Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 4:32 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned bře 06, 2011 1:06 pm 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
Zaznamenáváte také rozdíl v chuti a kvalitě kefíru pokud je dělané ze selského mléka z obchodu a nebo ze syrového kravského mléka?Z toho syrového mi to nikdy tak nezhoustne jako ze selského a chuť je taky jiná,občas po tom mám mastnou pusu.Snažím se to teď dělat jen ze syrového protože mi přestala sedět ta UHT metoda u selského mléka.Nevím jaké chemické reakce tím UHT vznikají ale když to takhle "pozná" i ta houba tak to nebude asi nic dobrého.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned bře 06, 2011 3:52 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 21, 2010 8:02 pm
Příspěvky: 98
Ze selského jsem dělal kefír jen jednou, když jsem se nedostal k mlékomatu. Bylo přesně, jak píšeš. Takové vazké, bez chuťové špičky... Nechutnalo mi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Dobrý den
PříspěvekNapsal: pon bře 07, 2011 7:34 pm 
Offline

Registrován: ned bře 06, 2011 11:36 am
Příspěvky: 68
Pane Jardo, prosím Vás o radu. Dostal jsem od známé kefírové houbičky ve sklenici ve vodě.
Dal jsem je tedy do plnotučného mléka na 24h. Ne po dvanácti do lednice, tento postup jsem
ještě neznal. Když se kefír zdál hotov tak jsem ho pozřel 0,5l večer. Během asi hodiny a půl
jsem začal pocitovat mírnou bolest v krku. Upozornuji že mám problém s mléčnými výrobky,
které mě zahlenuji, nejvíce mléko, kterému se úplně straním, ale i dalši kravské mléčné výrobky
hlavně v zimním období. Pokud jsou tepelně zpracované, tak je to mnohem mírnější.
Je možné, že kefír nebyl ještě hotov? Nebo detoxikační reakce? Na druhý den ráno jsem
již byl značně zahleněn, trošku slabší, občasné pšíkání a trochu nepříjemná bolest v krku.
Vzpomínám že před několika lety, u mne takto propukávala nemoc zvaná zánet nosohltanu-
velká zahleněnost, teploty, oslabenost těla. Po určitém času se mi pomocí detoxikace toto
podařilo odstranit a imunita to již nepustí dále než na lehké pobolívání v krku a mírné zahlenění.
Dá se toho zbavit během pár dnů. Mám pocit že to vždy způsobovali mléčné výrobky, kterým se
také nyní více vyhýbám. Napadá Vás kde mohla nastat chyba?Připadalo mi to jako by se o mne začal pokoušet ten starý zánět nosohltanu, který již dne s třetí den odeznívá. Při jarní očistě žlučníku a jater se mají kompletně vynechávat mléčné produkty, platí to i o domácím kefíru?
Jinak děkuji Vám za vaše tolik užitečné informace, které zde na Vašem webu rozvádíte.
Mám ještě některé zdravotní neduhy, pokud je to možné rád bych Vás kontaktoval ohledně osobní konzultace s Vámi.

Děkuji a přeji hezký den.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon bře 07, 2011 8:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Pavel Veselý píše:
Zaznamenáváte také rozdíl v chuti a kvalitě kefíru pokud je dělané ze selského mléka z obchodu a nebo ze syrového kravského mléka?Z toho syrového mi to nikdy tak nezhoustne jako ze selského a chuť je taky jiná,občas po tom mám mastnou pusu.Snažím se to teď dělat jen ze syrového protože mi přestala sedět ta UHT metoda u selského mléka.Nevím jaké chemické reakce tím UHT vznikají ale když to takhle "pozná" i ta houba tak to nebude asi nic dobrého.

