik užitečné informace, které zde na Vašem webu rozvádíte.
Mám ještě některé zdravotní neduhy, pokud je to možné rád bych Vás kontaktoval ohledně osobní konzultace s Vámi.
Děkuji a přeji hezký den.
Pokud kefír vypadal jako kefír a také správně chutnal, tak byl asi v pořádku a pak je vaše tělo opravdu vysazeno proti mléku velice silně, protože i většina lidí s nesnášenlivostí mléka kefír snáší celkem dobře. Osobně bych to po zklidnění vyzkoušel ještě jednou a když bude reakce stejná, tak bych ho již nepoužíval. Při očistě jater se hlavně musí vynechat vše tučné, čili kefír také. Pokud máte zájem se se mnou setkat, tak mě klidně zavolejte v tom není problém.