Tak ono všechno čerstvé, tedy i mléko, vypadá jinak, než když na to sáhne mocná ruka zpracovatelského chemicko-potravinářského průmyslu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dobrý den
PříspěvekNapsal: pon bře 07, 2011 8:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Jara píše:
Pane Jardo, prosím Vás o radu. Dostal jsem od známé kefírové houbičky ve sklenici ve vodě.
Dal jsem je tedy do plnotučného mléka na 24h. Ne po dvanácti do lednice, tento postup jsem
ještě neznal. Když se kefír zdál hotov tak jsem ho pozřel 0,5l večer. Během asi hodiny a půl
jsem začal pocitovat mírnou bolest v krku. Upozornuji že mám problém s mléčnými výrobky,
které mě zahlenuji, nejvíce mléko, kterému se úplně straním, ale i dalši kravské mléčné výrobky
hlavně v zimním období. Pokud jsou tepelně zpracované, tak je to mnohem mírnější.
Je možné, že kefír nebyl ještě hotov? Nebo detoxikační reakce? Na druhý den ráno jsem
již byl značně zahleněn, trošku slabší, občasné pšíkání a trochu nepříjemná bolest v krku.
Vzpomínám že před několika lety, u mne takto propukávala nemoc zvaná zánet nosohltanu-
velká zahleněnost, teploty, oslabenost těla. Po určitém času se mi pomocí detoxikace toto
podařilo odstranit a imunita to již nepustí dále než na lehké pobolívání v krku a mírné zahlenění.
Dá se toho zbavit během pár dnů. Mám pocit že to vždy způsobovali mléčné výrobky, kterým se
také nyní více vyhýbám. Napadá Vás kde mohla nastat chyba?Připadalo mi to jako by se o mne začal pokoušet ten starý zánět nosohltanu, který již dne s třetí den odeznívá. Při jarní očistě žlučníku a jater se mají kompletně vynechávat mléčné produkty, platí to i o domácím kefíru?
Jinak děkuji Vám za vaše tolik užitečné informace, které zde na Vašem webu rozvádíte.
Mám ještě některé zdravotní neduhy, pokud je to možné rád bych Vás kontaktoval ohledně osobní konzultace s Vámi.

Děkuji a přeji hezký den.

Pokud kefír vypadal jako kefír a také správně chutnal, tak byl asi v pořádku a pak je vaše tělo opravdu vysazeno proti mléku velice silně, protože i většina lidí s nesnášenlivostí mléka kefír snáší celkem dobře. Osobně bych to po zklidnění vyzkoušel ještě jednou a když bude reakce stejná, tak bych ho již nepoužíval. Při očistě jater se hlavně musí vynechat vše tučné, čili kefír také. Pokud máte zájem se se mnou setkat, tak mě klidně zavolejte v tom není problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon bře 07, 2011 9:44 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Dnes jsem zkusil rozmíchat v kefíru bílý jíl který beru na doplnění křemíku a lžičku lékořice na posilnění jater. Vznikl poměrně zajímavý nápoj dobré chuti, takže předávám jako kulinářský tip jak spojit příjemné s užitečným


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte bře 08, 2011 12:26 pm 
Offline

Registrován: úte led 18, 2011 10:44 am
Příspěvky: 78
Bydliště: Praha
Daruji Tibetský hřib - houbička do mléka, na dělání domácího kefíru \":)\" pouze Praha, popř. Zlín. aynka@volny.cz

_________________
Když ti bude nejhůř, otoč se čelem ke slunci a stíny budou padat za Tebe...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte bře 08, 2011 5:40 pm 
Offline

Registrován: ned lis 07, 2010 11:01 pm
Příspěvky: 29
Niekto z Bratislavy kto by daroval hubu na kefir?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř bře 09, 2011 10:39 am 
Offline

Registrován: úte zář 21, 2010 5:14 pm
Příspěvky: 71
Bydliště: Zlín
sakul píše:
Dnes jsem zkusil rozmíchat v kefíru bílý jíl který beru na doplnění křemíku a lžičku lékořice na posilnění jater. Vznikl poměrně zajímavý nápoj dobré chuti, takže předávám jako kulinářský tip jak spojit příjemné s užitečným

Nemá domácí kefír tím jak je tučný vliv na cholesterol-myslím negativní vliv?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv bře 10, 2011 9:03 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
zdenin píše:
Nemá domácí kefír tím jak je tučný vliv na cholesterol-myslím negativní vliv?

Určitě ne, cholesterol funguje naprosto jinak, než se obecně tvrdí a přísun tuku na to nemá velký vliv. Pokud funguje dobře spalování, tak můžete jíst tuku kolik chcete a nic se nikde neusazuje, naopak dieta na tuk chudá klidně umožní mít vysoký cholesterol.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát bře 11, 2011 9:44 pm 
Offline

Registrován: sob úno 26, 2011 3:18 pm
Příspěvky: 12
Zajímalo by mě jak je to s tím oplachováním houbiček, vím, že Vy pane Jardo houbičky oplachovat nedoporučujete je to tak?
Já totiž když je neopláchnu po vytáhnutí z kefíru tak další kefír je hned zkažený, jak je to možné?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob bře 12, 2011 8:38 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
rozarka píše:
Zajímalo by mě jak je to s tím oplachováním houbiček, vím, že Vy pane Jardo houbičky oplachovat nedoporučujete je to tak?
Já totiž když je neopláchnu po vytáhnutí z kefíru tak další kefír je hned zkažený, jak je to možné?

Ono dost záleží na mnoha okolnostech, třeba na kvalitě mléka, stavu houbičky a dalších, čili pokud s tím máte problém, tak asi občasné opláchnutí není na závadu, ale nedovedu si představit jak pastevec někde ve stepi, odkud kefír pochází a kde široko daleko není voda, pere tibetské houbičky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob bře 12, 2011 4:40 pm 
Offline

Registrován: sob úno 26, 2011 3:18 pm
Příspěvky: 12
Jarda píše:
Ono dost záleží na mnoha okolnostech, třeba na kvalitě mléka, stavu houbičky a dalších, čili pokud s tím máte problém, tak asi občasné opláchnutí není na závadu, ale nedovedu si představit jak pastevec někde ve stepi, odkud kefír pochází a kde široko daleko není voda, pere tibetské houbičky.

Mléko beru z těch mlékarénských automatů nepasterizované a co se týče houbičky:( tak to netuším jak je na tom. Myslíte, že by tomu taky mohla vadit vysoká teplota?Mám ji normálně doma v kuchyni cca 22stupnu jestli to nebude lepší do lednice. Ted jsem ji zkoušela propláchnout tak první den byla OK, ale pokud nechám kefír venku 48h tak se mi opět zkazí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned bře 13, 2011 9:45 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
rozarka píše:
Mléko beru z těch mlékarénských automatů nepasterizované a co se týče houbičky:( tak to netuším jak je na tom. Myslíte, že by tomu taky mohla vadit vysoká teplota?Mám ji normálně doma v kuchyni cca 22stupnu jestli to nebude lepší do lednice. Ted jsem ji zkoušela propláchnout tak první den byla OK, ale pokud nechám kefír venku 48h tak se mi opět zkazí.

To mléko by mělo vyhovovat a pokojová teplota také, nicméně nějak nechápu těch 48 hodin, kefír se dělá vždy jenom 24 hodin a pak se dává nové mléko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned bře 13, 2011 10:29 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Jarda píše:
To mléko by mělo vyhovovat a pokojová teplota také, nicméně nějak nechápu těch 48 hodin, kefír se dělá vždy jenom 24 hodin a pak se dává nové mléko.

Nemáš veľa kefírok na liter mlieka? Alebo málo? V oboch prípadoch nebude kefír dobrý. Na liter mlieka je ideálne množstvo tak cca 2 polievkové lyžice. A zamiešať kefír aj počas dňa alebo minimálne 2x ráno a večer, aby sa mlieko dostalo ku kefírkam. Ešte môže byť problém s veľkosťou kefírok. Oni sa stále množia a vytvárajú dosť veľké zhluky, ak sa im to dovolí. Ak je kefirák väčší ako karfiolová ružička o veľkosti asi 1 cm treba ju opatrne rozdeliť, aby malo mlieko prístup. Ak ich neomýva mlieko dostatočne, začnú vytvárať aj sliz, ktorý sa za nimi tiahne. Inak mlieko súbežne aj kysne a výsledok je potom podivný. Nadbytočné kefírky buď rozdať alebo najlepšie je ich zjesť, majú chuť asi ako mozarella.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz